Колегите за Гого: Невероятен оптимист и добър човек

Диомов: Цяла България тъгува за него
10 яну 2014 16:15,
39

Последната изява на Гого заедно с фамилия „Тоника” на сцената на Летния театър в Бургас през 2010 година на песенния конкурс „Бургас и морето”. Снимка: БТА

"Един много силен човек си отиде. Безкрайно тъгувам. Цяла България тъгува за Гого", заяви за БТА композиторът Стефан Диомов, създател и ръководител на "Тоника".

Тази сутрин на 64-години си отиде Георги Найденов-Гого след тежко продължително боледуване. 

"Нека хората го запомнят с добро, защото той наистина беше добър човек. Вярваше, че ще се оправи, но за съжаление коварната му болест го победи. В момента скланям глава и се прекланям пред светлата му памет", каза Стефан Диомов.

Диомов разказа, че Гого е бил човек, на който много е разчитал през годините. "Заедно правихме "Тоника" повече от 30 години, за да се случи тя, за да имаме такива големи успехи, една от големите причини беше Гого", добави той. По думите му певецът е бил неповторима личност, с много приятели и много обичан.

Още по темата
Гого имаше невероятна работоспособност, беше пълен с енергия, описа за БТА Ваня Костова своя колега. Тя посочи, че ще го запомни и с огромното кавалерство и обич, които непрекъснато е демонстрирал към съпругата си Ева.

Ваня Костова разказа, че Гого е бил един от хората, които са я приобщили към сцената. "Аз бях още малко момиче - едва 16-годишна, когато станах дубльорка на Ева във формацията", посочи тя. Прекрасните му вокални качества не са тайна за никой, но той беше роден певец, джентълмен, човек с чувство за хумор, с който е приятно да се работи, припомни си още певицата.

"Беше много шокиращо, защото първа научих сутринта. Човек трудно асимилира такава новина и стресът сякаш става по-голям колкото повече време минава", коментира за БТА Милица Божилова.

Това, което той правеше на сцената, всичко го знаят, но аз искам да говоря за човека Гого, добави тя и посочи, че той е бил изключително добър, работлив и невероятен оптимист. "Може би това му даде сили да се бори с болестта. Той ще си остане винаги един от нас", каза Божилова.

Колегите на Георги Найденов-Гого посочиха, че последно са го видели преди 7-8 месеца, тъй като състоянието му не е позволявало чести посещения, но редовно са се чували по телефона. Всеки път се смеехме, припомняхме си нашите шеги и закачки през годините, споделиха те.

Погребението на Гого ще бъде в неделя. Всеки, който желае, може да се прости с него от 11.00 часа  в Ритуалния дом на Бургаските централни гробища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 10 години
България опустява със загуба на талантите си.Бог да го прасти !!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съболезнования на семейството и приятелите му! Отиде си един добър певец и човек!
26
3
 
10
 
! Отговори
без думи преди 10 години
простотията идва в повече......като няма какво да кажеш .. поне замълчи за миг ....
25
3
 
22
 
! Отговори
тя преди 10 години
Невероятен талант ! Безкрайно удоволствие е да го слушаш и гледаш на сцената. Ще липсва на много българи в концерти и развлекателни програми. Открива се една голяма празнота.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо ТъпотоИДИОТ
23
2
 
20
 
! Отговори
Христина Стоянова преди 10 години
ПОКЛОН!
22
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 24Айде щом питаше за аналитичн мисъл, да поанализираме.Новината е втора главна в раздел "Свободно време" Първа е новина от раздел "политика"Над тях има раздел "на фокус" Огледай се малко.. Айде сега *** под новината за пиронкова да се изакаш!
21
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 23Язе, тя онази тема е ясна, но защо тук занимават народа тази вечер с Гого? Хората разбраха че е починал, знаят че ще страдат за него феновете и близките му, но да е главна новина и то в пиков вечерен час....лееееко да ме извиняваш. По-добре да си отворя "Народно дело" и да чета некролозите тогава.
20
2
 
13
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 22Две новини най-отгоре. Първата - "Разбиха трети джип на депутат от ГЕРБ" втората - "Колегите за Гого: Невероятен оптимист и добър човек"И ти решаваш точно под втората да пишеш за политика и да наричаш покойник, който ямаш повод да мразиш "тоя".А направи си анализ ти, "приятелче"
19
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 20Кои са глупостите бе, сбъркано човече? Кой се подиграва на Гого? Ти имаш ли малко аналитична мисъл в кратуната си? Това че не е велик, а вие го смятате за такъв означава че се подигравам с него? Ти знаеш ли значението на думата "ВЕЛИК" , приятелче?Сигурен съм че не я знаеш!
18
3
 
0
 
! Отговори
Сянка преди 10 години
До АловТукн съм :) Кучееее
17
0
 
19
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 18Не. Никак не ви разбирам, честно.Не разбирам защо такава съпричастност имаше из форумите кога Хиит Леджър се предозира, а сега се подигравате с паметта на един БЪЛГАРИН пишейки глупости точно тука.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО МНОГО ЖЯЛКО ,ПОЧИВАЙ В МИР ГОГО , ДАНО С ГЛАСЪСИ ОГЛАСЯШ И ВСЕЛЕНАТ ТАМ ГОРЕ ,
15
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16Що да излизам на улицата бе? На мен ми супер да гледам кръв и бой отстрани- тоест от нета online. Ъндърстейнд ми?
14
3
 
5
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Анонимен 15Главната новина е "Разбиха трети джип на депутат от ГЕРБ"Не мислиш ли, че там е по-удачно да пишете?
13
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 11Отворен, излизай на улицата тогава!
12
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ЯзеПриятелче, като няма тема за това какво се случва сега пред НС, много ясно че ще пишем в главната тема затова- каквато и да е тя.
11
0
 
36
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Жалко за България . Замина си един от добрите гласове на нашата популярна музика . Ще си спомняме винаги за него с Бургаските вечери . Почивай в мир Гого.
10
1
 
17
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Анонимен 9Вие кога ще се научите, че под такива новини не е нужно да акате?!?Пишете си под новината за колата на гербера!
9
21
 
2
 
! Отговори
Алов преди 10 години
По добре ли беше да го гледаме жалък в инвалидната количка? Не можа да прескочи тази зима.Духнаха му свеща .