Подгониха Мадона като животно

Религиозни организации бълват огън и жупел срещу звездата, Мадона закъса и с осиновяването на бедно африканче
23 окт 2006 19:25,
Подгониха Мадона като животно
Сцената, в която Мадона е разпъната на кръст предизвика яростни простести в цял свят. Снимка: Корбис

Повече от 750 000 гневни писма е получил американският канал NBC, по повод излъчване на концерт на Мадона, част от последното й световно турне "Confessions". Кампанията е организирана от редица християнски организации.

В резултат на това каналът е решил да цензурира част от концерта, а именно тази в която изпълнителката е разпъната на кръст и носи трънен венец.

Записът от последното и турне ще се излъчи на 22 ноември и сцената ще бъде монтирана така, че да не се вижда Мадона на кръста.

Религиозните организации отдавна тормозят певицата, която също не пропуска да ги провокира.
Свещеник дори подаде фалшив сигнал за бомба преди един от концертите й.

Папата дори призова певицата да бъде отлъчена заради сцената. Напук на анатемата, Мадона изнесе шокиращ концерт пред 70 000 души в Рим, на една крачка от папския дворец във Ватикана.

В момента певицата се бори и за
осиновяването на малавийчето Дейвид, срещу което също са се обявили не малко организации.

На всичкото отгоре бащата на детето обяви, че не е съгласен с осиновяването.

Йохане Банда твърди, че службите по осиновяване в Малави въобще не са му обяснили същността на процедурата, според която той повече няма да има родителски прави върху 13-месечния Дейвид.

Преди Дейви да бъде отведен от Мадона във Великобритания, бащата заяви че това е „най-доброто“ за неговото дете.

Дейвид бе „изнесен“ от Малави, след като съдия разреши на Мадона до го вземе.

Върховният съд на Малави обаче ще разгледа следващата седмица жалба срещу осиновяването, внесена от организация за защита на човешките права. Според иска, съгласно местното законодателство, детето трябва да живее заедно с осиновителите си в Малави в продължение на 18 месеца.

Тази мярка цели да бъде проверен финансовия статус на новите родители. Прилагането на тази мярка срещу Мадона обаче е твърде странна, тъй като е всеобщо известно, че певицата е ужасно богата. Състоянието й се изчислява на над 500 млн. долара, което със сигурност би стигнало за отглеждането на едно дете.

Мадона ще защити позицията си за осиновяването на Дейвид в сряда в шоуто на Опра Уинфри, което е най-гледаната телевизионна програма в света.

Това е една от най-мащабните кампании срешу певицата. Общественото мнение не е било толкова анти-Мадона настроено от излизането на скандалната й книга "Секс" и съпътстващия й я албум "Еротика" през 1992 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание