Таря Турунен отново покори България

Финландката изнесе двучасово шоу в столичната зала "Универсиада"
Обновена: 4 ное 2014 14:34 | 4 ное 2014 14:34, Красимир Ангелов
17
Таря Турунен отново покори България
Снимка: Dnes.bg, архив

Финландската метъл звезда Таря Турунен отново очарова българската публика с почти двучасово шоу в столичната зала "Универсиада" в понеделник вечер.

Бившата вокалистка на Nightwish бе у нас като част от световното турне "Colours in the Road" в подкрепа на последния й албум „Colours In The Dark“. Преди изявата си у нас Таря изнесе 2 концерта в съседна Гърция.

Началото на поредната среща между финландката и нейните верни фенове бе поставено с подгряващата руска банда "Crimson Blue", които представиха в акустичен вариант няколко свои песни, както и хита на Evanescence “Bring me to life”.

Точно в 21 часа на сцената излязоха Таря и нейните музиканти. Шоуто започна с песента „In for а Kill” и поздрав на български „Добър вечер, София“, което постави началото на флирта на "скандинавския славей" с публиката. Контактът на финландката с публиката се засилваше с всяка следваща песен, а кулминацията дойде, когато Таря взе българското знаме от феновете и изпълни няколко от песните си с него.

Краят на концерта дойде с „Die Alive”, “Deliverance” и „Medusa”, преди непрестанните аплодисменти на публиката на изкарат Таря за бис. И тук настъпи кулминацията, която изправи на крака цялата зала – първо финландката изпя "Victim of Ritual“, а след нея последния й голям хит с Nightwish - “Wish I Had an Angel”. Последната песен в биса бе емблематичната за Таря "Until My Last Breath".

Или всъщност предпоследната. Нова непрестанна вълна от овации изкара Турунен и музикантите й за финално парче, което за радост на публиката отново бе от периода на Таря с "Nightwish" - "Over the Hills and Far Away".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: концертТаря Турунен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 концерта има тук зо 9-10 години и толкова по-добре, че можем да я гледаме по-често. и въпреки това зала универсияда е пълна.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
музиката се води симфоничен рок и сепуреготина. А от соловата й кариера Die Allive в никакъв случай не може да се нарече скучна песен. Тя пее невероятно, просто няма хореографията отпреди.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соловата й кариера е скучна, а музиката й даже не е точно метъл, а по-скоро оперен рок.
8
3
 
4
 
! Отговори
Сандo преди 9 години
тая я искам гола !!!!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vladyТука не мога да се съглася съвсем, защото например Therion нямат екстремни вокали и въпреки това създадоха шедьоври. Зависи от композицията ;) Както например разпадналите се After Forever (фронт дамата им сега е в Nightwish) композиционно се доближават до прогресива.Колкото до Таря, великолепна певица е и определено тук си има доста стабилен контингент почитатели.
6
1
 
17
 
! Отговори
ники преди 9 години
До vladyДемек да се хващат отново с Марко и да се връща в Найтуиш :) Би било прекрасно, макар че Найтуиш най-после намериха своята нова добра вокалистка - Флоор Янсен!
5
1
 
13
 
! Отговори
Присъствал преди 9 години
Тук е мястото да кажа - да им изсъхнат ръчичките на всички, които се бяха наредили пред сцената и снимаха с телефоните! Изключително съм възмутен от такова поведение! За това ли ходите на концерт - да снимате с жи си ем-ите. Умишлено бях там, сред тълпата, за да съм по-близо до сцената, ама какво да видя, братче?! Всички вдигнали ръцете и снимат с пръчките, пълна селяния!!!Иначе, да, концерта беше хубав. И да, Таря се е представяла и по-добре. Беше трогната от присъствието на публиката.
4
13
 
3
 
! Отговори
Heavy metal преди 9 години
Това не е метъл звезда, а оперна звезда! Тя тази май се пренесе окончателно тука, ... не мога да й преброя концертите вече.Тя просто няма нищо общо с метъла, а по-скоро с Моцарт; само музиката на групата донякъде напомня на някакъв вид метъл, ама много далечно!
3
25
 
3
 
! Отговори
valiq преди 9 години
brad mi q slusha taq, edin put mi ya pusna, beshe ujastno. Samo edno viene, ne mi haresva!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина чудесен концерт! И наистина контактува изключително много с публиката с глас, с гримаса, с движения. Просто не губи контакт с хората, много ми харесва :)
1
1
 
15
 
! Отговори
666 преди 9 години
БЕШЕ СТРАХОТНО!БЛАГОДАРИМ ТИ ТАРЯ !