Балкански коне: 10 години нe стигат

Етно музикалният проект празнува юбилея си с голям концерт с гости и приятели
Обновена: 10 ное 2010 10:40 | 10 ное 2010 10:17,
1
Балкански коне: 10 години нe стигат
Снимка: Fusion Embassy

След двете национални клубни турнета през 2010-а, в нов състав и с нов репертоар, група Балкански коне ще отпразнува своя юбилей с голям концерт под наслов „10 години Балкански коне“.

Събитието ще се състои на 10 ноември, когато към сегашния състав на бандата – Краси Желязков (българска фретлес и 8 струнна тамбура, акустична китара), Николай Иванов (клавишни, вокал, бамбукова флейта), Петър Тодоров (кахон, перкусии) и Владимир Величков (кавал) ще се присъединят Стоян Янкулов (барабани, тъпан), Венци Благоев (тромпет) и певиците Албена Вескова и Невена Петкова.

Всички заедно ще поведат публиката на вълнуващо пътешествие към етно и уърлд хоризонта с двучасово шоу, наситено с виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми.

Специалният бонус ще е мултимедийната експозиция от чувствени картини на Ники Иванов.

Групата Балкански коне е създадена като експеримент от Краси Желязков, който през 2000 година решава да събере емблематични композитори и музиканти от 7 балкански страни и да обедини музикалните им умения в уникална по рода си формация.

В първия състав на Балкански коне влизат Стоян Янкулов, Теодосий Спасов и Красимир Желязков от България, Тамара Обровац от Хърватия, Костас Теороду от Гърция, Влатко Стефановски от Македония, Емил Букур от Румъния, Саня Илич от Сърбия и Хакан Бешер от Турция.

10 години по-късно с групата са свирили още много български, балкански и световни артисти, а Балкански коне са пренесли магията на своята музика и традиции на десетки сцени по цял свят.

През 2010-а проектът остава все така отворен, а оформилото се постоянно ядро на бандата непрекъснато провокира публиката с нови колаборации и все по-интересни експерименти в областта на етно и уърлд музиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари