България обича АББА

Журналисти от България се включиха в светоената кампания "Всички обичат АББА"
27 ное 2006 21:08,
България обича АББА
АББА печелят милиони 24 години, след като се разпаднаха. Снимка: Корбис

Universal Music започнаха световна кампания "Всички обичат АББА", с която целят да върнат спомените върху шведските поп легенди и дори приканват феновете им да се включат в инициативата.

България вече даде своя принос чрез журналиста Георги Тошев, който засне 30-минутен документален филм за групата. Той се срещна лично с двама от нейните членове – композитора Бени Андершон и певицата Фрида. Тези интервюта ще можете да видите във филма, който ще бъде излъчен в края на месеца по bTV.

В същото време на българския музикален пазар ще бъдат изкарани няколко CD-та и DVD-та на групата и всички те ще носят стикер “Всички обичат АББА”.

Албумите, които ще бъдат издадени, са Gold, Definitive Collection, Arrival, The Name Of The Game, Greatest Hits, а освен тях ще бъдат пуснати и няколко DVD-та, съдържащи видеоклиповете на групата, както и концертни записи.

Шведската четворка е продала над 370 милиона албума от началото на кариерата си досега. Наскоро плъзнаха слухове за евентуално ново събиране на АББА след 24-годишна раздяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание