Red Hot Chili Peppers пропукаха бронята на "Армеец"

12 хиляди пяха като един на концерта на калифорнийците
Обновена: 2 сеп 2012 09:33 | 2 сеп 2012 09:30,
108

Няколко часа преди концерта пред залата бе пълно с фенове на всякаква възраст. Снимка: Dnes.bg

Столичната зала "Арена Армеец" пропука бронята си от мощните викове и възторга на почитателите, които в продължение на 5 минути викаха на бис Red Hot Chili Peppers.

Толкова се беше усладил сладко-лютивият вкус на калифорнийския квартет, чийто спектакъл беше точно два часа и завърши с емблематичният химн „Give It Away”.

Контузеният в крака китарист Джош Клингхофър, заменил считания за незаменим виртуоз, композитор и поддържащ вокалист Джон Фришуанте, зареждаше с енергията си, макар и седнал, заедно с Антъни Кидис (вокали), баса на Флea и грохота в барабаните на Чад Смит.  

Без да прекаляват с промотирането на новия си албум „I Am With You” и опитните играчи от Red Hot Chili Peppers поднесоха  всичките си емблематични песни.

След 5-минутно интро на бас заелия позиция с главата надолу Фли и ударното начало „Monarchy of Roses”, чухме „Otherside”, „Californication”, „Can't Stop”, „Look Around” и разбиващите „Blood Sugar Sex Magik” и „Under the Bridge”.
 
Насладихме се на характерния коктейл от фънк, психеделик, пънк и хард рок, дълги и сложни импровизации на всички инструменти, включително и на перкусиите към барабаните на Чад Смит.

И не на последно неподражаемата хореография на бандата, включваща гимнастически упражнения, шамански танци, боксови стъпки и ходене на ръце.

Нямаше насита за взривоопасната продукция на Red Hot Chili Peppers, донесла им печалби от над 80 милиона от продадените копия на албумите им в планетарен мащаб, както и куп награди „Грами” – най-престижните в музикалния бранш.

С премерена мултимедия и екранно присъствие влюбените в сърфа и екстремните спортове американци заложиха на вродената си енергия и талант.

В чисто музикантско отношение, ентусиазъм и синхронът в емоцията на зрителите, както и трафикът на феновете им в залата и без ефекти като раждания на сцената (намигване към Lady Ga Ga  - б. р.) може смело да се каже, че спектакълът на Red Hot Chili Pepers, организиран от „София Мюзик Ентърпрайсиз”, е концертът на годината.

Емоцията завладя и родните звезди - aктрисата и телевизионна водеща Марта Вачкова с дъщеря си, звездата от „Под прикритие” Захари Бахаров, момчетата от Д2, водени от китариста Митко Кърнев, както и бившият лидер на бандата Дичо, кулинарният корифей Ути Бъчваров и разбира се не пропускащият събития бивш посланик на САЩ нас Уорлик.

Част от тях се редяха чинно на опашката за бира, редом до феновете, които бяха изкупили фланелките с родния трикольор върху логото на групата, при това за цена от 40 лв.

Харесаха и им индустриалният звук на подгряващата група от Обединеното Кралство As Able As Kane, заплюта от Red Hot Chili Pepers за всичките им концерти през август и септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Флеа"? :)
85
0
 
1
 
! Отговори
Броня преди 11 години
хахахах, напукаха залата, пропукаха се тръбите...най деликатните тръби .......
84
5
 
2
 
! Отговори
Vojda преди 11 години
abe ne 4e neshto ama predi dve sedmici u Kopilovci na praznika na balkana imashe 15 hilqdi dushi na Sinan Sakic xaxaxa kvo mi xvalite tiq, ne 4e slusham srubsko ama ne pomnim po novinite da sa go davali .....
83
5
 
4
 
! Отговори
Don Vlazo преди 11 години
До Стършел: Братле, радвам се, че си изкарал добре, но ми кажи, кое беше перфектното на вокала? Поведение - 0 ама голяма! Не може да си 40 минути на сцена в държава, която не си свирил преди това и първото обръщение към публиката е да обясняваш кой ти е десния тестис (имаше предвид Флий). Освен това слезе от сцена преди останалите! За пеенето, кво да ти кажа, бях на добро място и всичко се чуваше нормално, можеше да се постарае...
82
15
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
да бегате с тези западни наркомани..
81
22
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 11 години
Точно пък AC/DC да ми ги хвалиш, с тоя вокал, който пее все едно са го ритнали по ташаците...Винаги съм се чудил какво му харесват на тая пищяща мадама.
80
19
 
7
 
! Отговори
Ultra преди 11 години
Концерта на годината - дръг път ! Само човек, който не е бил на Спирита и по-специално на Prodigy, може и да твърди подобно нещо. Абсолютно никакво сравнение не може да става :) Заспала работа ... Иначе може и да са супер музиканти, ноооо ... А и друго - доста кофти озвучаване, не знам поради каква причина :? :?
79
3
 
34
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Една от малкото групи, които звучат на живо по-добре отколкото на запис. Много силен концерт, страхотен звук и мултимедия, раздаване докрай без да се пестят, както обикновенно правят някои известни като тях, страхотен бас, страхотни барабани, страхотни перкусии и характерен вокал! Тези, които са присъствали на концерта, разбират за какво говоря. На тези, които не ги харесват, вие имате право на това и никой не иска от вас обратно. Най-силния концерт за тази година според мен!
78
1
 
16
 
! Отговори
Домат преди 11 години
Един сайт пише 20 хиляди на RHCP, друг - 15 хиляди, сега тук виждам 12 хиляди. Това са фрапиращи разлики. Не че броят на публиката има някакво отношение към качествата на изпълнителя. Но е изумително как след всеки концерт всеки журналист си измисля някакво произволно число за брой публика и си го лепва в репортажа.
77
7
 
8
 
! Отговори
Don Vlazo преди 11 години
Много сериозен концерт! Евала! Даже и организацията беше прилична! Обаче тоя Кийдис ме изнерви много!
76
0
 
7
 
! Отговори
Жена ти преди 11 години
Ох, то пък прозвуча ужасно предишното ми изказване! Исках да кажа, че много си ги обичам и че пожалавам на тези, които ги харесват, да им се радват от сърце!
75
1
 
4
 
! Отговори
Жена ти преди 11 години
Да им се ненаслушаш!
74
0
 
18
 
! Отговори
God преди 11 години
Концертът не беше лош, макар че "чушките" не са моята група. Звукът в задната част на залата беше трагичен. Басът и барабаните се чуваха добре, но гласът на вокала идваше все едно си пее в банята. Емблематичните за български концерт опашки за бира и сандвич вече на никой не правят впечатление. Липсваха картонени държачи за бира на гишетата пред залата. Бирата беше скъпа, но за сметка на това - малка. Групата се раздаде на сцената и феновете също. Мисля, че щяха спокойно да напълнят стадиона.
73
8
 
12
 
! Отговори
Чалгар преди 11 години
Абе не са ли ГлУрия или ПрИслва не признавам.Тея не моа им разбера ко пеят.
72
13
 
6
 
! Отговори
Фолк Звизда преди 11 години
Мноо сти прости тва българите вее за идни чуждинци си давати г*за а наз звиздите на фолка ни забраихти сти прости амааабе как си пуска тва да се пичати бе моредаторитеаа стана някак си
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия наистина са голяма група, снощи ми обърнаха представите направо, такава спойка между барабанист-басист и т.н., нямам думи
70
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беше невероятно...даже не очаквах че ще е такава страхотия...емоцията още ме държи
69
56
 
8
 
! Отговори
пич преди 11 години
Бе кви са тия Red Hot... , дрън , дрън , бля , бля , фънк простотии, някъв незнаен стил музика , странно модерен и неразбираем... На тия пичове единствената им песен която ми харесва е тази с която изгряха по MTV преди около 20 год ( Under the Bridge) ,всичко друго е няква лигавщина която бледнее пред гласовете и музиката на истинския хеви рок от AC/DC , Iron Maiden и др тежка артилерия. Н е знам кво шоу са направили вчера , но като им знам смотаното блеене и лиготия ...представям си :)
68
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чушките бяха супер,хората са невероятни професионалисти,но дебелия фънчо да си завре мангизите отзад,организацията беше ужасна,непрестанно чакане за бира,за сандвич,толкова ли не можахте да сложите дървени маси и пейки хората да не седят прави като *** или да седим по тротоара,отделно селския номер със залата,това е група за стадион,омаше толкова много хора натъпкани,че отпред всички се потяхме като в оранжерия,да не говорим,че акустиката в залата я няма никакава.СМЕ-МНОГО СТЕ ЗЛЕЕ!
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Red Hot Chili Peppers пропукаха бронята на "Армеец" - *** да не са ги били после заради щетите ?!?