Предложения на месеца с Ели Гулдинг и Avicii

Комерсиалната сцена ни вдъхна малко доверие през юли
Обновена: 2 авг 2013 16:42 | 2 авг 2013 16:42,
0
Предложения на месеца с Ели Гулдинг и Avicii
Ели Гулдинг. Снимка: Reuters

Горещият юли успя най-накрая да обогати малко комерсиалната сцена, която тази година не беше особено раздвижена до момента.

Този месец ни донесе нови предложения, които не само спадат към сравнително качествените за по-популярните стилове, но и могат да застрашат поне малко водачеството на Get Lucky и Дафт Пънк по радиа и телевизии.

Започваме с брилянтната Ели Гулдинг. В последните две години тя изглежда няма песен, която с излизането си да не предизвика фурор.

И с новия й сингъл нещата не изглеждаха по-различно – веднага след излизането на Burn, парчето започна да се споделя масово в социалните мрежи.

Това ще е трети хит за 2013 за русата англичанка, след като Figure 8 дълго време покоряваше класациите и се въртеше в плейлистите, а I Need Your Love с Calvin Harris e сред най-големите и любими на меломаните попадения на годината.

Burn веднага хвана окото и на електронната сцена, с която Ели все по-често си партнира, и Тиесто вече е готов със своя ремикс, който също така ударно започна да се споделя в интернет.

Когато преди 3 години се появи на електронната сцена, Avicii изглеждаше като най-свежото младо име и успя да яхне вълната, в чието създаване и той самият имаше голяма заслуга - тенденцията на пълно размиване на стиловете.

С идването й electro-house се оказа новото най-силно течение на EDM сцената, а в един кратък период шведът като че ли беше най-продуктивният изпълнител с това звучене и успя да обиколи планетата с Levels, Penguin и още редица други хитове.

Комерсиалната вълна обаче бързо завладя младия диджей и той направи рязък завой в началото на тази година, като определено изостави каквото и да било електронно звучене и се пусна в дебрите на поп музиката. И докато това дразни доста от EDM феновете, то за кариерата му изглежда, че това ще е повече от умен ход.

Първият му издаден сингъл в новото му амплоа – Wake Me Up, за броени дни се разпространи светкавично и започва да се нарежда сред топ хитовете на лятото.

За това спомагат и чудните вокали на Aloe Blacc, и макар критиките за тази странна кънтри комбинация от страна на Avicii да не са малко, то изглежда, че напук на тях то допада на голяма част от по-широката публика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари