Българка свири със знаменития Виенски камерен оркестър

Концертът с участието на Лиляна Кехайова - на 5 декември в НДК
1 ное 2017 12:07, Петя Славова
2
Българка свири със знаменития Виенски камерен оркестър
Лиляна Кехайова. Снимка: НДК

Автентичното виенско коледно настроение идва в София на 5 декември с празничен концерт на знаменитите музиканти от Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК. Лиляна Кехайова е българската звезда във виртуозния състав, която пристига заедно с тях за най-истинското коледно музикално преживяване този сезон.

Лиляна Кехайова е родена в семейство с музикална история и започва да свири на виолончело още на шест годишна възраст.  След като завършва НМУ "Любомир Пипков” София, е приета във Виенската Консерватория в класа по виолончело на Лилия Шулц - Байрова. Успехът я следва неотлъчно между Виена и София.

Наградите й като солист и като част от класически камерни ансамбли, са многобройни, Кехайова е печелила конкурси в България и чужбина, сред които: I награда на "Concertino Praga” (2006)-Прага; 2013 г. е лауреат на конкурса на Виенската Консерватория "Фиделио“; 2005 г. и 2007 г. печели конкурса "Млади Виртуози” (София) и мн. др.

Лиляна е пълноправен член на Виенския камерен оркестър, с който идва и у нас, соло чело на оркестър "Camerata Orphica”, а от 2014 - е генерален секретар на "International Music Academy Orpheus” - Виена, където всяка година участват повече от 100 студенти и 20 професори и световноизвестни солисти. Лиляна Кехайова е стипендиант на "Thomastik-Infeld Vienna”, "Bank Ausria“, 2012 получава стипендия от Виенската Консерватория, след което печели и голямата стипендия на австрийската фондация "Alban Berg".

Българските зрители посрещат виолончелистката Лиляна Кехайова и прочутите й колеги - музиканти от един от най-елитните оркестри в света - Виенски камерен оркестър на 5 декември 2017 г. в 20:00 в зала 1 на НДК за най-качественото коледно събитие тази зима. В програмата на празничния концерт зрителите ще могат да чуят виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер. 
 
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
георги преди 1 година
До 1
Хайде без *** коментари ако може
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох 'Бъгарка свири' и не продължих по натам защото не ми се четат порнографии.