Wyclef Jean - музикален президент

Отхвърлиха кандидатурата му за президент на Хаити, издава албум по темата
Обновена: 5 ное 2010 12:01 | 5 ное 2010 12:00,
3
Wyclef Jean - музикален президент
Снимка: Virginia Records / Sony Music Entertainment

На 7 декември Wyclef Jean пуска дигитално краткосвирещия си албум с шест парчета If I Were President: My Haitian Experience.

Новият проект включва Election Time – провокативната нова песен, написана по повод скорошния опит за президентска кампания на Wyclef в Хаити.

Вдъхновена от Another Brick In The Wall на Pink Floyd и Zombie на Fela Kuti, изпълнителят я определя като „гласът на младостта, гласът на новото поколение”.

Election Time е съпроводена от силно и въздействащо видео, заснето в Хаити.

"Исках да покажа всички страни на Хаити – споделя Wyclef Jean. – В Хаити все още има много красота наред с грозната реалност, която ще се промени".

Изборите, които предстоят в Хаити, са с изключителна стойност за държавата и с песента си Wyclef призовава младите хора да гласуват след дългата диктаторска история на страната, за да се осъществи промяна към добро. Въпреки че комисията не прие неговата кандидатура, той продължава своята дългогодишна кампания за родината си.

If I Were President: My Haitian Experience е семейно дело, продуцирано от Wyclef и брат му Sedeck Jean, с когото артистът е разделен до земетресението в страната, което отново ги събира.

"Всеки велик албум е вдъхновен от реални събития. За това, което си видял и изпитал. Доказателството са проекти на легендарни имена, като Bob Marley, Bob Dylan, Fela Kuti. Музиката трябва да е истинска. Трябва да си свързан с културата. If I Were President: My Haitian Experience е за връзката на културата на Хаити с останалия свят" – обобщава артистът.

Роденият в Хаити Wyclef Jean е носител на Грами автор, продуцент и музикант, основател на хип-хоп бандата Fugees и плодотворен солов артист.

Той е посланик на добра воля на Хаити и основоположник на организацията Yéle Haiti (Yéle означава "вик за свобода"). Цел на организацията е осигуряването на помощ на родната на Wyclef Jean Хаити чрез програми за образование, спорт, изкуства и околна среда.

Yéle Haiti привлича международното внимание заради работата си и получава отражение в Associated Press, USA Today, CNN, Fox News, шоуто на NBC Today и 60 Minutes. След опустошителното земетресение през януари 2010 всички програми са пренасочени за помощ и възстановяване на островната държава.

След изборите Wyclef Jean планира световно турне, озаглавено The Haitian Experience, което ще включва „музика, изкуство, култура, но и карнавална веселба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Благой
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ?