Излиза “Greatest Hits” албум на Найджъл Кенеди

В компилацията са включени 13 изпълнения от творби на Бах, Моцарт, Вивалди, Сати, Дебюси и подбрани от цигуларя произведения
11 мар 2005 19:10,
Излиза “Greatest Hits” албум на Найджъл Кенеди
Снимка: Вирджиния рекърдс

Колекцията ‘The Greatest Hits’, за първи път, събира най-доброто от звукозаписната дейност на Найджъл Кенеди от първия му албум през 1985 година до 2002 г. включително.

В компилацията са включени 13 изпълнения от творби на Бах, Моцарт, Вивалди, Сати, Дебюси и други, лично подбрани от Найджъл Кенеди, заради тяхното значение в кариерата и живота му.

Почитателите на виртуоза ще имат удоволствието да прочетат в книжката на албума, обяснителните бележки, които самият Кенеди е написал към всяко едно произведение.

Кариерата на Найджъл Кенеди е повече от впечатляваща: мащабни турнета и на четирите континета; множество концерти с най-прочутите оркестри и диригенти в света; участия на най-престижните фестивали в Европа и САЩ. Сред най-значителните дебюти в кариерата на Кенеди е изпълнението на Концерта за цигулка от Менделсон през 1977 година на сцената на Кралската опера с Филхармонията под диригентството на Рикардо Мути, дебюта с Берлинската Филхармония през 1980 и в Ню Йорк – през 1987 година.

 


Спонсорирано съдържание