Направете го изгодно: Време е за ремонт и да подготвим градината

Започва "Пролетна супер седмица" в "Практикер"
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 мар 2024 10:05 | 26 мар 2024 10:04, Александър Попов
Направете го изгодно: Време е за ремонт и да подготвим градината
Снимка: Istock

Пролетта вече е тук, градусите се покачват, а денят става по-дълъг. Освен чудесен период да се наслаждавате на излети в природата, той е и най-подходящият да започнете своите проекти за промени в дома, да подготвите градината след зимния период, да извършите необходимите ремонти. Този сезон е сравнително спокоен в календара - ски сезонът е на финала, летните отпуски са на ниво план, което гарантира, че ще можете да насочите цялото си внимание към набелязаните промени.

Домът

Природата се обновява, време е да обновите и дома си. Невинаги е нужно да правите някакви радикални промени, освен ако наистина не се налага неотложен ремонт. Достатъчно е да освежите, да декорирате по нов начин, да подмените някой аксесоар от интериора ви. Потърсете нещо цветно, с необичайна форма, аксесоар, който ще ви кара да се усмихвате - от чаша или ваза до нов лампион.

Много често при освежаването на стените залагаме на бялото, като най-неутрално. Но тази година тенденциите са други - заложете на по-ярки цветове, със сигурност носят и повече настроение. Ако не искате да рискувате, опитайте да акцентирате само върху една стена. Все пак внимавайте, комбинирайте цветовете така, че да бъдат в унисон с мебелите ви. Един от най-практичните съвети - при по-тъмни мебели заложете на светли нюанси при стените и обратно.

Градината

Ако имате градина, добре знаете, че пролетта е най-важният период да я подготвите така, че после само да се наслаждавате на красота или на добра реколта. За много от нас дворът е свещеното място, в което забравяме за грижите си, място за комфорт. И в повечето случаи държим сами да си го създадем. Не е необходимо да сте професионален градинар, за да превърнете своята градина в мечтаното място.

Всеки сезон в градината стартира с малко поддръжка, която ще позволи на вашите растения и дървета да се върнат обратно към живот.

Когато започвате работа е хубаво да хвърляте по един поглед на прогнозата за времето, защото при работа навън един дъжд би могъл да обърка плановете. Първата задължителна дейност е да проверите дали има нанесени щети от зимата - счупени клони, развалени лехи, мъртва растителност, повредени ограждения. Ако имате оранжерии - инспектирайте ги и при нужда ги поправете.

Пролетното подрязване трябва да бъде внимателно, тъй като времето си остава променливо и дърветата и храстите могат по-лесно да измръзнат. Правилото е сега да се подрязват само растения, които цъфтят лятото. Храстите пък трябва да се подрязват преди да са напъпили.

Ако отглеждате различни зеленчуци в градината си, сега е времето да подготвите и подхраните почвата.

Пролетното почистване и подготовка няма как да ви се размине, но това е единственият начин да сложите основите за една красива градина.

Добър план и напред към промоциите

Когато започвате ремонти първата стъпка е да си направите план и внимателен бюджет на разходите. Важно е да прецените дали ще се справите сами или ще ви е необходима професионална помощ. Ако се доверите на майстори - вижте няколко оферти. Вижте и най-добрите предложения за материали, аксесоари и необходимите неща за двора ви. Именно пролетта е и времето на най-добрите промоции за ремонти на дома и подготовка на градината.

От 26 март до 1 април стартира "Пролетна супер седмица" в "Практикер", в която можете да откриете хиляди продукти с намаление до -50% за дома и градината. Всички над 200 лв. пък могат да бъдат закупени с до 10 безлихвени вноски. Офертите са валидни както във физическите магазини, така и в онлайн магазина на Практикер.

Ето и няколко предложения, които със сигурност ще ви бъдат от полза:

1. Електрическа косачка Einhell GC-EM 1000/30

Идват сезоните, в които уикендите са прекрасното време за барбекю и игри със семейството и приятелите на двора. За да се насладим на дългите пролетни дни, в приятна и подредена среда за тичане и игри с децата, ни е нужна здрава и компактна косачка, с която да поддържаме тревата добре окосена.

Електрическата косачка Einhell GC-EM 1000/30 ще ви бъде отличен помощник в поддържането на вашата градина. Ширината на косене е 30 см, а минималната височина - 30 мм. Консумираната мощност е 1000 W. Разполага с качествен електромотор с мощност  1000 W, благодарение на който косачката осигурява много добри резултати при косене дори в гъста растителност.

2. Акумулаторна безчеткова бормашина Bosch Professional GSR 185 Li


Когато решим, че е време за обновяване на обзавеждането вкъщи няма как да не използваме винтоверт, за сглобим новата витрина в хола или пък гардероба в спалнята. Акумулаторна безчеткова бормашина Bosch Professional GSR 185 Li е подходяща и за професионална употреба. Капацитетът на батерията е 2.00 Ah, а максималният въртящ момент е 50.00 nm. Бормашината има две скорости.

3. Моноблок Cersanit Cersania II Simpleon


Ако имате нужда от смяна на вашата тоалетна, моноблокът Cersanit Cersania II Simpleon е подходящото решение. Оттичането е хоризонтално, а казанчето е с вместимост 6 литра. Бутонът за водата е двоен, което спомага за пестенето на вода. Капакът е от дуропласт и със забавено затваряне. Дължината на моноблока е 655 мм, ширината 340 мм, а височината - 770 мм.

4. Гранитогрес ONYX Beige

Гранитогресът ONYX Beige е нашето предложение, ако имате нужда от смяна на подовата настилка или ще полагате нова. Той е подходящ и за вътрешно, и за външно полагане. Дължината е 120 см, а ширината 60 см, а подовите плочки са студоустойчиви.

5. Ламиниран паркет Kastamonu Дъб Харолд

Още един вариант за вашата подова настилка у дома. Ламинираният паркет Kastamonu Дъб Харолд е с клас на употреба 33/AC5, което го прави изключително издръжлив, а дебелината му е 8 мм.

6. Оранжерия Garden Star HD-7762

Оранжерията Garden Star HD-7762 е отлично предложение за вашата градина. Тя е с метална конструкция и покритие от полиетилен. Разполага и с перфектните размери за вашата реколта - височина 200 см, с широчина 300 см и е дълга 800 см.

7. Метален стелаж Kovona Drumy


Винаги имаме нужда да намерим място за различни предмети у дома. Тук на помощ идва металният стелаж Kovona Drumy. Той е с ширина 1000 мм, височина, 1800 мм и дълбочина 400 мм. Разполага с пет рафта, а максималната му товароносимост е 130 кг.

8. LED Плафон D-IL Bubbles


Светлината в един дом е най-важната. LED плафонът D-IL Bubbles ще придаде и акцент във вашия интериор. Той работи с мобилно приложение и може да бъде управляван дистанционно. Ширината му е 53 см, а височината 5 см. Силата на светене е 6800 LM.

9. Метална стълба MMS


Завършваме с един продукт, който е необходим при всеки ремонт. Независимо дали ще ви е необходимо да освежите стена или да подредите най-вискоия си шкаф у дома, ще ви потрябва стълба. Изборът ви може да бъде металната стълба MMS с три стъпала, която е напълно достатъчна за дейностите у дома.

Ако тези предложения не са ви достатъчни или имате други идеи - разгледайте всички промоционални оферти на сайта на Практикер.


Спонсорирани публикации