Следователка към Илия Илиев: Ще клякаш и лазиш!

Полицаи влезли в имот на музиканта от Ку-Ку бенд без заповед
Обновена: 20 фев 2012 14:54 | 17 фев 2012 11:31, Александър Попов
291
Следователка към Илия Илиев: Ще клякаш и лазиш!
Илия Илиев. Снимка: Dnes.bg

Поредният скандал с полицейски тормоз е на път да се разрази, след като снощи музикантът Илия Илиев се оплака в "Шоуто на Слави".

Той разкри, че служители на ГДБОП влезли в негов имот в четвъртък, без да имат заповед за обиск.

"Имам склад, 25 кв.м, който мислех да използвам като студио, но заради кризата нямам възможност. От 1 февруари го отдадох под наем на счетовдна фирма. Майка ми се обади в 9 без 10, че има полицейска кола. В 9.13 бях там. Попитах за какво става въпрос, легитимира се едно лице, че са от ГДБОП, а една дама - Малакова, бе представена като разследващ полицай. Искаха да отворя помещението. Отвърнах, че няма проблем, ключовете са у мен, но попитах дали имат някакъв документ, заповед от Миро Флоров (Станимир Флоров, шеф на ГДБОП - б.а.)", разказа музикантът.

При споменаването на името на Флоров Малакова го нападнала с думите да не злоупотребява.

Професора, както е известен сред колегите си кларнетистът, позвънил на съпругата си, която е бивш служител на МВР.

"Каза ми, че без прокурорско разследване влизането в имота е незаконно", разясни Илиев.

Малакова се афектирала и по думите на музиканта казала: "К'ва е тая, ще я хвърля на инспектората".

Нападките на служителката продължили с думите: "Колеги, ще се обадим на началника, а тоя ще седи тука и ще кляка и ще лази, докато аз кажа".

В крайна сметка Илиев отворил помещението, независимо от унизителните закани. Въпреки това Малакова продължила със заплахите и му казала, че той и съпругата му ще бъдат разпитани от Флоров.

"Готови сме да отидем на такъв разпит, нямам криминално минало и не съм престъпник. Ако съм виновен, ще се извиня публично, но ако не е така, не знам те как ще се извиняват", заяви Илия Илиев.

След обиска били иззети документи, но не бил оставен никакъв документ.

В студиото присъства и адвокат Николай Хаджигенов, който определи акцията като злоупотреба с власт.

"Полицията трябва да има постановление, документ от съответния съд, който е компетентен. Законът предвижда едно единствено изключение, когато има неотложност на случая. Например когато се съхраняват наркотици или се укрива рецидивист. МВР поради мързел или нежелание да се занимават с такива дреболии като закона, тяхното вътрешно убеждение, че някой е крив, е съвсем достатъчно. Те не искат да си вадят предварително документи, защо трябва да сезират прокурора, пък той да се обърне към съда. Но пък там ще искат доказателства. В случая е нарушение, защото няма налице твърдяната от тях неотложност", заяви адвокатът.

Той посъветва всички, които са станали жертва на подобно полицейско насилие да се обърнат към медиите и да водят дела.

Слави Трифонов пък обяви, че това е пореден случай на полицейско своеволие и поиска шефовете на ГДБОП Станимир Флоров и на ДАНС Константин Казаков да разследват случая и да има оставки, а не извинения.


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
3
 
! Отговори
ахах преди 7 години
До Хаха
Каква е разликата между Разслдващ полицай и следовател ??? Хич не е голяма ! Абсолютно еднакви правомощоя по НПК! Просто разследват различни видове престъпления! ако изобщо следователите разследват нещо....дори и тежките дела се водят от разследващи полицаи, което показва доста по-добрата им подготовка и по-голям опит не като години, а като брой изработени дела!
241
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
Алоууу, журналята, разликата между следовател и разследващ поУицай е огромна бе, ограмотете се малко!
240
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво се оказа?нормално било!
239
5
 
3
 
! Отговори
Алчния Илия Илиев преди 8 години
Във всяка нормална страна, когато двама души се развеждат си поделят семейното имущество, децата се присъждат на майката, а бащата се грижи за издръжката. Да, ама не! Илия Илиев успя да отнеме всичко на бившата си съпруга, и децата и семейното имущество. Като неговата наглост стигна до дотам, че бившата съпруга плаща издръжка на Илия за да "отглежда" двете деца. С решение на съд в Костенец??? Илия почти успя "да убие" бившата си съпруга......
238
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много се кефят на неудобствата причинени на един човек , без да се замислят , че утре те могат да са на негово място . вярна е поговорката , че сто тояги на чужд гръб са малко . опре ли ви обаче на вас до дупето , ще вдигнете вой до бога , тогава други ще ви се надсмиват над вас - а , защо не дойдат при мен ?
237
1
 
8
 
! Отговори
тупаника преди 8 години
Много коментари,много писане,но това е сигурно защото завиждате на човека ,че може да свири и е постигнал нещо.Повече от половин София е населена с тези селяци благодарение на тях и на селяците от провинцията вие софиянци съществувате,а и не се знае ти ''браво Кадиев''откъде си от София или от някоя махала на България.
236
4
 
2
 
! Отговори
грозния преди 8 години
р
235
11
 
4
 
! Отговори
браво Кадиев! преди 8 години
Мазният слухар Илиев трябва да го осъдят за производство на турско-*** музика в особено го големи количества. Той също е част от просташката визия на т.н. шоу - мазен, разплут и безгрижен *** със *** в уста. Що се отнася до куките - те са нагли *** и трябва да бъдат тормозени ежедневно, иначе стават агресивни.
234
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ САЙТ "ДНЕС.БГ" КЛОН НА ШОУТО НА СЛАВИ ЛИ Е? След като неговият човек в президенството си замина търси всякакви поводи да си вдига рейтинга. ЗАЩО ДНЕС.БГ СПИРА ДРУГИ НАИСТИНА АКТУАЛНИ СТАТИИ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА, А ТАЗИ СЕ ВЪРТИ ВЕЧЕ ТРЕТИ ДЕН.
233
9
 
8
 
! Отговори
конса преди 8 години
В казармата на кого се е оплакал?Колко е клякал и ставал там.Плюнчо смотан!Приеми го като мъж бе,свирчо!Много важно какво ти е казала жената.Ако всичко ти е чисто-какво правят качулатите у вас.Защо не дойдат у нас?
232
6
 
10
 
! Отговори
иван преди 8 години
"горкият Славчо" - все някой му е крив! Големия шоумен- *** от класа!
231
4
 
10
 
! Отговори
иван преди 8 години
Към 237 Супер прав си! "Изглежда само слепите и тъпите не разбраха , за какво става дума......Става дума за разбиване на група извършила измами с ДДС за над 8 млн.лева.Проверени са над 14 офиса в София , като един от тях се оказва собственост на музиканта - пърдон професора.Участвали са служители на МВР , ДАНС и НАП ,като при претърсването са изземвани компю.конфигурации и документация , а претърсването може да стане и без съгласието на собственика - не мога да разбера - искате да прикривате изм
230
3
 
10
 
! Отговори
Димитров преди 8 години
Какви глупости чета тук !
"Трябвал да се арестува за турско *** музика" - ти от пещера ли излизаш за демокрация чувал ли си?
@271 как хазяина няма да има ключ от собствения си имот ? Някога през животът си излизал ли си на квартира ? Наемал ли си имот ? 90% от договорите дават позволение на хазяина да посещава имотът си поне веднъж месечно. Нали все пак трябва да знае какво се върши с неговата собственост .

Да не говорим за наглостта на полицейските служители ...
229
9
 
7
 
! Отговори
Кадиев преди 8 години
Мазният слухар Илиев трябва да го осъдят за производство на турско-*** музика в особено го големи количества. Той също е част от просташката визия на т.н. шоу - мазен, разплут и безгрижен *** със *** в уста. Що се отнася до куките - те са нагли *** и трябва да бъдат тормозени ежедневно, иначе стават агресивни.
228
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази счетоводна къща има голямо доверие на хазяина си,че чак и ключ да му предостави да се разпорежда в офиса!Не защитавам ГДБОП,но тук нещо не е точно така!А колкото до Слави е време да отстъпи мястото си на друг водещ,докато съвсем не е станал за посмесище.Нещо взе да ми прилича на проф.Вучков.
227
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните лъжи, четете другите медия, днеса е една платена ***
226
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при обиска били открити някакви странни закодирани знаци,като ейроглифи върху някакви линийки по пет по пет
225
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя щом му викат "професора"сигурно има престъпни връзки с БАН ,или поне с някой ВУЗ,използава тайни техники на кларнета
224
1
 
6
 
! Отговори
каката преди 8 години
аааааааааааааа някой разбра ли в какво го подозират!????
223
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни НЯМА!
На всеки според ... принадлежността му. Полиция, следователи, прокурори, съдии, музиканти, ...