Светила в джаза преподават на студенти в София

Лятната музикална академия е през септември
5 сеп 2012 17:24, Петя Славова
1

Петър Славов. Снимка: Блага Димитрова
За поредна година, звезди на световния джаз се събират в София от 3 до 13 септември 2012, за да преподават в Лятната музикална академия на Нов български университет.

Джазът, импровизацията, интерпретацията събират Аарън Гоулдбърг – пиано, САЩ, Петър Славов – контрабас, САЩ като гост – преподаватели, заедно с ежегодните Майсторски класове на доайена Милчо Левиев – пиано и класът на Вики Алмазиду –вокал.

Аарън Гоулдбърг и Петър Славов са от новото поколение най-елитни джаз музиканти в света, които определят посоките в развитието на джаза, свирят по най-престижните световни сцени.

Няма световна енциклопедия или издание, в което Милчо Левиев да не присъства като музикант и творец. За работата на Вики Алмазиду като педагог може да се съди по опашките от желаещи да бъдат нейни студенти, които от години се реализират по наши и международни сцени.

Новост тази година в работата на Академията е работата в мобилни състави, въвличането на всеки студент в различни „роли”, максималното приближаване на обучението до спецификите на професионалната сцена, отбелязват организаторите.

Интерпретацията и съвременните композиционни похвати също присъстват в работата на класовете. В Лятната музикална академия на НБУ студентите се обучават не само индивидуално и в един клас, а имат възможност да получават знание и вдъхновение от всички участващи преподаватели.

Работата в различни формации, стилистика, различни генерации, финално се обединяват от творческата инвенция на Милчо Левиев в Гала концерт на най-добрите студенти, с участието на техните преподаватели на 13 септември от 21 часа в Sofia Live Club.

Това ще бъде вечер на Импровизация, Пърформанс, Диалог, на звезди и нови имена, на различни тенденции в джаза, на авторска музика и нови аранжименти, на сценично партньорство между преподаватели и студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един преуспял българин!Браво!