Пример за електронна музика от класа - Adrian Lux

Младата звезда с блестящ дебютен албум
Обновена: 12 апр 2012 14:37 | 12 апр 2012 14:37,
1
Пример за електронна музика от класа - Adrian Lux
Снимка: Facebook/Adrian Lux

автор: Атанас Пеканов

 

Швеция успя да се превърне в последните няколко години в ключов център за електронната музика, който дава постоянно нови и нови таланти. Swedish House Mafia, Eric Prydz, Avicii и много други вече завладяха сцената, а млади имена като Little Dragon, Rebecca & Fiona, Otto Knows, Alesso се задават като бъдещи титани.

Една такава млада надежда ще ви представим и тук - Prinz Adrian Johannes Hynne, по-известен като Adrian Lux, който от няколко години е сред най-обещаващите млади лица на електронната сцена.
 


За първи път Adrian Lux привлече вниманието ни през 2010, когато неговото прекрасно парче "Teenage Crime" стана популярно, най-вече заради ремикса му на Axwell. То попадна в сетовете на Тиесто, Avicii, Давид Гета и др.

Другата му по-известна и също така уникална песен е "Can`t Sleep", намерила място във винаги класния саундтрак на компютърната поредица FIFA през 2011.

Дебютният албум на Adrian Lux, който носи неговото име обаче всъщност няма слаб трак. Шведът не е сбъркал нито един звук и слушателят получава магическата му комбинация от електронен саунд и поп вокали в най-висша форма. 

От титаничното "Alive" с The Good Natured, през красивото "Burning" с Dante до безкрайно нежното и мечтателно "Wildheart".

Не може да пропуснем и "Boy", което Тиесто се погрижи да популяризира в сетовете си през миналата година. Вокалите в него са на приятелката на Adrian - Ребека от Rebecca & Fiona, дуета, избухнал през миналата година с великите "Bullets" и "Turn It Down".

Така стигаме и до върха на този толкова жизнерадостен и енергичен албум – "Weekend Heroes". Парче, което несъмнено има огромен потенциал да се реализира като мегахит, особено ако бъде миксиран още малко.

Наскоро започна да се върти стабилно и друго парче от шведа – "Fire", с приятните вокали на Lune, което не се отклонява от вече описаното звучене.



Като цяло албумът не е особено разнообразен, но в това няма нищо лошо. Adrian Lux e успял да намери максимума от своя саунд и го използва във всеки трак. Проектът завършва и с един страхотен кавър на вече превърналото се в химн за денс сцената "Leave The World Behind You" на шведските мафиоти, Laidback Luke и Deborah Cox.

Определено Adrian Lux заслужава много внимание, в което може да се убеди всеки още при първото слушане на този наситен с емоция и страст албум, толкова умело представящ актуалното в момента звучене и изпипан до последния бийт.



 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Adrian Lux
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Приятно посредствено трансче, което популизираха преди години Тиесто и ван Бюрен... Не е особено иновативно...