Елвис Пресли и всички замесени

Без да спорим дали Кралят е мъртъв или жив, ви съобщаваме, че групата, с която е свирил не само е жива, а и идва у нас.
28 яну 2008 13:16,
Елвис Пресли и всички замесени
Снимка: Палмс Мюзик и СИА.

Без да спорим дали Кралят е мъртъв или жив, ви съобщаваме, че групата, с която е свирил в годините на най-големия си успех не само е жива, а и идва у нас. Концертът им ще бъде на 30 януари 2008 г. в зала 1 на НДК.

T.C.B. Band – групата, която съпровожда Елвис Пресли от 1969 до 1977 година ще направи у нас уникално музикално шоу, което пресъздава атмосферата на емблематичните им спектакли от седемдесетте години на миналия век.

В шоуто ще участва и австрийският певец и артист Денис Джейл (Dennis Jale), чийто репертоар включва огромно разнообразие от рок, джаз и госпъл изпълнения. В концерта ще участват и The Sweet Inspirations – бек вокалистките, които съпровождат Елвис, не само при неговите участия на живо, но и при всичките му студийни записи.

Според организаторите, идеята на спектакъла не е да се организира поредното шоу с имитации на Елвис Пресли, а да се поднесе на публиката едно истинско пътешествие в музикалната история на Краля на рока, такава, каквато вдъхновява феновете вече няколко десетилетия.

T.C.B. Band се състоят от 9 члена.

Китаристът Джеймс Бъртън е свирил, освен с Краля на рока, и с някои от най-емблематичните музиканти на световната сцена като Франк Синатра, Дийн Мартин, Рой Орбисън, Джери Лий Луис и Тина Търнър.

Глен Д. Хардин, пиано/аранжименти, е автор на култовите парчета Suspicious Minds, Youve Lost that LovinFeeling и Bridge Over Troubled Water. Работил е с Бинг Кросби, “Crickets” (групата на Бъди Холи), Сони и Шер, Кени Роджърс и много други.

Басистът Джери Шифе участвал в записите на последния студиен албум на Doors. Работил е още със Сами Дейвис Джуниър, Барбара Стрейзънд, Елвис Костело, Боб Дилън.

Денис Джейл е съосновател на групата The Jam Gang заедно с номинирания за Оскар за филмова музика китарист Горан Микулец.

The Sweet Inspirations е основана през 1959 г. от майката на Уитни Хюстън - Сиси. Започват да работят с Елвис Пресли през 1968 г. и остават с него до смъртта му. След поредица от групови и самостоятелни албуми, групата се разпада през 80-те.

През 1994 г. три от вокалистките на The Sweet Inspirations - Естел Браун, Мърна Смит и Силвия Шемуъл се събират отново и започват да изпълняват песните на Краля. На мястото на Сиси Хюстън към тях се присъединява Порша Грифин.

Всички те и музиката им ще те очакват...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание