Звуци от Великобритания със Submotion Orchestra

Концертът е на 4 октомври
Обновена: 2 окт 2013 15:33 | 2 окт 2013 15:33, Петя Славова
0
Звуци от Великобритания със Submotion Orchestra
Submotion Orchestra. Снимка: Mixtape5

За огромнота радост на всички меломани най-сетне ще чуем на живо британския елетронен проект Submotion Orchestra. Концертът у нас е на 4 октомври в Mixtape 5.

Руби и прекрасният й глас, който вече сме чували в компанията на Bonobo през 2011-та отново ще стъпи на българска сцена, но този път в компанията на останалите музиканти от Submotion Orchestra. Към тях ще се присъедини и един от най-впечатляващите композитори, международни продуценти и диджеи – Ruckspin.

Към музикалното събитие ще се присъедини и електронният диджей дует 1000 names и на момчетата от True Badness – Tekniq и Tommy Gun.

Submotion Orchestra се оказват един от най-интересните и вълнуващи слуха проекти зародили се в Обединеното Кралство, което по традиция си остава едно от европейските огнища за качествена музика.

В продукцията на Submotion е натрупано влиянието на няколко музикални сили - electronica, soul, ambient, jazz и dub. Уникалното им звучене е едновременно деликатно и тежко, просторно и плътно.

Разтърсващият им бас лесно се сприятелява с перкусиите, а тоновете на клавира никак не се пестят. Всичко това, заедно с нежен, но не и натрапващ се тромпет са прекрасната почва, на която красивият глас на Ruby Wood разплита целия си потенциал.

Разбира се, в основата на целия този великолепен пъзел е международният продуцент и диджей - Ruckspin – който добавя и космическата нотка на този проект.

Заедно те успяват да изведат репутацията на формацията на световно ниво. С всяко участие убеждението, че Submotion Orchestra и Ruckspin предлагат вълнуващо музикално преживяване, расте.

Изглежда 2013 е изключително заета за момчетата и Руби. Преди да свирят в България още няколко европейски държави ще могат да ги видят и чуят. След София турнето им продължава в Истанбул, Прага, Братислава, Бърно, а после се прибират у дома.

В момента тайфата работи по издаването на третия си албум. На 4 октомври ше стискаме палци да чуем както композиции от Finest Hour (2011) и Fragments (2012) така и нещо съвсем свежо от предстоящото им EP.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари