Посмъртният албум на Amy Winehouse – най-продаван на Острова

Седмичния преглед на световните класации
12 дек 2011 15:08,
0
Посмъртният албум на Amy Winehouse – най-продаван на Острова
Снимка: БТА

Коледното настроение вече започва да завладява света  и пред нас като че ли са последните дни, в които да очакваме нови албуми и сингли за тази година.

Един от последните бележити албуми на тази година излезе преди дни и веднага оглави класацията за албуми на Острова. Той не е толкова впечатляващ с песните си, повечето от които са недовършени демота, а с това, че е първият посмъртен албум на Amy Winehouse, която почина на 23 юли тази година. Във Великобритания винаги са обръщали голямо внимание  на певицата от Лондон и затова не е изненада за никой, че Lioness: Hidden Treasures беше най-търсеният албум в Обединеното кралство през изминалата седмица. След него останаха Michael Buble с коледния си проект на второто място и Rebecca Ferguson с новото попълнение Heaven на трето, следвани от албумите на Olly Murs и Rihanna.


Olly Murs пък успява да ни спаси от проклятието на победителите от X Factor, които традиционно в последните години завладяват британския ефир през декември.  Те вече успяха да заковат първото място с парчето Wishing On A Star миналата седмица, но сега са на втора позиция, а доста приятното парче на Olly Murs – Dance With Me Tonight може би съвсем заслужено е първенец. След тях са само rnb и хип-хоп изпълнители – Drake с новото си Dedication To My Ex (3), следвано от We Found Love (4) на Rihanna и Good Feeling (5) на Flo Rida.


В САЩ раздвижване  почти няма. Rihanna успя да си присвои класацията за сингли на Billboard с We Found Love, което трябва да признаем се въздигна в един от хитовете на 2011. Тя е първа тук от цял месец, като на местата след нея няма промяна – Sexy And I Know It (2), It Will Rain (3) на Bruno Mars и Moves Like Jagger на Maroon 5 допълват четворката. Чак на пето място има ново име – вече споменатото Good Feeling. Сред албумите обаче поп фурията от Барбадос се представи доста под очакваното. Вместо пореден N1 албум, Talk That Talk така и не може да се пребори за първото място с албума Christmas на Michael Buble, който отново е първи, и се срива до седма позиция от пиковата си миналата седмица – втора. Явно американците не са се впечатлили поне този път от доста скандалния клип на Rihanna и са решили да се придържат към традиционно коледното звучене. На второто място пък е 21 на Adele, който отново се изкачва в тройката най-продавани албуми, въпреки че е вече от 41 седмици в чарта. Явно близките на хората в САЩ, които въпреки всичко още не са си купили 21, са решили да поправят тази грешка и да им го подарят за Коледа. На третото място пък е Justin Bieber, който в тонус с доброто ни настроение днес ще пропуснем да коментираме.
 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари