Китаристът на "Любе" в кома след жесток побой

Павел Усанов е със счупена основа на черепа
3 апр 2016 21:17,
40
Китаристът на "Любе" в кома след жесток побой
Снимка: архив, Булфото

Kитаристът на една от най-известните руски рокгрупи - “Любе”, Павел Усанов бе пребит жестоко в град Дмитров в Подмосковието и е в болница в кома, съобщиха руските медии, цитирани от 24 часа.

40-годишният музикант бил закаран с линейка на Бърза помощ в интензивното отделение на една от болниците в Москва. Лекарите установили тежки травми, включително счупване в основата на черепа, черепно-мозъчна травма и сътресение на главния мозък, предава “Лайфнюз”.

Състоянието на Усанов се оценява като много тежко. Специалистите се борят за живота му и са притеснени, че може да има трайни мозъчни увреждания. “Любе” е любимата група на руския президент Владимир Путин. Павел Усанов е неин член от 1996 г., когато замества починалия в катастрофа Александър Николаев. Преди това е свирил в създадения от него състав “Насрещен бой”.

Музикантът бил пребит в ресторант в Дмитров в събота през нощта, съобщиха властите. В неделя сутринта полицията арестува в Подмосковието 39-годишен мъж за побоя, предаде ТАСС. Задържаният за нападението над музиканта е професионален полицейски кучеводач, стана ясно по-късно. Максим Д. отрекъл пред следователите всякаква вина, като твърдял, че китаристът сам му налетял в бара и той трябвало да се отбранява.

Очевидци разказали пред “Лайфнюз”, че китаристът бил много пиян в нощта на боя. Според тях Усанов сам провокирал скандал с посетители от заведението, между които бил и кучеводачът. Двамата излезли на улицата да си изяснят отношенията и започнал бой. Според свидетели Максим Д. усилено се е отбранявал.

Рокгрупата е добре известна и в България и е идвала няколко пъти у нас. Една от най-известните им песни е “Позови меня”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
19
 
11
 
! Отговори
До първи преди 8 години
Не си прав. Самият Путин маскиран като куче водач го е пребил. Вече го съобщиха от Хелзнкския комитет.
2
22
 
31
 
! Отговори
Трол Тролев преди 8 години
Така е при банкянската тиква. Свиквайте. Така ви се пада , като гласувате за ГЕРП.
1
38
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е в путинска Русия, пиене, бой, болница, морга.