"Небесни зрители" гледат вече постановките на Сатиричния театър

Бе поставена и маската на Никола Анастасов
Обновена: 22 май 2024 10:07 | 22 май 2024 10:00, Петър Бойчев
1
"Небесни зрители" гледат вече постановките на Сатиричния театър
Снимка БГНЕС

Всеки един от тях с поведението си раждаше светове около себе си. Това бяха изключително мощни фигури. Те създаваха нови категории на взаимоотношенията. Така директорът на Сатиричния театър – Калин Сърменов коментира пред БТА откриването на маската на Никола Анастасов, стенописът „Небесните зрители“ и почетният стол на името на Славчо Пеев.

Чавдар Николов създава "Небесните зрители" в продължение на близо три месеца. „Едно от указанията беше към тях да бъде подходено с пиетет, както и при първия проект – без много деформации и упражнения в тази посока. Има автори, които са ме вдъхновявали, и са ме направлявали в моето развитие – като човек на изкуството“, казва авторът на композицията от 79 шаржа. Увековечени са ликовете на най-поставяните български и световни автори.

„Маската на Никола Анастасов се получи от раз.  Много съм го гледала и много го харесвам като артист. Той винаги ми е изглеждал като един добър човек, готов да се усмихне на всеки, да го приеме. Така че той казва „Здравейте“ – на хората“, казва пред БТА Кунка Димитрова. Тя е автор на вече съществуващите маски – на Георги Парцалев, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Невена Коканова и Радой Ралин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Свободно време.
5 неща, за които мъжете най-често лъжат в началото на връзката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари