Метъл величието Accept отнесе "Универсиада"

Легендарната германска група изнесе двучасов концерт в София
Обновена: 22 окт 2012 09:56 | 21 окт 2012 13:06, Красимир Ангелов
33
Метъл величието Accept отнесе "Универсиада"
Снимка: БТА

Те се завърнаха! След близо 20 години от първия им концерт в България и след повече от 2 от последното им зверско забиване в Каварна, германските легенди в хеви метъла Accept отново покориха българските си фенове.

Гостуването им в България бе част от актуалното турне на групата в подкрепа на новия им албум “Stalingrad”.

След футболното дерби ЦСКА - Левски столичната зала „Универсиада” бе пълна до дупка в очакване на вокалиста Марк Торнило (справящ се отлично с тежката задача да замени легендарния Удо Диркшнайдер) и компания, а сред публиката се забелязваха фенове както със сини, така и с червени шалове, обединени от любовта си към твърдата музика.

Точно в 20 часа родната банда Project Arcadia даде началото на концерта, а ориентиралите се към щандовете за бира фенове бързо обърнаха глави към сцената и оцениха високо представянето на българската банда.

А тя се представи отлично с новия си вокалист – шведът Urban Breed (ex- Tad Morose, ex-Bloodbound, Trail Of Murder, Pyramaze), който вдигна на крака цялата зала с кавър на великия Рони Джеймс Дио - "Don't Talk to Strangers".

След това знаменито парче публиката вече бе готова да посрещне подобаващо героите на вечерта – Accept. И това стана точно в 21 часа, когато „тевтонците” се качиха с цялата си мощ на сцената.

Наред с парчетата си от новия си, 13-и студеен албум „Stalingrad”, Уолф Хофман и компания взривиха публиката и с класиките си „Restless and Wild”, „Losers and Winners”, „Princess of the Dawn”,  „Pandemic” и др.

След близо час и половина здрав метъл дойде и краят. Но това не можеше да бъде всичко. След краткото мощно скандиране на близо 3 000 души в залата, Accept излязоха отново на сцената, за да довършат публиката с най-великите си песни. 

Започна се с „Metal Heart”, последва „Teutonic Terror”, а за истинския финал остана Balls to the Wall, която изпрати публиката в екстаз. А след това тълпите, излизащи от „Универсиада”, си пожелаха и следващият албум на немската банда да бъде отново толкова здрав и след него да последва ново турне, което отново да мине през България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Хехехехе, то метълКите не винаги се афишираме :) На мен пък мацки със силикон и полуоблечени не ми харесват.По принцип грозен човек няма, всеки се харесва някому.
26
2
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
До АнонименТебе пък какъв Найтпиш те гони?
25
1
 
19
 
! Отговори
1111111111111111111 преди 11 години
на тъпия анонимен ТОВА НЕ НОВА ГРУПА А ЛЕГЕНДА
24
3
 
105
 
! Отговори
Анкета преди 11 години
Металист ли сте?Да +Не -
23
52
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
откога вокала на найтуиш пее с тези... Accept ли са какви ли са... аман от нови групи вече не мога да ги запомня
22
45
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Aйде ти ме водиш на рок-концерт , аз те водя на чалга концерт. Да видим къде има по-хубави девойки ? Не че ми харесва чалгата ,ама на 1000 метълки има 1 хубава.
21
3
 
44
 
! Отговори
just a woman преди 11 години
Някои хора много се дразнат, че рокаджиите и на 100 години да станат винаги мацките ще ги искат хахахахахах и това никога няма да се промени..
20
1
 
37
 
! Отговори
FACT преди 11 години
Аз лично на снимката на виждам никакви стари хора и не разбирам номер 5 що за глупости говори. Никаде не пиша че да си музикант трябва да си на 25, това е просто нелепо..
19
0
 
34
 
! Отговори
Wolf преди 11 години
За Megadeth - Метъл е състояние на духа и тук възрастта няма значение.За справка : Dio,Black Sabbath,Ozzy, Megadeth и др.
18
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Концертът беше зверски! А вие по-долу не разбирате от музика!
17
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато музиката стане тотален комерс положението става жалко. Идват звездите, пеят като по учебник и 99% от тях не го правят със сърцето си, а само заради парите. Не харесвам такива музиканти.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До megadethПо-кух, лишен от логика и смисъл пост, отдавна не бях чел...
15
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5За музиката няма възраст, има ... талант и въздействие... Ако ги притежаваш - свириш!Рокът е състояние на духа, не на възрастта. И си е супер когато на тези концерти сме с децата си, а около нас - първото поколение български рокаджии .
14
7
 
1
 
! Отговори
------- преди 11 години
OELPJLEK MEOE,DIJ R UW,LD OEJF ID R /,R;'R.R JW,IURSJ HCP ;KFHF M,EOR JFS MEOE,DIJ OD KD;DGE /FU.W'DU OFLE. JW,URKSJD R ;RKDLDJ FJOF.W PD OFUDPDJE.IJLF NDNDNDND UDULR I;FJDKS[R OD OFUDGEJE UDULF KEOFUDPWE;FJF NFNFNF ;KFHF JCMR É,ETUR R H,FPKR
13
7
 
0
 
! Отговори
----------- преди 11 години
ТЯ ПЪК ЕДНО ТЯЛО ИМА ОВЦАТА САМО НА *** Е АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ ТЯЛОТО ВКЛЮЧВА И ГЪРДИ ИЛИ ГРЕША IJ,DN S E FJ U,RJRUD PD JFLD KR /.FUR,D WIEYD É I;E M,DLR
12
13
 
0
 
! Отговори
1 до 7 преди 11 години
да свириш на мека светлина ха ха ха кон кон кон пидихраст юхухууу и травестит
11
11
 
1
 
! Отговори
ме ме ме преди 11 години
ща пипна за пиргуля и ще гнякнеш а сега си го преведи
10
64
 
5
 
! Отговори
КВИ СА ТЕЯ !? преди 11 години
ИЗВЕСТНИ ЛИ СА ТЕЗИ ????
9
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Удо, Аccept е едно изсрано ***.
8
11
 
0
 
! Отговори
а ТАКА преди 11 години
духай ти ако имаш с кво че и в устата майката природа се е изгаврила с тебе недоразумение ни си жена ни си мъж и си *** в главата ти има място Хари Потър да играе куидич Моя ти е набрал а ти обикаляй и денем и нощем с малоумното което не било куве хахахахахаха никак не е кулве тя само не може да казва НЕ