В Македония си харесаха песента на Елица и Стунджи за "Евровизия"

"Кисмет" била в техен стил, с македонска гайда
Обновена: 4 мар 2013 16:18 | 4 мар 2013 16:17, Елка Василева
98
В Македония си харесаха песента на Елица и Стунджи за "Евровизия"
Илица тодорова и Стоян Янкулов. Снимка: БТА

Ритъмът на песента „Кисмет“, с която Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят България на тазгодишната "Евровизия", приличал на македонска народна песен.

Това пише македонският вестник „Нова Македония“ в кратката си информация за избора на българската песен за "Евровизия" 2013. За избраната „Кисмет“ изданието посочва, че е в техно-етно стил и със звуци на македонска гайда.

Според фенове на музикалния конкурс песента приличала на стила музика, която създава групата „Синтезис“, пише още „Нова Македония“.

Още по темата

През 2007 г., когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов спечелиха петото място на Евровизия с песента „Вода“, от Македония дойдоха обвинения, че това е плагиат.

„Вода“ обаче е смесица от типичен български фолклор с преки заемки от вокалната традиция на шопския и граовския регион, с елементи на „тресене“ при изпълнението на Елица, вплетен в модно дръм-енд-бейс звучене. Типичното „тресене“ го има и в новата песен „Кисмет“.

Песента "Кисмет" спечели снощи българската "Евровизия 2013". С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят страната ни на финала на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо, Швеция.

"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
zaza преди 11 години
Как можаха , един път им беше достатъчен там . Тва не е седянка , едно и също . Песента АЗ искам от революция З е по добра . Не са ми интересни тези и няма да имат успех с блеещата дама . Конкурсът Евровизия представя НОВИ песни със НОВИ изпълнители , нищо против нямам народна музика тя си е наша ама бах си на стари ли лаври ще лежим ? Не може да измислим нещо ново за тва дай народното !!!
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добро заглавие за тази песен е ЦИСТИТ,а защо не и направо М-НЕТ....
82
2
 
12
 
! Отговори
kurentzo преди 11 години
песента е уникална боза...и точно поради тази причина има големи шансове да се класира на финала на тази пародия Евровизия...
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кисмет се пише на турски и се чете късмет, а тези дори не знаят какво означава думата...Не са добре тези, но явно има сили, които наливат пари, за да се излагаме. Другото, което ще ни забие нож е готвеният сериал за Левски. Ако видите какъв *** са избрали да играе Апостола...пълна гавра.
80
2
 
3
 
! Отговори
ceco преди 11 години
ni6to intresno ne vigdam nito xitovo ne e pesen pobeditel sorry.
79
3
 
12
 
! Отговори
До 79 преди 11 години
До 79 - Това не е омраза, а трезво мнение по отношение на едно бездарно изпълнение.Ако ти се гордееш с подобни безмислици, други хора ги е срам. И не искат България пак да се излага като миналата година със Софка!Поне да й бяха сложили българско име на тая песен, а не тая простотия!
78
2
 
14
 
! Отговори
До патриотарите преди 11 години
Това, че една песен има някакво българско звучене, не я прави непременно хубава. А кичозното творение , наречено "Кисмет"!!!!, няма нищо свястно освен ритъм и малко гайда. Другото е изсмукано из пръсти псевдонародно пеене, което няма как да се хареса. То вярно, че Евровизията е политически кичозен конкурс, ама защо трябва да се трошат пари в тази криза. Нито по дискотеките ще се пуснат тази песен, нито някой ще си я тананика. Сравнете с победителката от миналата година - глас, мелодия, излъчване
77
1
 
15
 
! Отговори
Горвидaл преди 11 години
Рядко глупава песен. Рядко кичозни изпълнители.
76
17
 
2
 
! Отговори
софчето преди 11 години
ЗАЩО ПЛЮЕТЕ НА РОДНО БЕ МРЪСНИ ТОВА Е ВАЩА КУЛТУРА
75
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много моля македонците да си припознаят и тази Елица за македонско дЕвойче и да си я приберат, та барем отиде някой по-кадърен да представя България!
74
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
STIGA PLUXTE BE XORA ,TA TOVA E EDINSTVENOTO POLOJITELNO NESHTO KOETO NI SE SLUCHVA NAPOSLEDAK .
73
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KUSMET IM JELAQ . I ELIA XEM E XUBAVA XEM IMA STRAXOTEN GLAS .
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еваларака Стундже, а така. Само така с тия девойки.
71
5
 
18
 
! Отговори
Теди преди 11 години
Не Кисмет ,а Дрън-дрън та пляс трябваше да нарекат" гениалната" си песен.И аз не мога да пея ама не ходя да се излагам като кифладжия.
70
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все се чудя, някой плаща ли ви за да плюете по всичко българско и родно или сте болни на генетично ниво и затова бълвате таз омраза?
69
3
 
37
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
В Македония си харесаха Станишев, защото си нямали истински ***...
68
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тази Елица да не са я ... хмм... на криво? По-*** песен не бях чувала. И какво е това турско име на песента "Кисмет"??? И точно на 3ти март да я изберат... БНТ, вие т***к ли си правите с нас?
67
1
 
23
 
! Отговори
Дедо Уйо преди 11 години
Изключително шоу по БНТ!Перфектен водещ и обстановка на европейско ниво!Най-добрите песни от години. Ако можеше и 3-те песни да ги пратим в Швеция, щяхме да ги класираме на първите 3 места. Особено' Само шампиони' е потенциален суперхит!Предлагам на БНТ, и следващата година да направят такова уникално представление, със същите участници на които ще предложа имена на 2-3 песнички- 'Боза ','Гъзмет' ,'Само ***'!Дерзайте!
66
11
 
3
 
! Отговори
Mari преди 11 години
Stiga s krititiki,na men pak mnogo mi haresva.Pojelavam I'm uspeh!
65
2
 
11
 
! Отговори
Мирослав33 преди 11 години
отделно тази няма никаква визия,несъразмерно тяло голяма глава уста да лапне цял влак