Доминго трогна с обещанието "Моя България, ще се върна"

Тенорът просълзи публиката в препълнената зала "Арена Армеец"
Обновена: 17 фев 2014 08:38 | 15 фев 2014 12:19, Петя Славова
17

Снимка: Ясен Немски за Болкън Ентъртейнмънт

Не е лесно да напълниш зала Арена Армеец. Това обаче се отдаде с лекота на Пласидо Доминго. Концертът се случи на 14 февруари, а световноизвестният тенор, носител на множество отличия, сподели с публиката силното си сценично присъствие.

Доминго излезе на сцената в компанията на Микаела Оесте (сопрано) и Вирджиния Тола (сопрано). Още с появата си музикантът изправи на крака залата, а до финала на вечерта това се случваше много пъти.

Почти три часа продължи концертът, като в първата част репертоарът включваше произведения предимно на Джузепе Верди – реверанс към 200-годишнина от рождението на композитора през 2013 г.

След антракта в програмата имаше изпълнения от Йохан Щраус, Франц Лехар, както и прочутата „Over the Rainbow” от “Магьосникът от Оз” по музиката на Харолд Арлън, в изпълнение на Оесте.

Под диригенството на испанеца Джорди Бернасер оркестърът от Софийската филхармония потопи публиката в света на класиката, която се оказа може би най-подходящият подарък за Деня на влюбените.

Кулминацията на вечерта естествено дойде с многократната покана за бисове. Музикантите не спряха с изненадите, като най-впечатляващата бе изпълнението на „Моя страна, моя България”.

Част от публиката плачеше, останалата припяваше с музикантите. А Пласидо Доминго трогна с обещанието си "Моя, България, ще се върна!"

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не присъствах на концерта, но не се съмнявам, че е бил ФЕНОМЕНАЛЕН. Друго нещо обаче искам да споделя - забелязвате ли как истински големите хора ВЪОБЩЕ не се големеят? Каква съвършена човечност, скромност и доброта се излъчват от тях? За мен лично това е един изключителен парадокс, на фона на родните "звезди", чието самочувствие ме изумява и дори потресава... Та, това исках да кажа.
15
1
 
8
 
! Отговори
Димов преди 10 години
БТВ записаха концерта.Не знам кога ще го дават, но всички, които не можаха да ни чуят на живо, ще имат възможността да се насладят на този гений!
14
1
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
Уникален човек!!!
13
1
 
20
 
! Отговори
diavolcheto преди 10 години
Изключително харизматичен, талантлив и интелигентен човек! Великолепен глас! Великолепни изпълнения по целия свят! Дълбоко в душата ми ще останат съвместните изпълнения с недостижимия Лучано Павароти! И не разбирам идиотщината на това да пишеш отрицателни коментари и тотални простотии за световно известен и световно признат тенор. Дали това е национална черта!?
12
5
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 10 години
На кого е България бе, на тъпите тролчета които усмърдяват форумите ли.Тръгнал Пласидо Доминго да ми коментира1
11
45
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Доминго трогна с обещанието "Моя България, ще се върна" "БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТВОЯ, *** ТЕНОР.
10
1
 
14
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ЗАЩО НЕ ГО ДАВАХТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ТОЙ САМО ЗА СОФИЯНЦИ ЛИ Е ДОШЪЛ В БЪЛГАРИЯ.НЕ Е СПРАВЕДЛИВО СПРЯМО ХОРАТА.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво им се връзвате, на комплексирани пубертети чалгаджии? Те имат мозък само колкото да им действа физиологията.
8
1
 
43
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Към 1 - И защо Доминго трябва да поживее в северна Б-я,за да види...? Ама че простотия! Човекът си живее собствения живот! Постигнал е световна слава с труд и талант,защо трябва да живее нечий чужд живот? Ами хайде ТИ,отворко, *** в Испания и поживей неговия живот,та да те видя как ще го направиш! Вместо да се зарадваш и да благословиш таланта,ти злобееш и предлагаш простотии. Затова сме на туй дередже! НЕЩАСТНИЦИ!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой май не схвана шегата на 3-ти...
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
беше наистина невероятно!
5
1
 
46
 
! Отговори
seira преди 10 години
ЧУДНИ ХОРА СТЕ...ДОШЪЛ НИ Е НА ЖИВО СВЕТОВНО ПРИЗНАТ ТАЛАНТ, ДОКАРАЛ Е ПУБЛИКАТА ДО ЕКСТАЗ, ПРОЯВИЛ Е УВАЖЕНИЕ КЪМ СТРАНАТА НИ, ... А ВИЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТЕ ДА ПЛЮЕТЕ!!!СВЕТОВНИЯ ГЕНИЙ Е НАД ЗЛОБАТА НА ЕЖЕДНЕВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПОМИЯ!!!
4
10
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ПРЕДПОЛАГАМ ПРЯТЕЛЮ СЕЛСКИ *** АЗИС Е СУЕПЕР ДОКАТО СИ РАВЕЙВА ***...ТОЕСТ ЗА.ДНИКА НАГОРЕ НАДОЛУ
3
1
 
40
 
! Отговори
Мартина преди 10 години
От 3 коментара.. 2 негативни.. Като не ти харесва нещо (което попринцип е изкуство и човек, който е признат по цял свят) , не го коментирай! Така натоварваш не само себе си с негативизма си, но и останалите. До кога така.......................
2
1
 
51
 
! Отговори
Димов преди 10 години
Беше невероятно усещане да свиря с този гигант! Явно това се е предало и на публиката.Нещото, което еи нашата цел!
1
59
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на Доминго му пожелавам да поживее някъде из северна България няколко години и ще го видя тогава какво ще мисли лъскавите местенца в София който е посетил нямат нищо общо с мизерията която се вижда из провинцията