Монах с албум

За Friar Alessandro музиката е начина, по който общува с Бог
Обновена: 8 окт 2012 13:18 | 8 окт 2012 13:18, Петя Славова
2
Монах с албум
Снимка: Universal Music Bulgaria

 Friar Alessandro  ще издаде своя дебютен албум на 15-ти октомври. Voice From Assisi е запис, във все по-популярния crossover жанр, характерен за изпълнители като Il Divo, Il Volo и Andrea Bocelli, отбелязват издателите. Изпълнителят грабва мигновено с ангелски глас и красиви песни, пропити от любов и болка едновременно.

Voice From Assisi побира известни религиозни песни, авторски творби и автентични францискански песнопения.

Записаният в Abbey Road (най-известното звукозаписно студио в света) албум е продуциран от Mike Hedges, познат от работата си за U2, The Cure и Manic Street Preachers. Mike е и човекът, открил талантливия тенор. Така Alessandro става първият монах в света, подписал договор с голям звукозаписен лейбъл.

Самият тенор споделя за себе си: „Казвам се Alessandro и съм монах от Ордена на Св. Франциск от Асизи. За мен музиката е директна връзка с Бог. Това е начинът, по който общувам с него. Чувствам се благословен, че мога да следвам призванието си чрез тази прекрасна музика”.

Днес изпълнителят продължава да работи в Базиликата Santa Maria degli Angeli и посреща повече от 6 милиона посетители всяка година. През свободното си време талантът е дърводелец – освежава стари мебели и изработва дървени етажерки за книги.

Тъй като е дал личен обет за бедност, Friar Alessandro няма да вземе и един лев от продажбите на записа си и животът му ще си остане същият. Приходите от продажбата на Voice From Assisi ще бъдат дарени на Ордена на францисканските монаси, който впоследствие ще ги използва за благотворителни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Веднага си го премествам...