Шампионката Станка Златева изкласи, вече е бакалавър

80-годишният Георги Пенков завърши магистратура
26 мар 2024 18:34, Петър Бойчев
29
Шампионката Станка Златева изкласи, вече е бакалавър
Снимка БГНЕС

Повече от 400 бакалаври и магистри на Национална спортна академия "Васил Левски" получиха дипломите си на 26 март.

В приветствието си ректорът на Академията проф. Красимир Петков пожела успешна професионална реализация на абсолвентите. "Имате подкрепата на преподавателите, вярвайте в себе си и продължавайте да се развивате!", заяви в обръщението си проф. Петков.

Сред абсолвентите бяха знакови имена от борбата: Станка Златева - двукратна сребърна олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, Радослав Великов – бронзов олимпийски медалист и световен шампион и Николай Дачев - треньор на националния отбор за кадети. И тримата се дипломираха в магистърската програма "Спорт за високи постижения".

Дипломата си за магистър получи и кондиционният треньор Георги Пенков – участник в две Олимпиади, рекордьор на Гинес за коремни преси, работил с успешната бадминтонистка Линда Зечири. Той получи аплодисментите на залата не само заради успехите си в спорта, но и за смелото решение да бъде студент в достолепна възраст, тъй като догодина ще навърши 80 години.

Завършилите с най-висок успех трите факултета на Академията също получиха дипломите си от ректора. Отличниците при бакалаврите на факултет „Спорт" бяха двама с успех 5.86 - Ванеса Найденова и Кристиян Каменов. Във факултет „Педагогика" с най-висок успех (5.79) се дипломира Лора Галчева, а във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм" - Михаела Божилова с 5.72.

Осем от дипломираните магистри завършиха обучението си с пълно отличие. Това са: Емилия Христова , Габриела Златева, Симона Велчева, Таня Николова, Любослав Тодоров, Християн Цинигаров, Стояна Златарева и Иво Стоянов.

Любимата традицията бе спазена и тържеството завърши с обща снимка и хвърляне на шапките на фона на "Многая лета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Оп преди 4 седмици
И какво като не е омъжена на 42 г.Горката тя, че не е слугиня на някой мъж.Достатъчно е успяла. Пожелавам и цялото щастие на света.
26
0
 
0
 
! Отговори
Отвратен преди 4 седмици
Защо....
25
0
 
6
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
Нормално е да се ориентира и към друга професия. По-добре такива като нея, отколкото силиконки в МВР и съда.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Доган и ПееЦки и трябват такива глуАви като тая с дипломи да ги слагат за министри и да и казват какво да прави и чии чекмеджета да пълни.Така е в Бантустаня.
23
0
 
7
 
! Отговори
Петокласника преди 1 месец
А Гонзо кога ще публикува такава снимка.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен (21) Не знаеш защо и е диплома защото си на нейния акъл. Това е следващият министър на спорта, шеф на федерацията по борба или пък президент на БФС. Ето ЗАТОВА и трябва диплома. Ама нали сте хахави, българЕте та все не сте разбрали.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам защо и било да си взима дипломи и да се прави на по учебна, отколкото е. Това че била пълна отличничка и пр в днешно време не значи нищо, като знаем как се раздават дипломи. Нейното призвание и сила е в спорта и там трябва да набляга, вече като треньор, а не да трупа дипломи по съмнителен начин, които стават да си ги сложи в рамка на стената и да ги гледа
20
0
 
8
 
! Отговори
Ооохххх преди 1 месец
Мъъъкааааа
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мили-боже!! УЖАС!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 месец
По-добата алтернатива е да се развиваш през целия си живот, никога да не спираш да учиш нови неща и да се усъвършенстваш. Другата алтернатива е да се натаралянкаш и да отидеш да се караш по форумите за/против Путин и Русия с психически болни хора за неща, които не зависят от вас.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фют! Ти бакалавър по Фют, Фют, Фют ли си?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют. Здрасти Фют! Как си днес? Земята е плоска, всичко през последните 2000 години, свързано с т. нар. кълбовидна форма на Земята е една чудовищна конспирация, но има и умни хора, които не са се хванали на въдицата, да получават за това бакалавърски титли!
15
1
 
3
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Защото първо трябва да се научиш как се пише Около, не Уоколо...Л***хман неграмотен. Само като си помисля, че такъв индивид има право да гласува и да решава моето бъдеще ми се др***йфа.
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам рекорд за каране на магаре от София до Варна, без да слизам от него. Защо няма награда за магарешка бакалавърска титла?
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моят рекорд за бягане по планините без да спирам е уоколо 35 километра. Защо никой не ми дава бакалавърска титла?
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм шампион по пpъцпръцпръц и защо никой ректор от академията не ми дава бакалавърска титла за пpъцпръцпръц?
11
2
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Брей,много умни нашите спортисти!"Професор по борба".Дан Колов дали е имал титли?Чудя се,и аз да взема да запиша нещо "вишу",че скучая по цял ден у дома.Тя добре искарала висше,но дали има средно?
10
0
 
12
 
! Отговори
Мусайбе преди 1 месец
След което церемонията се пренесе в чалготяката
9
0
 
8
 
! Отговори
северозападО преди 1 месец
Мале таа къ се е изврънала!
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Също е дърта мома на 42 години :)))

Спонсорирани публикации