Root Souljah с концерт. Реге лятото започва!

На 22 май в Sofia Live Club
21 май 2010 13:36,
8
Root Souljah с концерт. Реге лятото започва!
Root Souljah се връщат след почти едногодишна пауза. Снимка: Root Rocket

Какво по-добро време от началото на лятото за свеж концерт с позитивно послание и слънчева музика.

Родната реге гордост - Root Souljah се завръщат след близо едногодишна пауза и определено имат какво да покажат.

На 22 май в Sofia Live Club от 22 часа ще се състои премиерата на новата им песен Ital Livity и видеото към нея. Бандата ще направи и концерт, на който ще представи материал от дългоочаквания си първи дългосвирещ албум. Разбира се, ще се срещнем и с артистите от първия и засега – единствен български реге лейбъл - Root Rocket Jahmmi Youth и Zafayah, към които ще се присъедини и най-проспериращият реге изпълнител на източна България - NRG_D .

Партито ще открие DJ Brumbaras /Zionlionz Soundsystem/, а след масивния 'roots reggae' сет на раста селектора, се очаква и да видим видеото към Ital Livity.

„Песента най-общо показва идеята за връзката между начина ни на живот и храната, която избираме“ - уточнява вокалистът на бандата Sen I.

Клипът е заснет от самите музиканти, двама от които са професионални оператори. Визията е естествена и неподправена, а местата, на които се развива действието, са познатите централни софийски улици.

„Посланието е доста ясно и конкретно, но същевременно е поднесено ненатрапчиво.

С тази песен показваме на света, че е време да се откажем от ненужния навик да се консумира мъртва плът, който до голяма степен е причина за катастрофалното замърсяване на околната среда и изчерпването на земните ресурси - доказани факти от многобройни достоверни източници.

Същевременно показваме и алтернативата – лек вегетариански режим, който ни носи свежа енергия и добро настроение, любов и уважение за всички...без ненужни предрасъдъци и разграничения“ - завършва Sen I.

Root Souljah

Root Souljah се събират в края на 2005 в София. Още със самото си възникване групата се превръща в съществена част от историята на българското реге, история, която с всяка своя нова песен и изява те продължават да пишат.

В началото на 2007 излиза първият български реге диск - ROOT SOULJAH EP - в който са включени 6 песни и бонуси, с които RS приключват първата страница на приказката.

Още същата 2007 година, песента 'King Song' е избрана да представя България на международния продуцентски фестивал EuropaVox, Франция. Следват покани и турнета в повечето страни на Балканите, Германия, Австрия, Чехия, Словения и Румъния. Сред тях има и множество с благотворителна кауза, еко и граждански инициативи, защото музиката на Root Souljah е предимно мисия.

Междувременно музикантите работят и върху първия дългосвирещ албум, с участието на изпълнители от България, Европа и Ямайка.

Присъстващите на концерта им в събота ще бъдат и първите, които ще го чуят наживо.

Root Souljah са:

Alex G – китара, Cheeba – саксовон, клавишни, Dizza – перкусии, Flambe – бас, Peshi – тромбон, Stephen - барабани
Sen I - вокали
Jahmmi - shano тромпет
Yasha - клавишни

Root Rocket
Лейбълът Root Rocket стои зад първата реге продукция издавана у нас – Root Souljah EP, както и зад първата колаборация на български и ямайски реге изпълнителни, а именно – King Ali Baba и Jahmmi Youth с клубния хит Giddeon.

Oсвен Root Souljah и Jahmmi Youth, в лейбъла се изявяват Zafayah и младият дъб продуцент Samity. Целите на организацията са да популяризира световната реге култура в България и да разпространява творчеството на родната сцена по света.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
jah преди 13 години
на мене много ми харесва тази група
6
1
 
7
 
! Отговори
Мила преди 13 години
еха това е супер новина, много харесвам реге музиката а soujarite са страхотни представители на този стил !
5
1
 
9
 
! Отговори
crk преди 13 години
Трябва да сме щастливи, и да подкрепяме такива групи като Root Souljah, защото са българи и правят толкова истинска и красива музика! Респект ... Bless up... !
4
1
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
Такива новини от днес за утре като пуснете и ми става смешно.
3
5
 
7
 
! Отговори
Джими Клиф преди 13 години
Най-обикновена група, една от многото в реге стил, за които никой няма да си спомня след 6 месеца. Нищо ново не добавят, просто едни от стотиците. Единствното, което ги прави по-различи, е, че са от България. Но не е достатъчно.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Alex G китара, Cheeba саксовонсаксоВон???
1
2
 
22
 
! Отговори
fen преди 13 години
tova e nai dobrata bg grupa....koito gi e slushashal dori 1 put sa mu ostanali strahotni spomeni za cial jivot....bravoo shte budem na kupona :)