Тих лукс и копринен кашмир от бъдещето в колекция Пролет-лято 2024 на Eleventy

Устойчивият бранд от Милано започва историята си с Мариан Кюрпанов, за да стане любим на знаменитости като Райън Рейнолдс и Меган Маркъл
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 апр 2024 10:38 | 11 апр 2024 16:13, Александър Попов
Тих лукс и копринен кашмир от бъдещето в колекция Пролет-лято 2024 на Eleventy

Органик египетски памук, лен, ексклузивна 12-микронова вълна в плетивата, коприна от Комо и кашмир от бъдещето, който създава екстремно усещане за лекота върху тялото – това e само част от ДНК-то на новата колекция Пролет-лято 2024 от Eleventy. Италианският моден бранд, чиято философия проповядва тихия лукс и елегантност, представи избрани модели в първата си шопинг локация в София - магазин MaxSport (бул. „България“ 81). Mениджърът на Eleventy Винченцо Бова пристигна от Милано специално за събитието.

„Целта ни винаги е била да трансформираме клиента в неговата по-добра версия. Да инвестираме в качеството на самия продукт, а не в грандиозни рекламни кампании. Луксът за нас е преживяване, той не се измерва в цената на етикета.”, сподели Бова. „Зад историята на дрехите ни стоят прецизна селекция на платове, колосален обем от ръчен труд на нашите майстори и устойчиво производство. Ние разбиваме клишето, според което с костюм се ходи само на бизнес среща – спортният шик в дизайните ни е подходящ за офиса, ежедневието, особено за активно пътуващия градски човек.”

Доминиращ цвят е традиционният за Eleventy – бялото, с нюанси на оранжево, прасковено, небесно синьо, пясъчно златисто. При жените фокусът е върху свободно падащите естествени материи, обвиващи тялото като в прегръдка и в същото време осигуряващи му достатъчно прохлада в горещите летни дни. При мъжете хит отново са емблематичните за Eleventy спортни панталони с връзки и двулицевото сако, които осигуряват изключителен комфорт и практичност в гардероба по време на пътувания. Кройките комбинират колежански дух и аристократизъм, а сникърсите и маратонките са вдъхновени от баскетбола и стрийт културата.

Домакините от MaxSport споделиха как би изглеждал Eleventy, ако беше човек: „Това е личност със силен стремеж към себеусъвършенстване и перфектен баланс межу тяло и ум. Едва ли има по-точно описание на бранда Eleventy, защото той произлиза от слогана Elevate yourself – „Върви нагоре”. Ние също споделяме тази максима, предлагайки спортни стоки с премиум качество в магазините си.”.

Eleventy има специална връзка с България много преди да стартира продажби на родна територия. Първият професионален модел, нает за промотиране на бранда, е Мариан Кюрпанов, един от най-успешните ни модели зад граница. В световен мащаб любители на марката са знаменитости като Райън Рейнолдс, Меган Маркъл, Мат Деймън и тенис легендата Новак Джокович.