Нови лица и албуми окупират класациите, Риана все още удържа фронта

Седмичен преглед на световните класации
Обновена: 5 дек 2011 15:25 | 5 дек 2011 13:17,
0
Нови лица и албуми окупират класациите, Риана все още удържа фронта
Адел не слиза от класациите цяла година. Снимка: Reuters

Последната седмица отново не предложи някакви колосални нови парчета или албуми, затова промените в световните класации са по-скоро козметични, отколкото впечатляващи. Но трябва да отбележим, че най-после еуфорията около Риана от последния месец започна да отшумява и съвсем скоро очакваме нови хитове да започнат да атакуват лидерството.

We Found Love обаче продължава да бъде уверен лидер в класацията за сингли в САЩ.  Не се съмняваме, че там тя още дълго ще бъде най-въртяната песен, но без съмнение около Коледа някой друг, по-спокоен сингъл ще я изпревари в класацията на Billboard и най-вероятно това ще се случи още следващата седмица. Тя дори не успя да качи албума си до N1 в Billboard 200 – чарта за албуми, като остана на третото място в първата си седмица в класацията, което е неочаквано ниско постижение за една от най-продаваните звезди на модерния поп.

Сред синглите зад нея остават за пореден път Sexy And I Know It на LMFAO и много бавно, но сигурно изкачващата се песен на новия любимец Бруно Марс – It Will Rain. Петицата се допълва от едно от по-силните комерсиални парчета на 2011 - Moves Like A Jagger на Maroon 5 и Кристина Агилера, което отбелязва своята 23-та седмица в чарта, както и от великолепното Someone Like You на Адел, което може би ще остане в челните места още няколко месеца, след като не е слизало от десетката от влизането си в класацията.

При албумите Michael Buble отново заковава първото място с коледния си албум, който изведнъж прерасна в голям успех. След него остава новият албум Here And Now на Nickelback, като Chad Kruger и неговите колеги винаги са били любимци на Америка, така че нищо чудно да ги видим първи следващата седмица, а и албумът им е доста стабилен според феновете. Както споменахме Риана се задоволява с едва третото място, а след нея остават Drake и новото от дивата Mary J Blidge – My Life II… The Journey Continues.



На Острова нещата стоят по доста различен начин. Както стана традиция в последните години, сингълът на финалистите от британския X-Factor отново се намества на първото място още в първата си седмица, така както ставаше винаги преди Коледа в последните няколко години.


 

След Wishing On A Star на второто място се нарежда Olly Murs с Dance With Me Tonight, а на третото място е We Found Love. Сходните парчета Good Feeling на Flo Rida и Levels на Avicii допълват петицата.



При албумите, младия Olly Murs с In Case You Didn`t Know си извоюва първото място още в първата си седмица. Той оставя зад себе си Michael Buble и Риана, а на четвърто и пето място са съответно One Direction с Up All Night и Адел с 21.

21 се изкачва с четири позиции тази седмица, която е 45-тата поред за албума в класацията. След няколко седмици ще мине цяла една година от излизането на този масивен албум, който от издаването си на 24 януари не е слизал от топ местата в престижните класации.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари