БГ радио изпадна в неадекватност

Кой е включен в списъка с номинации за наградите на радиото? Изненади ще има за всички от сърце
14 фев 2008 16:51,
БГ радио изпадна в неадекватност

Няма спор, че наградите на БГ Радио от година на година стават все по-бляскави и в последните си издания задминаха като изпълнение считаните за най-престижни награди на телевизия ММ.

Освен това радетелите за чист български език най-накрая допуснаха англоезични песни в ефира си, което също е похвално.

Въпросът с кандидатите за номинации, обаче е твърде спорен, пише mp3.bg.

Очевидно за да попаднеш в списъка за номинации на медията, не е нужно да сте функциониращ музикант. Достатъчно е да съществувате.

Само това може да обясни наличието на музиканти, които едва ли са на върха на активната си кариера.

Примери за това са имената на Кичка Бодурова, Росица Кирилова, Обратен ефект и др. Ние поне не ги запомнихме с изключителен принос към концертния ни живот или върховете на класациите.

Най-големият куриоз обаче е възможността да номинирате албума на Awake - "Little Bliss", който излиза официално на 18 февруари 2008. (Днес е 14 февруари - бел.ред.).

Наистина албумът е регистриран в Министерство на Културата към 18.12.2007, макар физическото му издаване да е тази година, все пак по този начин албумът въпреки недостигнал до ушите на феновете може да бъде официално номиниран.

Тоест гласувате за албум, който до момента не съществува.

Като цяло е интересна и идеята на радиото да дава награда за видеоклип при положение, че слушателите на медията едва ли са имали възможността да се запознаят с визуалните произведения благодарение на БГ Радио.

Ако искате да се включите в гласуването, може да го направите от сайта на радиото: bgradio.net


Спонсорирано съдържание