Club Tunes: Какво слушахме през октомври

Електронната сцена не спира с качествените продукции
Обновена: 8 ное 2012 16:16 | 31 окт 2012 09:55,
1
Club Tunes: Какво слушахме през октомври
Тиесто Снимка: Getty Images/Guliver photos

Октомври измина и есенните пейзажи, предвещаващи идващата зима, се установиха трайно пред погледите ни. Нивото на електронната сцена обаче за пореден месец е високо, като няколко сериозни хита се появиха в последните седмици, които най-вероятно ще звучат поне до появата на първите големи тракове на 2013 в началото на новата година.

Започваме с все така работливия Eric Prydz, който продължава да твори, след като през тази година вече изкара дълго чакания си дебютен албум Pryda. С Every Day шведът ни поднася поредното си типично мелодично парче с дълбоки вокали, което лесно завладява слушателя с магнетичното си, омагьосващо звучене.

Въпреки сериозния си страх от летене той реши да се впусне по-сериозно тази година в американския пазар и се подготвя за първото си EPIC шоу в САЩ, където през лятото вече остави много добри впечатления на тамошната многомилионна публика. Следва и едно от откритията на 2012 – Otto Knows, донесъл ни мегахита Million Voices, който сега, миксирайки Lies от Burns, ни доказва, че в бъдеще той ще се споменава все по-често от феновете на сцената.

 

Няма как да не похвалим големия Калвин Харис по случай излизането на новия му албум.  След като в последните две години той издаде редица големи хитове, сега на пазара се появява 18 Months, събиращ всички тях и още много нови парчета, за да се превърне в един от най-значимите електронни албуми на годината.

18 Months ще ви представим детайлно в следващите дни, а сред попълненията ни за месеца е един от впечатляващите нови тракове от него – Thinking About You. Лидерът в Beatport от последните дни също успя да ни грабне ухото – парчето Sunrise идва от австралийското дуо The Aston Shuffle, а версията с участието на голямото австралийско име на диджей сцената от последните месеци – Tommy Trash, успя да стане най-продаваното електронно парче в последните дни в популярната платформа.

 

Тиесто отново направи крачка нагоре в класацията на DJ Mag, обявена преди дни. Той не успя да изпревари Армин като най-добър диджей според класирането, но се завърна на второто място, което ясно показва, че всяко негодувание на старите му фенове вече е заменено от оценката на тези, приели новото му звучене, с което той продължава да бъде може би най-уважаваното име на сцената.

Последното впечатляващо негово изпълнение се казва Pair Of Dice и вече спечели одобрението на феновете му. От неговия лейбъл обаче излезе и една друга бомба, която се очаква да израстне в следващите месеци – Cannonball от Justim Prime и Showtek, които работят сериозно с Тиесто в последно време.

 

За край този месец оставихме малко по-тежко звучене. Титаните от Noisia извадиха брутална преработка на мегакласиката на Prodigy – Smack My Bitch Up, която първоначално не изглежда основна, но с финалната версия, излизаща на 5 ноември, най-вероятно ще взривят dnb сцената с едно от сериозните й попълнения за годината. Ако говорим за dnb и дъбстеп обаче е ясно, че няма как да не пропуснем, когато най-популярните имена в момента се обединят за един ударен ремикс. Британските звезди Неро  и канадският феномен Скрилекс се събират за да миксират и без това класното парче на Monsta – Holdin On, а резултатът бързо разтресе сцената и се нареди сред най-горещите изпълнения в света в момента.

Пълен плейлист на месечния ни избор ще откриете ТУК, ТУК и ТУК
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Club Tunes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
DJ Boby eiiiiii преди 11 години
A сега де Орлин Павлов и dj ли стана