Зимна пързалка в София скандално подхлъзна музиканти

Ice Park Nescafe 3 в 1 се подиграха с българските музиканти; зимната пързалка обеща да подпомогне младите изпълнители, но първият им опит беше катастрофален
4 дек 2006 17:39,
Зимна пързалка в София скандално подхлъзна музиканти
Shemale ZERO свириха на температура малко над нулата. Снимка: shemale ZERO

Новата зимна пързалка в София се рекламира по страхотен начин. Тя “подпомага” младите и талантливи изпълнители в България, като им дава поле за изява. Страхотно! Хем един вид благотворителност правиш, хем хората идват да гледат групи на живо и да се забавляват на пързалката.

Какво значи да подпомогнеш младите изпълнители според собствениците на пързалката? Това значи да си намериш някой, който да свири без да му платиш. Музикантът получава шанс да се изяви, а ти получаваш “оркестър”, без да му дадеш и стотинка. Май всички са доволни.

Миналaта недея обаче, още на първият концерт, състоял се на пързалката, младата и талантлива група shemale ZERO беше подкрепена да напусне сцената преждевременно.

Просто така, докато са си свирили заплануваните песни, на музикантите им били спрени микрофоните и китарите и били набързо изтикани далеч от хорските очи. Цели 4 песни преди да свърши заплануваната програма. И на това ако му викаш подпомагане!

Целият проблем дошъл от стиловата ориентация на групата. Музикантите залагат на доста ексцентричен стил, и на доста тежка, нестандартна за българските стандарти музика.

Това обаче в никакъв случай не е причина да ги свалиш от сцената по средата на изпълнението им, още повече когато от групата са те предупредили многократно за стила на музиката и за сценичното поведение.

“Беше им обяснено няколко пъти за какво става въпрос и какво точно представлява групата”, сподели Вики, китаристката на shemale ZERO. ”Казаха, че няма никакви проблеми и можем спокойно да си изпълним всичките песни, дори и саундчек направихме, те не възразиха”, коментира тя.

Да, но след четири изсвирени песни на собственика нещо не му понесло и поискал групата да бъде свалена, просто ей така, без предупреждение, по средата на изпълнението.

Развикал се, че това не е музика и че му гонят клиентелата. Това е невероятно груба обида към музикантите, които са отишли да свирят на студа без да им се плаща и стотинка.

Изпълненията на други две групи също бяха отменени, но те поне го разбраха цяла седмица преди да излязат на сцената. Организаторите се отказаха от Eufobia и Distormen също заради стилови съображения.

Аматьорска работа. Хем без пари искаш да ти свирят, хем и претенции имаш. Правиш си реклама, че подкрепяш изпълнителите, а всъщност търсиш най-тънкия начин да си доведеш клиенти. Ами, поне не се стискайте толкова, намерете си някоя измислена певачка да подскача 30 минути за 200 лева.

Не е толкова скъпо, пък и повече хора може да ви доведе. Може и собственикът да удари един кючек върху леда, да сгрее душата.

“Бих отишла при собственика, да го цункам по бузката и да го попитам дали не му е леко неудобно”, каза Вики. И аз искам да го попитам същото.

Свързах се PR агенцията на ледената пързалка, но от там ни съобщиха, че собствениците отказват коментар.

Е, като няма какво да кажат, ви оставям вие да прецените. Признаваме, че shemale ZERO едва ли са подходящият избор за откриване на ледена пързалка, където присъстват и много деца.

Но поне като са ги викнали и одобрили, да ги бяха изтърпели до края. И като подпомагат изпълнителите, да вземат да им дадат някой лев - за това, че са свирили на температури, близки до нулата, например.

А не да ги гонят, и да им казват: “Мерси много, ама по-добре да ви нямаше. Аре, чао ви.”

Защото иначе излиза, че това е представата на българските спонсори за подпомагане. Доста е извратена, наистина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание