Съботен бис

Две "уникални" фолк дебютантки и евро баби
10 мар 2012 14:17,
32
Съботен бис
Руските баби са с далеч по-малки възможности от българските. Снимка: Eurovision.tv

И през тази седмица темата за Евровизия и избора на Софи Маринова продължава да е сред водещите. Класиралата се на второ място Десислава едва ли се е чувствала много приятно от атаката срещу нея, която си заслужи с репликата "Толкова ли са много циганите в България?".

Може би и заради това предпочете да напусне България (поне такава е неофициалната информация) в посока по-топли дестинации. Хем да отпразнува рождения си ден на 7 март, хем да бъде далеч от критиката. В нея най-неочаквано се ключи Георги Христов, който директно заяви, че Десислава пее фалшиво.

За сметка на нашенските махленски спорове, истински скандал се разрази в друга страна. По чисто политически причини Армения официално се отказа да участва на Евровизия.

Русия пък ще играе по "тънката" струна на зрителите с "Бурановские бабушки", които спечелиха финала с дискотечен хит и фалшиво пеене. Като се замисля идеята не е лоша, за съжаление никой не покани например Подуенските или Бистришките родни баби. Те са с няколко класи над руските си набори, далеч по-атрактивни и гласовити. Участничките от Русия ни провокираха да се замислим дали пък организаторите от БНТ да вкарат малко мисловен процес и догодина да пратим на конкурса Мистерия на българските гласове. Ще се избегне и високо "интелектуалната" полемика дали нашият участник може да пее или вие като вълк на пълнолуние.



През седмицата телевизия Планета раздаде своите награди в НДК, които по сценарий не се отличаваха от миналогодишните. Този път Галена и Преслава си смениха местата като носителки на приза Певица на годината, но всичко се повтори. Феновете освиркваха, двете рониха сълзи, обясняваха се в любов и накрая дружно се разцелуваха.

Обърнахме достатъчно внимание на тези награди, така че минаваме към едни дебютантки в същия жанр, които според нас няма да имат щастието дори да се докоснат до подобни браншови статуетки.  

Първата е Alexa, която клюките я свързват като креватна партньорка на бившия вратар на ЦСКА Иван Караджов. Нейните пиари обичат да я сравняват с Андреа, но натъртват, че гръдната й обиколка е със сантиметър по-голяма от тази на Преслава. Ето кое е важното, а не някакъв си глас. Всъщност, в нета "изтече случайно" нейна песен, която, естествено, не е в завършен вариант. Колкото и да го завършва обаче е ясно, че дамата има повече амбиции, отколкото възможности. Ние се наемаме да почерпим всеки извън приятелския и семейния й кръг, който остане впечатлен от нейното пеене.


Нейна основна конкурентка за най-качествен дебют през сезона се очертава да бъде Анна-Мария Чернева. Нейната песен е озаглавена "Стой на място", като тя също "впечатлява" с глас. Всъщност да не се повтаряме като при Alexa, направо ви предлагаме този музикален шедьовър.


Подобни изпълнителки трупат някакви награди от напълно излишни и смешни конкурси за красота, след което набрали някакво самочувствие от няколкото фотографи, които ги щракат на тези "събития", стигат до върха на своята еволюция - да станат поп фолк певици. Но и в този обичан и мразен жанр голяма част от изпълнителките не разчитат само на компютърни програми и визия.

В международен план трябва да отбележим една добра новина. Почти нищо не прочетохме за Джъстин Бийбър! За сметка на това при Адел силата на нейния глас остана на заден план и вече преобладават историите, тип "Под шипковия храст". Иначе казано, голямата драма на голямата певица е има ли духове в нейния дом. Тя напусна голямо имение в лондонско предградия заради съмнение, че не живее сама. Дори си бе назначила жена-бодигард срещу няколко хиляди паунда месечно, която претърсваше къщата за нежелани и непоканени гости от отвъдното. Е, нейните мъки май ще приключат, тъй като тя вече е в нов дом в Брайтън, който ще дели с гаджето си. А ако и там се появят извънземни ще й препоръчаме да си купи апартамент на Слънчев бряг. Там със сигурност на този шум не виреят духове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
rumyna g. преди 12 години
do jirnalistite tolkova beden re4nik imate.kakvo talkova ste se hvanali sa tasi duma UNIKALEN(-NA,-NO,-NI).i po televisiite i po vestnnizite e palno s tasi duma.dajte si truda i se samislete kak ja upotrebjavate.
18
1
 
2
 
! Отговори
татаробугарин преди 12 години
Е, ми те значи тези баби си били наши, български, бе! Аз се чудя що носиите им ми изглеждат познато.
17
1
 
12
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Бабките са страшни! Заради тях ще гледам тъпия конкурс :) Откакто я чух тая песен не мога да спра да се хиля, много веселяшка :)
16
3
 
8
 
! Отговори
Галя преди 12 години
Автор не прав. Это не русские бабушки, а удмурдские.Удмуртия - соседняя с Татарстаном республика.Поют они по-удмурдски.youtube/watch?v=xl-zmzZUkNw&feature=relatedСравниваете с болгарскими группами. Эта песня чем плоха?Поют они хорошо.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво става с тоя конкус на Евровизията, явно тук на въстока не го вземат много на сериозно!? Ние изпращаме една ромка чалгарка, да не кажа ***, че не е европейско.... руснаците пък някакви бабки от дълбоката провинция ....
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Авторчето, верно си много *** :))) Кви са тия квалификации кой пеел фалшиво, кой с колко класи бил над н'ам кой си... Осъзнай се малко.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега не разбрах, секса продава или никога не е късно да попееш, естествено ще избера второто
12
2
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
нации без комплекси пращат каквото си искат даже и кривокраки баби. бг интелектуалния заряд никога не е доволен от избора, който винаги е ку*а от чувала с пу*ките.
11
1
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
втората от ляво
10
13
 
6
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
За първи път виждам пеещи некролози !!!!!!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
руснаците явно се базикат:)))
8
2
 
12
 
! Отговори
бис на биса ! преди 12 години
Да, бис на коментара за Евровизия - предложението за Мистерията на българските гласове е гениално - хем си е хор на БРТ, хем пеят добре, хем съвсем ще съвпадне с "тона" на конкурса на Евровизия - поп-фолк.Така всичко си идва на мястото...
7
3
 
24
 
! Отговори
някой преди 12 години
Бабите са много готини различни, позитивни, енергични!Пожелавам им успех и да се явят в пълен състав ;)
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя от тях е Кардашиян ?
5
1
 
8
 
! Отговори
Гиси преди 12 години
и да пратят до година нашите баби все пак не забравяйте,че няма да са първи-първи са бабушките...*** нали все сме научини да копираме,а за София знам,че няма да се класира с нейното виене и не ме убеждавайте,че в европата Обичат *** ...това е голям минус за Българите в кавички,защото вече сме в кавички!
4
2
 
18
 
! Отговори
......... преди 12 години
Бабите форевър! Искам да спечелят! :) Всичко останало е нек'ва шитня, баси! Без извинение!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая АННА от третия клип си е оцапала устата с АКОООО хахахахахахахахахахах !!!!
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да ги отстрелва такива, бе?! Нямам предвид руските баби...
1
13
 
10
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Червените бабички на Раша