Наши композитори съдят Филип Киркоров

В прокуратурата е внесен сигнал за нарушаване на авторските права
21 фев 2012 16:52,
42
Наши композитори съдят Филип Киркоров
Снимка: архив Булфото

Четирима български композитори дават на съд руския естраден изпълнител Филип Киркоров за нарушаване на авторските права.

Сигналът до Софийската районна прокуратура е подаден от асоциацията "Европейско общество за защита на човешките права – България".

Четиримата наши творци - Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев са упълномощили организацията да защити авторските им права.

Представителят на "Европейско общество за защита на човешките права – България" Чавдар Гагов обясни, че български естрадни произведения се възпроизвеждат, разпространяват и излъчват в интернет и в търговската мрежа от Филип Киркоров без съгласието на техните автори.

Според чл. 172а от Наказателния кодекс деянието се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева, поясни юристът.

По думите на Гагов при последното гостуване на Киркоров през 2010 г. у нас той се е скрил от нашите творци и си е позволил през медиите обидни реплики към тях.

"Звездите трябва да знаят, че има закон и той е над тях", заяви Чавдар Гагов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
14
 
! Отговори
kratunkov преди 12 години
kakvi zvezdi i kakvi kompozitori i kakvi zakoni beee chichovci - vsichko e punta mara kakvito sa zvezdite takiva sa i kompozitorite takiva sa i zakonite beee vuichovci--v tazi darjava koe e po reda si aaaaaaaa-imali zvezdi imali kompozitori imali zakoni beee vashliovci--darjavata e na boksir 22 godini eeeeeeeeeeeeeeeei--otvorete ochite otvorete halkite i se hvanete za golemite palci ta da si prodaljat rabotata horata
15
9
 
23
 
! Отговори
Пугачова преди 12 години
Филип е невероятен талант и изпълнител.А тези наши мишоци дето искат да го съдят........по добре да се хванат в ръце и да напишат някои нов хит,че иначе са погубени и забравени приживе.А Киркоров така или иначе ще е вечен.
14
4
 
15
 
! Отговори
Ime преди 12 години
""Европейско общество за защита на човешките права България"."Чакай малко...те го съдят за авторски права.../доколко знам с тов се занимава Мюзикаутор в България/...Та как ще го съди организация за защита на човешките права...това са две различни неща...
13
2
 
21
 
! Отговори
2 до 13 преди 12 години
Една гръцка певица искаше да съди бъкгарска чалгарка, че и откраднала песента, но разбрала, че няма как да разбере колко точно копия е продала чалгарката, тъй като в България това не е орегулирано.И се отказа.
12
3
 
21
 
! Отговори
Шабан преди 12 години
Аз пък мисля,че ако има кражба на авторски права,трябва да бъде съден!А на номер "8" бих казал,че ако той беше автор,надали щеше така да разправя!Авторите (музиканти,писатели,художници...) се издържат от това,което "произвеждат"-изкуствоТова РАБОТЯТ те!Всяка Нормална страна в света подкрепя и защитава своите творци и преследва онези,които крадат от хляба им.Затова и онези страни са по-напред,защото се зачитат правата на хората!А в БГ най-много печелят политиците и чалгаджийте!Честито на номер 8!
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не се занимавайте с тоя ***.при нас са достатъчно много.
10
5
 
31
 
! Отговори
Ирен преди 12 години
Някой чул ли е нова хубава българска песен през последните 20г.? Старите обичани песни дори не се пускат по радиата, да не ги изброявам. Лежим на стари лаври и се сърдим, че някой все пак е решил днес да ги пее. Ако не е Филип кой ще ги чуе дори да е само в Русия? Ние никога не сме знаели какво искаме и затова сме на тоя хал.
9
3
 
23
 
! Отговори
ACTA преди 12 години
Жалбата не е насочена правилно! Необходимо е да се преадресира към арменския поп със седалище във Варна.
8
10
 
31
 
! Отговори
..!.. преди 12 години
Стига с тези авторски права бе. Всеки иска да печели от въздуха. Хващайте се и работете. Писна ми да ви слушам глупостите, мързели такива. Радвайте се, че изобщо някой е запял нещо от бездарията, които сте сътворили. Радвайте се, че все още някой плаща за безделието ви. Това скоро вече няма да е така. Не може певачки, продуценти и композитори да взимат повече от хирург или учен.
7
6
 
26
 
! Отговори
Арменец преди 12 години
Извинявам се, но не е Българин а Арменец от Варна!!!
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как точно ще се разпростре действието на българския НК върху ЧУЖД гражданин?Да не говорим, че текстът от НК казва "Необходимото по закон съгласие", а Закона за авторското право не предвижда нужда от изрично съгласие при използване на авторски материали за нетърговски цели - нещо, което у нас е внимателно изместено от общественото внимание.
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един българин от Варна, като Филип Киркоров, е най-ярката звезда на руската естрада.
4
2
 
21
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 12 години
Цыганизация
3
23
 
24
 
! Отговори
Пианист преди 12 години
*** парче Киркоров съвсем изпращя през последните 2 - 3 години. След като Ала Пугачова му би дузпата, той се скъса да твори гафове. Звезда може да е при , където всяка блееща крава е достойна да стане звезда. Да иде Филипчо в САЩ да пее, че да го видим тогава! С някой свирещ клошар пред някой подлез няма да може да си изкара пари за хлаб дори.
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хубаво нека го осъдят, ако са прави.Той е достатъчно богат и ще им плати.Но въпросът е кога ще бъдат осъдени чалгаджиите?99 % от чалгата са крадени песни.Законодателството в България не позволява да се види колко е тиражът на албумите.От там чуждият автор не може да осъди чалга крадеца.А също и законодарелството ни е такова, че не може да се осъди чужденеца за кражба на интелектуален продукт.Ако беше иначе Стефка Съботинова досега да е милионерка.Т. е. живеем в държава, която толерира кражбите.
1
6
 
44
 
! Отговори
галактика преди 12 години
У нас само това се прави - многоговорене,нищоправене, и закани за съд.... Енергията става все по-отрицателна, и все по-отрицателна, България просто се задъхва.....