Corey Taylor сменя маската с тога

Фронтменът на Slipknot е избран да изнесе реч в Оксфордския университет
25 май 2011 12:05,
3
Corey Taylor сменя маската с тога
Corey Taylor. Снимка: Getty Images/ Guliver

Corey Taylor ще гостува в Оксфордския университет, за да говори пред студентската общност, която го е посочила за свой първи избор в специално проведено гласуване.

Фронтменът на Slipknot признава, че е бил изненадан от поканата.

Пред радио Kansas City той заяви: „Бях поканен да говоря пред Оксфордския университет, което е доста иронично, имайки предвид, че дори не съм завършил средното си образование... Те са провели гласуване, кого биха искали да говори пред студентския съюз и очевидно аз съм бил номер 1. Затова веднага си казах... “Иха! Ще го направя!” Сигурно много ще ругая и ще се потя...“ - шегува се Corey.

Освен в амплоато си на фронтмен на култовите групи Stone Sour и Slipknot, Taylor се изявява и като писател – 37 годишният музикант скоро ще издаде дебютната си книга Seven Deadly Sins – биография през призмата на всички грехове, чиито вкус е опитал в живота си и експресия на уникалната философия на ръба на разума на един от най-известните хедонисти в рока.

Corey Taylor обяснява, че не приема кариерата си за даденост и добавя: „Аз съм голям късметлия, че мога да правя онова, което обичам. Благодарен съм, че имам кариера. Всичко може да бъде загубено за броени минути. За мен има по-голям смисъл да гледам напред и да се опитвам да постигна нещата, които искам, вместо да се определям чрез славата, парите и цялата тая глупава идиотия.”

Още по темата

Въпреки че не обича да гледа към миналото, в последната година Corey и останалите членове на Slipknot преживяха трудни времена след внезапната смърт на 38-годишния басист Paul Gray на 24 май 2010.

По повода тази година те пуснаха специално съобщение:

„На 24 май се навърши една година от трагичната смърт на басиста на Slipknot - Paul GRAY (RIP). Сякаш беше вчера, когато в началото на фестивалния сезон миналата година чухме ужасните новини, но от друга страна, като че цяла епоха е минала оттогава. Колкото повече перспективата членовете на Slipknot да продължат без своя паднал другар става все по-реална, а датата на първото им шоу наближава, толкова по-голяма е нашата подкрепа за семейството и приятелите на Paul, за всички, на които той липсва безкрайно много на тази тъжна годишнина.

Като някой, който живееше за момента и обожаваше да се забавлява, можем да сме сигурни, че Paul не би искал вярната армия от фенове да бъде спряна от неговата смърт. Сигурни сме, че изпълнението на Slipknot, на фестивала Sonisphere тази година ще бъде без съмнение изключително емоционално, но би трябвало това по-скоро да са положителни емоции, фокусирани върху почитането на живота на Paul, а не оплакването на неговата смърт“.

Sonisphere ще се проведе в България на хиподрума в Банкя на 21 юни и ще включва концерти на Iron Maiden, Slipknot, Alice Cooper, Mastodon и Apocalyptica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Stone SoursonisphereCorey Taylor
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
не е ли малко ограничено да разсъждаваш по този начин в 21 век
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne e li malko luskav za metalist ? :D
1
2
 
5
 
! Отговори
s преди 12 години
Евалата Corey, поклон! Нямам търпение да ви чуя на живо. \u/