Сиатъл в Строежа

Столичният клуб Строежа прие седмото издание на Seattle Night. На сцената се изредиха 25 музиканти, които цели три часа забавляваха публиката с така наречения сиатълски звук
29 ное 2006 14:01,
Сиатъл в Строежа
25 човека минаха през сцената, за да изпълнят любими песни на Nirvana, Alice in Chains и др. Снимка: Dnes.bg

Вижте още снимки от шоуто в Строежа

Не много заведение могат да оцелеят дълго време в София. Динамичният нощен живот и откриването на все по-луксозни и атрактивни заведения обричат повечето клубове и дискотеки на бърза смърт.

В центъра на Студентски град обаче едно заведение отваря врати всяка вечер от 10 години насaм. Едва ли има човек, който да не се вълнува от алтернативна музика и да не е запивал там поне веднъж.

В понеделник за първи път, откакто е отворен Строежа, в клуба бе изнесен лайф концерт. 25 музиканти излязоха на специално монтирана сцена и свириха пред 500 човека, които клубът едва побираше.

Oще стотина чакаха цяла вечер пред затворените врати с надеждата да влязат вътре. Това бе седмият джем Seattle Night, в който музиканти от различни групи се събират и свирят песни на гръндж групи от средата на 90-те.

Желаещите да видят събитието запълниха капацитета на клуба само час и половина след отварянето на вратите. Феновете на сиатълския звук се насладиха на 3 часа жива музика, изпълнена от шест различни формации, които изпълниха песни на Pearl Jam, Nirvana, Stone Temple Pilots, Alice In Chains и др.

Пламен Радев от група Ревю дори изпълни парче на Джими Хендрикс.

На сцената излязоха изпълнители от групите Jeremy, Panican Whyasker, Skre4, Awake, Matakka, P.I.F., Gravity Co, Bad Habit, Der Hund, Уикеда и Джанго Зе.

“Всичко мина при перфектна организация. Инсталирахме специална сцена, сложихме озвучение и светлини, специално за лайфа”, коментира управителят на Строежа Мартин Михайлов. “Смяната между групите отнемаше по десетина минути и нямаше никакви проблеми.”

Тази година бандите се постараха да изпълнят песни на всички популярни гръндж групи. В предните издания на Seattle Night се акцентираше главно върху една група, като този път бяха изпълнени по равно песни на всички, като може би единствените ощетени бяха Soundgarden.

За жалост, засега не се плануват други подобни прояви в Строежа. Сцената ще бъде премахната и заведението ще се върне към предишния си вид.

Вижте още снимки от шоуто в Строежа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание