Адриано Челентано след 10 години

Певецът се завръща на сцената
9 окт 2012 17:22, Петя Славова
8
Адриано Челентано след 10 години
Снимка: Reuters

Известният италиански певец и актьор Адриано Челентано излиза отново на сцената след 10-годишно прекъсване, съобщи ИТАР-ТАСС.

Последния път, когато 74-годишният апенински шоумен гастролира пред голяма публика, беше преди цяло десетилетие. Днес той ще наруши мълчанието си и ще се появи на подиума на "Арена ди Верона". Древният римски амфитеатър е известен с големия класически оперен фестивал, който се провежда на негова сцена, пише БТА.

Челентано ще изнесе два концерта - едни в понеделник и един във вторник. Всички детайли се пазят в дълбока тайна. Съпругата на певеца Клаудия Мори, която сега изпълнява ролята на продуцент на Челентано, съобщи единствено, че на концерта е поканен приятелят и съратник на Адриано Джани Моранди, който ще изпълни с него дует.

Какви сюрпризи е подготвил италианският ветеран все още не е известно, но самото название на мини-турнето "Рок икономи" говори красноречиво за социалния контекст на спектаклите му. Излезлият миналата година нов албум на Челентано включваше песни, посветени на най-актуалните проблеми на обществото.

Неговите нападки срещу политическите дейци и църквата по време на участието му на фестивала в Сан Ремо предизвикаха остри реакции и критики. Може би поради тази причина концертите му ще се предават пряко не по държавната телевизия РАИ, а по "Пети канал", собственост на семейството на Силвио Берлускони. Клаудия Мори обеща, че Челентано, който има издадени 41 албума, няма да разочарова феновете си и ще им подари два съвършено различни и незабравими концерта

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
alexander.simov2 преди 11 години
Браво Албена за хубавото отношение към тази велика личност, която определено заслужава почит и уважение. Мога само да съжалявам, че не съм имал шанса да да видя или поне чуя тази негова изява.
7
0
 
1
 
! Отговори
alexander.simov2 преди 11 години
До АлбенаБраво Албена за хубавото отношение към тази велика личност, която определено заслужава почит и уважение. Мога само да съжалявам, че не съм имал шанса да да видя или поне чуя тази негова изява.
6
0
 
1
 
! Отговори
Албена преди 11 години
Концерта и целият спектакъл бяха фантастични! Много се извинявам, ама Адриано първо въобще не е прекалил с изявите си и второ никога не го прави натрапчиво а страхотно!
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо звездите попрекалиха с тези изяви. Единствено уважавам Кен Хенсли, който твори непрестанно с млади групи и им прави пътека в музикалните среди. И всичкото това го прави съвсем ненатрапчиво и скромно.
4
0
 
15
 
! Отговори
Българин в Италия преди 11 години
С големия,са големите...браво Ангриано,гледам в момента втората вечер и се кефя на музиката и умението да се противопостави на социалната политика, о младите присъстват и на Арена и около нея,и пред телевизията...браво!
3
0
 
20
 
! Отговори
gkost69 преди 11 години
ЧЕЛЕНТАНО СИ Е ЧЕЛЕНТАНО!?!?!
2
0
 
32
 
! Отговори
bb преди 11 години
велик си Челентано!!!
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай, Андриано! Покажи на младите на какво си способен! Успех!