Buena Vista Social Club се сбогуват с публиката

Музикантите готвят прощално световно турне
Обновена: 8 ное 2013 21:17 | 8 ное 2013 21:17, Петя Славова
5
Buena Vista Social Club се сбогуват с публиката
Снимка: Reuters

Звездите на Куба Buena Vista Social Club се готвят за прощално световно турне, съобщи Контактмюзик.

Отличените с "Грами" музиканти ще си вземат сбогом с феновете след 16 години на сцената.

Последният им гастрол ще започне през лятото на 2014 г. и ще приключи през есента на 2015 г. с прощален концерт в кубинската столица Хавана, според публикация във в. "Гранма".

И макар да се готвят да сложат край на кариерите си, изпълнителите от популярната формация се надяват, че музиката им ще продължи да живее по света и да очарова публиката, според думите на 83-годишната певица Омара Портуондо.

Четиридисет музиканти, повечето от които възрастни, са били част от постоянно променящия се състав на "Buena Vista Social Club ". Сред по-известните лица на групата са афро-кубинският певец Ибрахим Ферер и американският китарист Рай Кудър, припомня БТА.

През 1997 г. - година след формирането на "Buena Vista Social Club ", носещият същото заглавие албум на групата става изненадващ хит и е отличен с награда "Грами".

Едноименният документален филм от 1999 г. на Вим Вендерс привлича още по-голямо внимание към "Buena Vista Social Club " и носи на режисьора си номинация за "Оскар" в категорията за пълнометражни документални продукции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари