Саня Армутлиева отвръща на удара

Шефката на "Вирджиния рекърдс" с официална позиция
82
Саня Армутлиева отвръща на удара
Снимка: Булфото, архив

След като Рут Колева директно нападна Саня Армутлиева, шефката на Вирджиния Рекърдс излезе с официална позиция по повод обвиненията за конфликт на интереси при членството й в двете дружества – ПРОФОН и Музикаутор.

Публикуваме го без редакторска намеса:  

"Станислава Армутлиева е един от основателите на ПРОФОН от над 15 години. Заедно със свои колеги тя основава дружеството на музикалните продуценти през 1998 година с цел българският музикален пазар да заработи цивилизовано по примера на най-добре работещите международни дружества - като холандското SENA, британското PPL и др.  През първите две години дружеството се издържа изцяло от лични средства на своите основатели, тъй като няма постъпления.

Още по темата
За 15 години ПРОФОН се превръща в работеща организация, която има над 200 членове, включително директно членство на големи чуждестранни компании, без посредничеството на български представители и вече генерира над 5 млн. лева годишно в полза на продуцентите и изпълнителите. Всички постъпления на дружеството се отчитат към членове и нечленове на базата на прозрачни правила, спрямо реалното излъчване на техния репертоар в медиите. 

ПРОФОН е част от клуба на световните организации за колективно управление на права в Международната федерация на звукозаписната индустрия - IFPI, и работи директно с подобни организации по цял свят. 

Като част от международна структура, ПРОФОН следва кода на поведение и добрите практики на дружествата по света и отговаря на всички глобални критерии и изисквания. То подлежи на постоянен и много сериозен контрол, включително и от Министерството на културата и не съществува вариант който и да било от неговите членове да злоупотреби с финансите на дружеството". 

Обвиненията за конфликт на интереси на Станислава Армутлиева в двете дружества Музикаутор и ПРОФОН тя коментира така: 

"Категорично не може да има конфликт на интереси в членството ми и в авторското, и в дружеството за сродни права. Повечето от авторите, които оперират на българския музикален пазар в момента, са едновременно и артисти, и продуценти на собствените си звукозаписи или на записите на други артисти. По тази логика всеки, който е едновременно автор, продуцент и изпълнител или управлява едновременно целия пакет права, може да бъде обвинен в конфликт на интереси. Повечето от членовете на управителните съвети и на двете дружества са както автори, така и изпълнители, а много често и продуценти. 

Навсякъде по света авторското и продуцентското дружество работят паралелно за подобряване на средата и защита на интересите на всички участници в музикалния пазар – композитори, текстописци, аранжори, изпълнители и продуценти.

Абсурдно е да се твърди, че може да бъде реализиран какъвто и да било натиск върху музикалните медии в България, повечето от които са част от международни медийни групи и водят много стриктна индивидуална програмна политика.  Нито българският, нито международният репертоар могат да бъдат насилствено вкарани в ефир в която и да било медия. Радиостанциите и телевизиите се съобразяват единствено с вкуса и предпочитанията на своята аудитория. Няма вариант репертоар на чужд артист да се търгува срещу ротации на български. Артистите, които имат договор с Вирджиния Рекърдс, са част от една вече много голяма група български изпълнители, които все повече намират място в ефира заради своя талант, творчество и подкрепата на феновете си.

Вече над 22 години Вирджиния Рекърдс работи основно с някои от най-големите чужди музикални компании и никога не би си позволила да рискува отношенията си с тях и лицензите си. В тази връзка обвиненията за каквото и да било търгуване са безпочвени. Същото се отнася за обвиненията срещу мен по повод дружествата за колективно управление на права. Те се базират на непознаване на начина, по който функционира цялата система не само у нас, но и по света.

От много години вече аз работя за интересите на целия музикален бизнес в България и отделям голяма част от личното си време и времето на моята компания, за обща кауза. Бих се радвала повече хора да полагат усилия да променят бизнес средата за българската музика. Затова призовавам цялата тази енергия, която се генерира в момента, да бъде впрегната в конструктивна работа в полза от всички", завършва Армутлиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Саня Армутлиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
purko преди 3 години
До МЕЧО ПУХ и кой талант го лансира на световната сцена Румъния имат Гърция имат и всички балкански страни имат в световните класации а тая офффффф мале малеее
70
0
 
0
 
! Отговори
purko преди 3 години
абе като я гледам и нея и щерка и особенно нема да ги бава ама хич
69
0
 
2
 
! Отговори
Стоил преди 9 години
С тази статия Армутлиева нищо не казва !Общи приказки !
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е красаноречива !!!Красота ...
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера как тази Саня е там където е. Постоянно демонстрира мислене на *** и размер на мозък не по- голям от амеба. За жалост това е ситуацията в цялата ни държава- некадърни, комплексирани малки хора си мислят, че са хванали господ за шлифера.г-жо, ами дайте официално изявление за толкова години как подпомогнахте и какво направихте за БГ музиката? Всъщност, аз ще ви отговоря- нищо не сте направили. Що не се махнете тогава, а?
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МЕЧО ПУХПерфектен продуцент би трябвало да означава, че си изкарал извън границите на България таланта на подопечните си! Поне на половината, ако приемем, че другата половина не са чак толкова талантливи. Макар че един перфектен продуцент ще ти продаде и бездарници като Криско например! Мчо Пух, ти да не си самата Армутлиева? Никой друг не би я нарекъл добър продуцент, камо ли перфектен!
65
0
 
7
 
! Отговори
Морско преди 9 години
Тази въз възрастна пък и да си кажем позастаряла мутреса със твърде съмнителен начален капитал защо не си гледа внучетата, а се занимава с талантливите деца ?
64
0
 
13
 
! Отговори
до МЕЧО ПУХ преди 9 години
Абе тя добре ги търси, ама като ги намери, освен да ги влачи по молове друго не прави. 2-3 песни макс. 2-3 клипа. 2-3 реклами на вафли. Изява в някое от 100те шоута на клана Халваджиян и това е.
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на Саня,че работи за интересите на протежетата си.В световен мащаб има доказателства,когато това се случва.Примери за успешни продуценти има много,определено тя не е сред тях.Тази работа е сложна,но не и невъзможна.Имаме таланти,не е като да нямаме.И тя , и много други оковават подчинените си с уговорки,договори, натиск.Това ли е успешна продуцентска работа?Да ги пращаш на участие по моловете и да не правиш нищо да ги лансираш навън?Само за лицензи и пари мислиш.Нямаш право!Жалка Саня!
62
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Чарли преди 9 години
Ако не говори, бих й пуснал.
61
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
Abe kato ia gledam ima mnogo perverzna mutra, bih ia tresnal izodzadze :)
60
31
 
6
 
! Отговори
МЕЧО ПУХ преди 9 години
Саня е професионалист и търси мега-звезди и затова е мразена.Тя показа на българската публика как се търси и как трябва да излежда истинската звезда на сцената.Но тези качества малко певци ги притежават особенно са тези,които вече години драпат да се наложат,като музикални капацитети.БРАВО ,САНЯ ОТ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ НУЖДА ОТ ТАКЪВ ПЕРФЕКТЕН ПРОДУЦЕНТ,КОЙТО РАЗБИРА ОТ МУЗИКА!! ЧОВЕК Е МРАЗЕН,КОГАТО Е УСПЕШЕН!!! ДОТЕГНА НИ ОТ ПОСРЕДСТВЕНА МУЗИКА И ПЕВЦИ
59
6
 
44
 
! Отговори
Камен преди 9 години
От 8 години работя в известно софийско радио и да ви кажа честно - писна ми от протежетата на Саня Армутлиева. Не можем да пуснем свястна музика ако не пуснем нещо от нейните творения. И тази кръчмарска певачка Жана Бергендорф, кой я измисли като "звезда", че чак и жена на година я направиха.
58
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га презаписва касетки с кенефно качество и пиратски дискове през ерата Унисон ни рива, а сига ривеш... Твойта мама, стига лъга животноооо къдрокосместо!
57
4
 
5
 
! Отговори
Ох тази Саня преди 9 години
Саня ти си толкова добра, че бих ти станал любовник певец 24/7 : ) карай, че си по стара с 10 15 години- все пак любовта няма граница ! : ) ще си пеем заедно и ще си се радваме на всеобщите успехи : ) а кой му пука, че някой там се мъчил да пее пък не станало : )
56
3
 
16
 
! Отговори
Бибито преди 9 години
Армутлиева се изкара майка Тереза.Лично аз чух за нея и я видях за пръв път в прословутото предаване.Дали я харесвам или не няма никакво значение.Като страничен наблюдател не мога да знам дали е крала и ощетявала родните таланти,но си позволявам да оценя , че като ментор и продуцент не става.Уж все ги подбира вървежни,пък после никакви ги няма на небосклона,нейните все са най-талантливи .Да ги набута в Боливуд бе,че са се пренаситили вече от слава и пари и да разнообразят малко:))))))
55
1
 
22
 
! Отговори
киро преди 9 години
Саня си избира протеже и го лансира. На миналият Х фактор беше Наско. Къде е той сега?Дано се е върнал към баскетбола!В този Х фактор е Михаела.На полуфинала даде такива песни на Невена , които я изпратиха директно на елиминации.Опасно хитрува тази жена с таланта на участващите, много опасно. От Х фактор си тръгнаха доста хора , значително по- талантливи от тази Михаела.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз ша ви спомена няколко имена:Ozzy OZborne, Richie Blackmore, Bruce Dickinson, Lemmy Killmister.Гледайте ги, слушайте ги и се учете! Тия тука нека си се джавкат. Некадърни изпълнители и представители на глобализацията и корпоративния интерес.
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на мен ми е чудно защо чак сега се дава гласност на проблема.Или докато е имало парички и за Саня и за Рут всичко е било ОК,а сега като няма за Рут ,а има за Саня не е ОК.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагъл пудел.Чудя се защо й се доверяват някой хора и продължават да работят с нея.