Нови надежди: Rudimental

Качествена музика все още има, и тя все още може да се продава
20 юли 2013 10:52,
1
Нови надежди: Rudimental
Снимка: Facebook

Един нов проект се върти с пълна сила в последните месеци по комерсиалните телевизии и радиа и не спира да ни впечатлява със своята оригиналност.

Квартетът Rudimental се появи сякаш от нищото в средата на 2012, донесе ни супер свежото Feel The Love, но с това забавно парче не даде индикации, че няма да бъде просто еднодневка и ще се задържи по-усилено на сцената.

Година по-късно обаче Rudimental удрят чартовете с хит след хит и новият им албум е изпълнен именно с веселяшкото звучене на дебютното им парче.

Rudimental сe превърнаха в една от най-бързо пробивните групи в момента, след като започват да записват музика едва в средата на 2011, а само няколко месеца по-късно вече издават дебютния си хит, с който завладяват класациите.

Четиримата британци от Лондон се впечатляват от всякакво електронно звучене, но се отдават най-вече на d`n`b, включвайки в него много екзотични елементи, пишейки и продуцирайки изцяло своите творби. Единствено за вокалите те привличат други изпълнители, като досега не са сбъркали нито веднъж и макар да ангажират не толкова известни имена, те винаги успяват да придадат на траковете си специфично отпускащо, но и много парти настроение.

Затова и техният албум Home, излязъл в края на април, успя така да впечатли както феновете, така и критиците. Не само заради Feel The Love и последвалото го слънчево Not Giving In, а заради целия позитивизъм и енергия, които се носят от техните ритми, в които са вплетени също така малко джънгъл, малко фънки и по малко от всичко друго.

Преди два месеца те избухнаха с Waiting All Night, която не е само напълно издържана в техния стил с могъщата подкрепа на любимите им тромпети, но и с още по-завладяващите вокали на Ella Eyre, които галят ухото по мейнстрийм медиите в последните седмици и ни доказват, че не всичко, което звучи по комерсиалните радиа е задължително лошо.

Лайв изпълнението от студиото на BBC Radio 1 пък е толкова виртуозно и зарибяващо, че вече стана заразно и се споделя ежедневно в социалните мрежи. Точно когато решиш, че си чул хита на годината обаче, Rudimental те изненадват с нов. Само преди дни те избухнаха с друг голям удар – Right Here с вокалите на Foxes, която вече предостави вокалите за друг голям летен хит – Clarity на Зед.

С това парче, Rudimental тотално окупираха класацията за най-свежи имена на популярната сцена в момента. А от албума им следват още много такива парчета. С всички тях пък, бандата от северен Лондон успява да ни върне малко от надеждата, че качествена музика все още има, и тя все още може да се продава по-добре от недоизпипания и лесен за смилане поп. Затова и ще очакваме всяко тяхно включване със затаен дъх и занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари