Айде на Айдъл 2

Шоуто се продуцира от фирмата на ТВ тандема Иван и Андрей
25 фев 2008 22:43,
63
Айде на Айдъл 2
Първият български айдъл. Снимка: Мюзик айдъл

Започна вторият сезон на Music Idol.

Тази година шоуто се продуцира от фирмата на ТВ тандема Иван и Андрей, тъй като Слави Трифонов се нацупи, че bTV го е накарала да участва в конкурс.

“Аз в конкурси не участвам” – заяви наскоро пред вестник “Капитал” суетният водещ.

Така Иван Христов и Андрей Арнаудов са не само водещи, но и продуценти на риалити формата, а Слави се захвана с конкурентно шоу по Нова телевизия, наречено „Пей с мен“.

Ето кои са членовете на “най-свирепата музикална инквизиция”, по думите на водещите.

Председател на журито е динозавърът на родната естрада Вили Казасян.

Миналата година той се включи в един от концертите на финалистите в Music Idol като диригент на бигбенда. Във видеовизитката на маестрото видяхме архивни кадри от стар радиоконкурс “Тромбата на Вили”. Пеещите фалшиво г-н Казасян прекъсваше с тромба.

“Когато чух за първи път Богдана Карадочева, тя беше на 14-15 години” – каза музикантът в илюстрация на факта, че много български звезди са започнали от неговия оркестър.

“Имам три брака. Сега вървят някакви слухове, че съм имал 6 любовници. Това не е вярно! Те са само 5” – допълни с усмивка Вили Казасян. “Не ни трябва идол по бързата процедура. Арменците няма да имат предимство”.

Друг член на журито е Есил Дюран. Единствената поп фолк певица, която е завършила Музикалната консерватория. В кратък период от живота си тя е пяла джаз и поп фолк в една и съща вечер.

“Не след дълго тази сценична шизофрения приключи, защото се чувствах много напрегната и изтощена” – сподели певицата на “Пайнер”, чието пълно име е Исмигюл Дюран Наим. Исмигюл означава бяла роза.

Поп музиката в журито е представена от Люси Дяковска, която в първото предаване се държа доста напрегнато и на моменти преиграваше. Особено на фона на улегналия, бавно говорещ Вили Казасян и сдържаната Есил Дюран.

През 2000 г. Люси става една от 30-те финалистки в немското риалити шоу Popstars и започва да пее в дамската попгрупа No Angels. През 2006 г. певицата е финалистка в друго немско шоу – Stars On Ice.

Дикторският глас обяви, че Люси не позволявала лични въпроси в интервюта си и зрителите така и не научиха подробности за битието на тази мегазвезда.

Последният член на журито е колоритният Димитър Ковачев – Фънки, чиято откровеност спрямо кандидатите ще ни радва много през следващите седмици.

Басистът и основател на "София Мюзик Ентърпрайзис" е работил няколко месеца и като санитар, защото навремето за кандидатстване във ВУЗ се е изисквал 8-месечен трудов стаж.

“Синът ми слуша хип-хоп. Освен това си мисли, че е негър. Издава някакви звуци и ние с майка му го питаме: лошо ли ти е, а той бил бийт боксер” – разказва във видеовизитката си Фънки.

“Никой с наднормено тегло да не си мисли, че ще го пусна ей така. Хората нямат нужда от мамути, динозаври и камиони” – допълни с характерната си прямост вокалистът на “Ера”.

В деня на първия кастинг Фънки е имал рожден ден и Люси започна да му пее Happy Birthday като Мерилин Монро.

“Мани я тая крава Мерилин Монро” – така рокаджията бързо пресече лиготенето на западната суперзвезда.

До края на едночасовото предаване видяхме колоритните участници от кастинга в Русе.

Ето най-добрите реплики на Фънки към кандидатите. Отделяме ги в специален абзац, заради култовия им характер.

“Казвали ли са ти, че си дърво?”

“Ама какво е това ръкомахане! Вие не сте регулировчик!”

“Вие все едно сте тръгнали към магазина и по пътя сте се отбили при нас.”

“Пак с тия кафяви ботуши! Ще откача! Мода ли е черни дрехи да се комбинират с кафяви ботуши?”

“Ходи върти кючеци и забрави пеенето!”

16-годишният младеж, към който бяха отправени последните думи се разплака в коридора и занарежда:

“Изгавриха се с мен. Това не са хора!... Никакво жури не сте! Догодина пак ще се запиша и ще спечеля”.

Ето и две добри включвания на председателя на журито:

“Ти пееш ли в момента?” (към рапър)

“Сега разбрах защо Титаник потъна” (към момиче, което “изпя” песента на Селин Дион)

Малцина получиха червен лист, т.е. одобрението на журито за следващия етап – театрален кастинг в София.

Във вторник шоуто продължава с кастинга във Варна. От анонса за предаването разбрахме, че Иван и Андрей са измислили прякор на Фънки – мечето Ръкспин.

Music Idol 2 ще се излъчи в 71 епизода. Дони, който миналата година беше член на журито, сега е музикален продуцент.

За участие в малките концерти, където съдбата на кандидатите вече се определя изцяло от зрителите, ще бъдат допуснати не 40, а 18 участници (9 момчета и 9 момичета).

Освен за договор с "Вирджиния рекърдс", официален лицензиант на "Юнивърсъл мюзик" за България, 12-те финалисти ще се борят и за парична награда, предоставена от bTV.

Кой ще спечели? Във всеки случай няма да е Йордан Арнаудов (Данчо "Шестте кокошки"), който и тази година се е явил на прослушванията, но журито отново преценило, че той няма място сред финалистите...

Миналата година победител в Music Idol стана Невена Цонева, за която не можем да кажем, че е превзела ефира с хитове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
R.F преди 16 години
JUtito e super t1po.Mnogo me drazni taq Esil Diyran-po kastingite nqkoi kato pee nqkva pesen 4algadjiiska i tq stava i po4va da se k1l4i!!!A toq F1nki ne znam k1v e i ot kade sa go namerili ama NE moje prosto taka da OBIJDA horata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ot Vili KAzasqn ne mog ada se opla4a......Liysi pee mnogo hubavo s grupata No angel tq e super
61
1
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
Първо още ли не ти стана ясно че Слави Трифонов няма нищо общо с мюзик идол 2.А междинна станция е собственост на Иван и Андрей .Фирмата на Слави 7/8 продуцира пей с мен по нова.тв а не айдъла 2 по bTV.
60
1
 
0
 
! Отговори
Селянина с голямото преди 16 години
Виждам че в този форум са се изказали роднините на бездарниците.Нищо не било хубаво щото бездарията не са там.Който не харесва Фънки или ми *** самолетоносача или сменя канала.БРАВО ФЪНКИ БРАВО МЕН КОЙТО НЕ ТЕ ХАРЕСВА ДА ГО ДУХА
59
1
 
0
 
! Отговори
desi преди 16 години
А то е ясно кой че и бай Слав има пръст ш Айдъла,след като са замесени лиглювците Иван и Андрешко, и подмазвача Дончо
58
1
 
0
 
! Отговори
desi преди 16 години
Kaka Глория поне успешно беше репетирала пред огледалото маниери за жури, а Есил неуспешно - не може да докара и грам класа.
57
1
 
0
 
! Отговори
Tania преди 16 години
Няма какво да се коментира,мисля аз.Ако някой чете ,какво мислят хората,БТВ до сега да е махнал тази гадна комияиа ,тя дори и не може да се нарече комисия.Един динозавър,един ***- И ДВЕ НЕЗНАЙНО НА КОГО ЛЮБОВНИЦИ ,изтипосани да нервят зрителите.Тоя ДЕБЕЛАКА ,НЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДА ДЕБЕЛИТЕ,А НИЕ ЗАЩО СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ГО ГЛЕДАМЕ НЕГО?ЗАЩОТО СИ Е ПЛАТИЛ ?ДА НЕ БИ ДА Е ИЗПЯЛ ЕДНА ПЕСЕН ПОНЕ?ИМА ПАРИ .ВСЕКИ С ПРАНИ ПАРИ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВЯ 1000 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НЕГО.
56
1
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
Е пълна боза благодарение на bTV и Междинна станция на Иван и Андрей.
55
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
фънкито и компания са синчета на номенклатурата, ние си купувахме китари за по 20лв. а те за по за 1000долара от корекома
54
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
нека да изберат четирима от кандидатите, да седнат на масата на журито, а пред тях да минат фАнкито, казасяна и мацките двете, па да покажат пред малчуганите какво могат, и как са успяли в живота, е те това ще е шоу
53
1
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 16 години
не познавам Фънки като изпълнител, а слушам бг музика. Щом аз и мойте приятели, които не слушаме чалга не бяхме чули за фънки въобще, значи той /освен че е много дебел оооо той е дебел, той не е дебел, той е ДЕБЕЛА ***/ е и недоказал се певец :)И има мнооооого компекси... Сигурно си прав/права Фънки може и да не си легне с мен - може да се изморя да му търся *** из между тластините и той да се засрами и да реши да отиде на дебелариум и да поотслабне.........Журито на този Айдъл е под всякаква критика БТВ ще загуби рейтинга си в прайм -тайма!!!
52
1
 
0
 
! Отговори
male преди 16 години
abe kakvo e tova juri ot bokluci da se mahat ot tam ama nqma zna4enie ot tova gubi edinstveno btv ama to i e i vreme mnogo za typq tazi televiziq
51
1
 
0
 
! Отговори
от Пловдив преди 16 години
Изключително съм възмутена от поведението на Фънки! Може да е успял човек, но вулгарността, с която ни залива, не за подобно предаване. Такава помия би могъл да сипе в друго предаване, по друга телевизия, но не и в най-гледаното време на BTV!
50
1
 
0
 
! Отговори
iofan преди 16 години
90% ot kandidatite sa pulni ne6tastnici.za kvo vuob6te u4astvat kato znajat 4e ne mogat da pejat.te napravo se izlagat i vsi4ki im se hiljat.a jurito e prosto unikalno.edinstvenija koito razbira ot muzika e vili kazasjan,ne mi e jasno kakvo pravjat tam hora kati funki i esil duran-prosto mjastoto i na dvamata ne e tam,a na vsi4koto otgore se durjat i naglo s kandidatite i se misljat za golemi zvezdi i 4e razbirat ot muzika.ama taka e v bulgaria-vseki si misli 4e e nai velikija.
49
1
 
0
 
! Отговори
netakabe преди 16 години
Дали Фънки ще иска"да си легне с теб"? Вярно, че е пълничък, но пък е музикант от класа.Прочети поста на N29 зарепликата на Фънки по повод на наднорменото тегло на някои от кандидат-"идолите". Е на това място бих сложила и повече кавички.Лоша визия, нереална представа за собствените възможности, а при някои и такава липса на музикалнаост...да ти стане жал за журито.
48
1
 
0
 
! Отговори
dIdoNKa преди 16 години
Не мота да разбера как е възможно хора, които дори не пишат правилно имат нахалството да обиждат журито! Защо съдите господата от журито по външния вид, а ги критикувате за това, че и те съдят участниците по дрехите? По добре би било ако кандидатите разберат веднъж за винаги, че просто не са за това шоу. Представяте ли си колко им е трудно на хората да отсеят сред толкова кал златните прашинки? Задачата им е много трудна нека да ги оценим, когато изберат финалистите, защото не се знае дали пък този идол няма да засенчи предишният!
47
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Много съм разачарована от таз-годишното жури на Мюзик Айдъл.Всички са много *** и не могат да вършат работа.Но класацията определено води Фънки - освен, че си ужасно дебела *** брато, да знаеш че жена ти със сигурност е с теб заради кинтите, щото аз никога не бих си легнала с желе като тебе. ПРЕСТАНИ ДА СЕ ДЪРЖИШ КОФТИ С КАНДИДАТ - ИДОЛИТЕ - НЕ СИ ИЗКАРВАЙ КОМПЛЕКСИТЕ НА ТЯХ!!!!!!!!!
46
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Jurito ne moje da se hvane na malkoto prast4e na minalogodi6noto.
45
1
 
0
 
! Отговори
mariana преди 16 години
razo4arovana sam ot vili. Funki ne e za tam- toi ne e 4ovek
44
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 16 години
da ni popee malko na nas da viim dali moje da pee.stiga e obijdal 4e zaradi nego 4ovek ne mu e kaf da gleda predavaneto:P:D
43
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 16 години
тоя Фънки ще престане ли да обижда хората.не се ли вижда каква визия има и какво преставлява.срамота е да подценява хората от малцинството.предишното жури вьобще не може да се сравни с това .фънки да не гледа кой с какво е облякан а да си отвори очите и да оцени хората по тяхните качества.всеки има право на участие не зависимо от това какъв е и с какво е облякан. в България хората не взимат голями заплати за да са в крак с модата.фънки нито е хубавец нито пък са облича хубаво ами на това тяло какво да сложи завалията.избива си комплексите чрез хората

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe