Рейчъл Болън (Skid Row): В един момент ще плесна Себастиан Бах

Рейчъл Болън – басистът на Skid Row, разкрива подробности около новия албум на бандата, "любовта" към Себастиан Бах и визии за бъдещето
27 окт 2006 17:09,
Рейчъл Болън (Skid Row): В един момент ще плесна Себастиан Бах
"Новите" Skid Row. (Рейчъл Болън е крайният вдясно) Снимка: skidrow.com

Макар вече да са без Себастиан Бах в редиците си, Skid Row издадоха невероятен албум „Revolutions Per Minute“ само преди няколко дни (24 октомври). Продуцент неслучайно е Michael Wagener, който е отговорен за класики като „Skid Row“ и “Slave to the Grind“.

Групата върви напред вече 7 години с новия си фронтмен Джони Солинджър, а Рейчъл Болън – басистът на бандата, разкри подробности около албума и себе си в интервю, предоставено специално за Dnes.bg от Васил Върбанов и екипа на Тангра Мега Рок.

Васил Върбанов: И така, да започнем със следното: Страшно бях смаян от новия ви албум и в това интервю ще ви кажа колко сте велики, но имам и няколко въпроса към теб.

Рейчъл Болън: Давай, човече! Радвам се, че албумът ти е харесал.

В.В.: ОК. Всъщност, предишният ви албум не привлече особено внимание, нали? Та, мислиш ли, че и с този ще стане така?

Р. Б.: Надявам се, че този ще привлече повече внимание от предишния. Предишният постигна точно това, което искахме – да припомни на хората за нас и за това, че все още правим музика.

Новият е много енергичен – доста по-твърд, по-бърз и по-тежък, и се движи в много различни посоки. Мисля, че от отзивите, които получавам напоследък, си личи, че ще бъде много добър.

В.В.: Доста се изприказва за Себастиан Бах и за това, че той вече не е в Skid Row, така че хайде да поговорим за новия ви певец Джони!

Р. Б.: Открихме Джони чрез общ приятел – познавахме негов приятел, който ни го препоръча и ние му разгледахме сайта. Това беше, когато пак събирахме бандата през 1999 и си търсехме нов певец. Прослушахме няколко човека и онзи приятел предложи да пробваме и Джон. Ние му разгледахме сайта, видяхме го как изглежда и как звучи гласът му. Повикахме го и още след първата песен разбрахме, че е нашият човек.

В.В.: Коя беше първата песен, която го накарахте да изпее?

Р. Б.: От първия ни албум - “Piece of Me”. Накарахме го да изпее няколко по-стандартни неща и някои големи апокрифи, но той се справи чудесно.

В.В.: Кои са трите най-хубави неща у Джони Солинджър?

Р. Б.: Първо: той е страшен пич. Второ: дава голям принос в групата и с гласа си, и с идеите за песните. Третото, предполагам, е че той е наясно с целите на групата. Освен това е много готин човек и умее да завладява хората, дошли на концертите ни, и това е адски важно.

В.В.: Очевидно доста често се сблъсквате със сравнения между групата преди и сега и в това няма нищо лошо. Но вие кога разбрахте, че Себастиан Бах вече не е вашият човек? Мислиш ли, че след тази драматична промяна в групата, вие, останалите членове станахте по-близки?

Р. Б.: Определено. Това беше много неприятна ситуация и ние бяхме наясно, че ни трябва нов певец. Но после намерихме Джони и беше страхотно -  станахме нещо като братя. А точно така трябва да бъде в една група – да сме заедно. Вече не сме разделени на лагери. С Джони сме от седем години и сме правили турнета, издали сме втори албум и всъщност сравненията са доста по-малко, отколкото си мислиш. Хората приемат Джони с отворени обятия и след концертите ни стават истински фенове, защото усещат, че той влага душата си, а не кара просто по програмата. Той пее и стари, и нови песни.

В.В.: Помня, че когато чух албума ви с кавъри B-Side Ourselves от 1992 г., си помислих, че вие сте повече пънк, отколкото метъл банда. Харесва ли ти днешният пънк и хардкор?

Р. Б.: Да, доста от нещата ми харесват, но си предпочитам старите записи на Ramones и Sex Pistols, защото за мен това е истинският пънк. Не казвам нищо лошо за новите неща, но онова е музиката от младостта ми и е важна за мен.

В.В.: Коя ти е любимата песен от новия ви албум?

Р. Б.: Ох, човече, трудно е да се каже. Всичките ми харесват, но ако ми опрат пистолет в главата и трябва да избирам, ще избера When God Can’t Wait.

В.В.: Ако видиш Бах по телевизията, което е доста вероятно с това шоу по VH1, изключваш ли телевизора моментално?

Не. Аз не гледам много телевизия, не държа да го гледам, а и не го виждам чак толкова често. С него е малко като да имаш комар в стаята – в един момент ще го плесна.

В.В.: А обещаваш ли, че никога няма да се съберете по модела на други групи като Iron Maiden с Брус Дикинсън и Judas Priest с Роб Халфорд?

Р. Б.: Обещавам! Сега сме щастливи. Правим нова музика, издаваме албуми, имаме звукозаписен договор и съм убеден, че Джони е певецът на Skid Row.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание