Kiss пускат Чудовището на свобода

Началото е на 8-ми октомври
2 окт 2012 10:28, Петя Славова
16
 Kiss пускат Чудовището на свобода
Снимка: Universal Music Bulgaria

Рок легендите Kiss се завръщат с Monster - 20-ти албум в тяхната историческа кариера. Световната премиера на юбилейния им проект е 8-ми октомври, но всички die hard могат да поръчат предварително албума още сега от iTunes България.

12-те чистокръвни рок парчета показват дългогодишните членове на Kiss - съоснователите Пол Стенли и Джийн Симънс, и дългогодишните членове китариста Томи Тейър и барабаниста Ерик Сингър - в най-страхотната им форма. Имайки предвид, че говорим за група с 40-годишна история на сцената, 28 златни албума, 40 милиона продажби в САЩ и общо над 100 милиона в световен мащаб.

Monster е първият студиен албум на групата от 2009-та насам след Sonic Boom, и отново е продуциран от Пол Стенли с Грег Колинс в Conway Studios в Холивуд, и записан в The Nook в Студио Сити, Калифорния.

Първият сингъл "Hell or Hallelujah" е оприличен от Пол Стенли на "боен вик, който обгръща целия запис ... по един или друг начин, ще го направим както ние си знаем".

Monster е препратка към музиката, която за първи път вдъхновява Kiss да хванат китарите, огнехвъргачките и грима, за да се превърнат в развлекателен феномен за милиони. Групата се връща към корените си с напомнящата култовите The Who - "Freak", докато Джийн е олицетворение на посланието на "Back To The Stone Age" и ударната "The Devil In Me". Китаристът Тейър се откроява с "Outta This World", в знак на почит към "космонавтския" му образ в KISS, а барабанистът Сингър е вокал (и разказвач) в епичната "All For The Love Of Rock & Roll".

"В този албум няма симфонични оркестри, момчешки хорове, клавири, външни продуценти или автори", обещава Gene Simmons. "Най-доброто, което направихме, беше да се обърнем навътре към себе си. Томи и Ерик възродиха и подкрепиха групата единствено с работна етика и талант. Това е съвместно усилие. Kiss се превърнаха в титани. Отиваме там, където нито една банда не е стъпвала досега", добавя той.

На 4 юли, ден след премиерата на "Hell or Hallelujah", Kiss пресичат океана за специално Чаено парти и изнасят концерт в Деня на независимостта в Лондон - дата, която по принцип не се отбелязва във Великобритания, въпреки че това шоу може да послужи като утеха след горчивото поражение на империята през 1776. Всъщност концертът набира средства за британската организация "Help For Heroes", която подпомага ранени и болни ветерани от войната. Групата отдава дължимото на англичаните, признавайки, че Monster е повлиян от легендарните рок групи, послужили и за тяхно собствено вдъхновение.

"Всички в тази група сме англофили", казва Симънс. "Америка може да е измислила рок'ен'рола, но в Англия знаят какво да правят с него. Англия ни даде Beatles, Stones, Led Zeppelin и The Who."

Заедно с премиерата на Monster излиза от печат и лимитирано луксозно издание, което е специална колекция, включваща 126 снимки от 40-годишната кариера на групата, включително и непоказвани досега изображения от най-големите фотографи в рока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Tulski Manowar , които ползват около 20 думи в текстовете си ( blood,steel, fight, brother, metal, die, и още няколко) и от тази гледна точка да кажеш за Kiss че не са нито хард рок, нито метъл е малко тъпо. Те са над стилови ограничения , и въпреки че не ги харесвам особено да отречеш приноса им за развитието на рок музиката, като музика и начин на правене на шоу е леко...
9
1
 
3
 
! Отговори
Рок преди 11 години
Абе сладури,тя щото Лейди Гага не набляга на визуалната страна...направо можеш да се издрайфаш като я гледаш,страшна професионалистка дето имитира Мадона ,но в гаден вариант.То не ,че някоя от двете може да пее.А стила музика не определя качеството!Всеки има право на кофти вкус.
8
3
 
3
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
До десетия: то и ти не си нищо особено. :-P
7
5
 
3
 
! Отговори
Критик преди 11 години
Наблягат повече на визуалната страна, понеже музиката им не е нищо особено
6
2
 
4
 
! Отговори
до Пра Се преди 11 години
...на някои дори не им се налага да стигнат до старини ...
5
3
 
5
 
! Отговори
anji преди 11 години
Pra Se ,E kвo пpeдлaгaш тoгaвa? Lady Gaga ?
4
3
 
13
 
! Отговори
Рок преди 11 години
До Pra SeСкъпи Прасчо:))))ама колко ти отива само!!!Доста злобничко изказване за група,която ще се помни от няколко поколения и хора ,които продължават да правят стойностна музика.Ако си фен на младите еднодневки бълвочи ,няма лошо ,но си излей жлъчта някъде другаде."Стара чанта ама лачена"...
3
3
 
17
 
! Отговори
#4 преди 11 години
Гледай си Азис и не се изказвай неподготвен... :D ...
2
3
 
14
 
! Отговори
! преди 11 години
I was made for loving you, baby......страшен заряд, невероятен вокал
1
4
 
21
 
! Отговори
XXL преди 11 години
В Е Л И К И !!!