Киркоров имал право да пее песни на наши композитори

Юристите му намерили документи, потвърждаващи това
Обновена: 28 фев 2012 15:55 | 28 фев 2012 14:51, Елка Василева
15
Киркоров имал право да пее песни на наши композитори
Филип Киркоров. Снимка: архив, Reuters

Юристите на Филип Киркоров са намерили документи, потвърждаващи правото му да изпълнява песни на български композитори. Това съобщи прессекретарят на певеца Олга Алексеева, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Четирима наши творци - Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев заявиха преди седмица, че дават на съд Киркоров за нарушаване на авторските права, тъй като не е съгласувал с тях изпълнението на техни песни и не им е платил съответния хонорар. Сигналът до Софийската районна прокуратура е подаден от упълномощената от авторите асоциация "Европейско общество за защита на човешките права – България".

Още по темата

Юристите на Филип са намерили в архивите договори, потвърждаващи правото му да изпълнява песните на тези композитори, каза Алексеева. До момента не сме официално уведомени, но когато всички документи бъдат у нас, откритите доказателства ще бъдат предадени на съответните инстанции, посочи тя.

Алексеева припомни, че в свое интервю един от ищците е казал, че Филип Киркоров е получил международната награда World music awards като „най-продавания“ певец на Русия. Той получи награда за диск, в който нямаше песни на тези български композитори, това лесно може да се провери, уточни Алексеева.

Прессекретарят потвърди, че вече над 20 години Киркоров не е изпълнявал и не изпълнява на концертите си песни на тези композитори. „Що се отнася до отчисленията от дисковете, то с това по закон трябва да се занимава компанията, която ги издава. В случая става дума за компанията „Мелодия“, Филип Киркоров няма никакво отношение към ситуацията, посочи Алексеева.

„Филип никога не е имал проблем с авторите си, сред които са знаменити композитори и поети. Това може да потвърди и един от най-известните композитори на България Тончо Русев, който е написал за Филип песента „Ти, ти, ти“, посочи прессекретарят.

Алексеева изрази учудване от факта, че въпросът за нарушаване на авторските права се поставя точно сега. Възможно е това да е свързано с предстоящото през лятото голямо турне на Киркоров в България и Европа, предположи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Ivanova преди 12 години
Gordeyte se , che tozi bulgarin e zvezda v Rusiya i e nay-obichan !Stiga zloba po inerciya !
12
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Бащата Бедрос Киркоров на въпрос на руски журналисти-"защо навсякъде твърдите,це сте българи,след като всички много добре знаем каква е вашата националност",отговаря-"Това е така но за мен и моето семейство е чест да се наричаме българи!Майка България,някога даде подслон и шанс за нов живот на нас,блгарските арменци!Ние вечно ще и бъдем признателни! Това го казва един много богат и преуспял човек! Не мога да си обясня вашата злоба!?
11
2
 
12
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Става дума за стари ,гнусни и извадени от нафталина песни на които той е направил нов аранжимент и е намерил подходяща публика.Песни,които никога не са били хитове,а и е нямало как да бъдат такива у нас!Не е вярно,че не им е платил!Според авторите е платил малко!Дал е живот и популярност на техните недоносчета
10
1
 
18
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
тука някакви могат да си *** колкото си искат това не е от значение )) ,истината е че българина Филип Киркоров е една успяла и популярна личност в Русия ! има много хубави песни между другото .
9
1
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
"Е нема такава държава".... Едва ли има друг народ, който така да се оплюва помежду си?! Мамо мила..... /не става дума само за конкретния случай, а въобще/
8
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този полуотвратяга не бих го гледал и слушал дори и да ми плащат за това!
7
15
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Тоя само изпращяли бабички и и остаряли меки кидки го слушат . Има къде къде по -добри и атрактивни . Аз го оприличавам с нашият Азис че и бетер него е ако че са от един етнос
6
4
 
19
 
! Отговори
! преди 12 години
Вместо нашите композитори тихо и мирно да се разберат с него, те ***, а той им популяризира песните!
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичам концертите на Филип. С удоволствие ги слушам по телевизията. Искам час по-скоро да се разреши конфликтът между него и композиторите, които имат претенции. Нека всички да са живи и здрави!
4
22
 
15
 
! Отговори
пляс преди 12 години
Клоун
3
13
 
3
 
! Отговори
KR. преди 12 години
do koga shte ni zanimavate s tozi ERMENO RUSKO BALGARSKI H E M O R O I D BE POSHLIOVCI kakvito i pesni da pee KAPUTA si ostava KAPUT - VIE NA KOGO PRAVITE REKLAMA NA NEGO ILI NA SMESHNITE BALGARSKI PESNI KOITO NIKOI DRUG NE E PIAL SAMO TOZI K A P U T NE NI NATRAPVAITE UJ ZVEZDI KATO AZIS I TOZI EDIN I SASHTI . . . GI E PRAVIL--
2
23
 
15
 
! Отговори
Ебачо преди 12 години
Дърт ***.
1
1
 
8
 
! Отговори
DT преди 12 години
Moje bi "nqma tele pod vola" - 6te lapat ne6to drugo!