Шотландски vs. български гайди вдигнаха на крак НДК

Red Hot Chilli Pipers и Валя Балканска представиха невиждано шоу
Обновена: 13 май 2015 14:14 | 12 май 2015 09:44,
13

Гайдарите си направиха и снимка с публиката. Снимка: Red Hot Chilli Pipers

С грандиозно шоу на шотландски и български гайди беше открит 20-ия Салон на изкуствата в София. Red Hot Chilli Pipers и родопски каба гайди с Валя Балканска напълниха Зала 1 на НДК и вдигнаха публиката на крака в иначе неподходящата за танци зала.

Концертът започна с кавър на Gimme All Your Lovin' на ZZ Top.

Шоуто, което продължи над 2 часа, включи симпатично сливане между келтска музика с рок класиките Thunderstruck, Smoke on the Water, We Will Rock You. Изпълниха и хита на Avicii Wake me up.

Освен като невероятно добри музиканти, шотландците се показаха и като отлични шоумени и разсмяха публиката с типичен британски хумор и танци.

Още по темата

Типичната шотландска атмосфера се допълни от т.нар. Red Hot Chilli Dancers – две момичета, които въпреки нерядката липса на синхрон, бяха изключително колоритни, слънчеви и разбира се – подвижни.

По средата на програмата на сцената дойдоха големите снежни родопски гайди. Тогава разбрахме, че Smoke on the Water може да се свири на каба гайди, а пък Хубава си моя горо може да бъде изпълнена и на шотландска гайда.

Публиката стана на крака, когато на сцената се качи космическата Валя Балканска. Очаквано еуфорията от посрещането й беше заменено от страхопочитанието към Излел е Дельо хайдутин.

След като изпратихме на крака родопските гайди и Валя Балканска, поп-рок-шотландското шоу продължи. Публиката вече беше на крака, просто защото при такава музика освен да танцуваш, друго не можеш.

Накрая симпатичните шотландци се разделиха с публиката с обещание да се видим отново. Ние пък се убедихме, че те са и red, и hot, и chilli, и (разбира се) pipers.

И едно видео за пропусналите (за да не пропускат отново):

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже ме изтрихте го пиша отново. Винаги ще се намери по някой *** или платен комплексар да издриска по нещо....Иначе няма как да разберем че сме в България или в днес.бг...Моля изтрийте ме пак господа велики журналисти!!!
9
1
 
0
 
! Отговори
pipera преди 8 години
клипа е от 2011 /https://youtube/watch?v=zsOGA_giNuo/ :)) а снимката е от концерта ;)
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** кратуни винаги се включват неадекватни, ***, прости...
7
0
 
18
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Шоуто беше страхотно. Заслужаваше си гледането , а и пътуването от Варна и обратно. На всеки пожелавам да ги види на следващото им идване. Българските гайдари също направиха готин купон.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте мрънкали! Ако бяха пуснали видео с родопските гайди, сигурно щяхте да кажете "Тях сме ги виждали, защо не ни показват шотландците". Как да просъществува такъв народ, който е вечно недоволен от всичко и от всички и не може нищо да го зарадва! На който му се е гледало шоуто - гледал го е и се е кефил, другите да мълчат!
5
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимките наистина са показани само шотландците. Ние българите сме егати чуждо-гъзолизците. Кефим се на всичко чуждо. Е кажете как да просъществува такъв народ?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4чети внимателно, не peppers, а pipers (ПАЙПЪРС от гайда на английски)
3
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправете си подвеждащо написаната статия! RHCP не са идвали!
2
41
 
4
 
! Отговори
Стефан Попов преди 8 години
Невероятно, невероятно колко да е невероятно, аз си гледах снощи Като 2 капки вода и невероятното изпълнение на Азис, за к'во са ми тези гайди, паи билет да се плаща...аре, гледай си готинито шоу по Нова имаше си всичко :)
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимките се виждат само шотландските гайди.