Джо Лин Търнър: България е добър пазар за рок!

Певецът пристигна в Сливен за концерт в крепост "Туида"
19 сеп 2015 19:57,
25

 Снимка: Булфото

През последните години България е добър пазар за рок музиката. Това каза днес пред журналисти в Сливен рок легендата Джо Лин Търнър, който от 19.30 часа ще изнесе концерт на сцената на Късноантична и средновековна крепост "Туида" край града.

Той сподели, че страната ни има специално място в неговото сърце и усеща, че известността му расте. Принос за това имало и участието му в различни музикални формати. В Сливен той е по покана на кмета на града Кольо Милев, а общината е организатор на концерта. Впечатленията му от Сливен били много добри, като, по думите му, градът е красив, както и хората.

Помолен да коментира намеренията на Ричи Блекмор да възстанови "Рейнбоу", бившият вокалист на на групата заяви, че е грешка и това, което прави не е на неговото ниво. Все пак Джо Лин Търнър му пожела късмет в този проект.
Той съобщи още, че предстои продукция на рок операта "Нострадамус" заедно с българския музикант Николо Коцев. Коцев и неговата група "Кикимора" тази вечер ще "подгряват" концерта му.

Проблемите, за които пеехме преди 35 години, се случват в днешно време, каза още Джо Лин Търнър, помолен да коментира политическата ситуация в Европа и света. "Наричам случилото се в Гърция финансов тероризъм", заяви той и добави, че е бил разследван от американското правителство заради посещението си в Крим. "Сега светът е едно много лошо пространство и се страхувам", заключи Търнър.

Създадена е специална организация на движение в района на крепостта, където ще се състои концертът. Участъкът от близкия квартал "Ново село" ще бъде със специален пропусквателен режим. Вътре и около крепостта ще бъдат разположени предпазни и обезопасителни заграждения.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Ай Дън преди 8 години
до varg: вероятно се иска интелект, за да правиш блек метъл, но с цялото си тесногръдие точно ти няма как да го знаеш това.
15
1
 
3
 
! Отговори
444 преди 8 години
хахахаха страшен пазар е, и 1 лев за покупка на трак в нета не дават завалиите....
14
2
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 8 години
Публикацията е копирана 1:1 от БТА bta.bg/bg/c/BO/id/1167551
13
4
 
7
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
Чета коментарите в днес бг. Едните били сатанисти, другите комунисти, ***, терористи, *си и какво ли още не. Ако хората първо си оправяха гредата в тяхното око, вместо да посочват сламката в чуждото, света щеше да е едно по-добро място за живеене за ВСИЧКИ.
12
18
 
2
 
! Отговори
LiveEvil преди 8 години
Че какво лошо има в сатанизма ?!?До колкото знам има много повече народ изклан в името на правилния бог който и да е той, отколкотo в името на сатаната. Long Live Rock' n Roll !
11
34
 
4
 
! Отговори
следвай белият заек преди 8 години
Рок музиката е сатанинска музика.Няма значение дали е стара или нова, дали е мелодична или твърда, черна, умряла или боклучава...В нея са кодирани посланията на падналия ангел...
10
19
 
4
 
! Отговори
Cynic преди 8 години
Колкото до Джо Лин търнър или там какъвто е търнър - Пълен смешнко, досущ като Бат Йордан Караджов (Бавният пръст)Мисля, че трябва да си направят група и да пеят още 20 г. една и съща песен :)
9
20
 
12
 
! Отговори
Cynic преди 8 години
До TulskiОт блек метъла послушай Fleshgod apocalypse, Dimmu borgir и Behemoth. От дет метъла чуй групата Death, Obscura, Alkaloid, Beyond Creation, Atheist, И пак ми кажи, че няма "музика" , няма "свирене" и т.н... Освен тия неща вземи да послушаш малко Cynic, Dream theater, Yes, King Crimson, Flying Colors, Transatlantic, Exivious и пак ела да се правиш на професор по музика, *** :)
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiПрав си. И на мен ми е лицемерно това хвалене на България, но ако се замислим зад тези групи седят мениджъри и продуценти. Музикантите може би са последните, които решават в коя страна ще проведат концерт. Май най - важният фактор е къде ще има най - големи печалби от концерт. За това и групи, които са в най - силният си период рядко идват в Българиа
7
3
 
8
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Ще ми се да дойдат в България Ръш и да забият "Том Сойър", но за съжаление това няма да стане. А иначе Търнър беше велик вокалист от ранга на Лу Грам и Стив Пери, заслужава уважение като малка част от великата история на истинския рок.
6
4
 
8
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Джо Лин Търнър, ако трябва да бъдем честни, никога не е бил Рейнбоу. Рейнбоу може да е само Рони Джеймс Дио, мир на праха му. Търнър е страхотен певец и на тези години продължава да е на ниво, но някак си напомня на *** Оуенс - вечно е по "заместване" и никога не е бил истински фронт мен. Затова и някакс си като се сещам за легендите на рока, Търнър ми е някъде много назад в списъка. А това че България е пазар за рок - не е така, рок музиката у нас е бутикова музика, не е мейнстрийм.
5
9
 
3
 
! Отговори
Онз преди 8 години
До BURZUMс малката разлика че там музика се прави от дипломирани музиканти, а в ъндърграунд метъл бандите има повече хамали и таксиджии отколко на централна гара в понеделник в девет сабалян.и кво значение има колко си талантлив и ква музика правиш, като немаш пари за рейндж ровър. "браво, велики сте" не става за ядене , не се пие и няма да ти плати сметката за тока. за амг 6.3 да не говориме.
4
0
 
6
 
! Отговори
Е преди 8 години
Стига де с тази чалга ! Той да беше видял 90-те
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напомня на дъртите артисти обикалящи бедните източноевропейски страни за да снимат *** екшъни и да се правят на бабити на екрана пък не могат да вървят в пътя
2
8
 
4
 
! Отговори
onz преди 8 години
Откак рока не е комерсиален, пазар за рок има само в япония и българия. а джо , с тая перука набива аналогии с последните години на Емил Димитров, лека му пръст.
1
32
 
14
 
! Отговори
lolo преди 8 години
MARSH OT RODINATA MI BE SATANIST GADEN...