Шарл Азнавур похапва... българско кисело мляко

Певецът ще се срещне и с президента Румен Радев
20 ное 2017 11:07, Петя Славова
8
Шарл Азнавур похапва... българско кисело мляко
Снимка: Арт БГ

С отбрана селекция първокласни вина от личното си шато легендата на френската музика Шарл Азнавур ще пристигне в София с полет от Париж за грандиозния си концерт на 30 ноември в Арена Армеец.

За своя четиридневен престой у нас, между 28 ноември и 1 декември, певецът е придружаван от своя антураж от най-приближени хора, между които са и синът му Николас Азнавур, заедно със съпругата си и др.

Природно отгледани плодове и зеленчуци, различни видове риба и морски деликатеси, нашумели със здравословните си качества варива като чия и киноа, екзотични ядки, са сред предпочитаните от Азнавур продукти, които ще влязат в специалното му четиристепенно меню, подготвено от личния му готвач.

Интересен факт е, че артистът е поръчал и обилно количество натурално българско кисело мляко, с коментар, че това е една от храните, които поддържа добрата му кондиция от години.

Шарл Азнавур, който демонстрира смайваща физическа форма и отлична кондиция, е заръчал още, във ВИП апартамента на хотела, където ще отседне, всички кувертюри и цялото обзавеждане, да бъдат само от естествени материали, още, да има множество пухени възглавници и специално килимче за ежедневните му практики по аеробика и йога.

Най-популярният френски изпълнител и ученик на Едит Пиаф има доста активна програма по време на четиридневния си престой у нас. Планират се няколко специални събития, на които ще се срещне с дипломати, бизнесмени, общественици, отбрани представителни на културния живот у нас и с Президента на Република България г-н Румен Радев.

Освен това 93-годишният крал на френския шансон е споделил, че с удоволствие би се докоснал и до местния културен и обществен живот на българската столица.

Шарл Азнавур, познат като един от най-галантните джентълмени и почитател на хубавия живот, споделя още, че с нетърпение очаква да се запознае с популярните  дами, които ще бъдат гости на специалните събития, защото е чувал не една легенда за красотата и изяществото на българките.

Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур на 30 ноември, който ще потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферната на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо "Сбогом" със сцената.

От София, звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

На рекордната възраст от 93-години "френският Франк Синатра", както често е наричан, е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката.

На 24 август, Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем Шарл Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан "френският Франк Синатра", Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма.

Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, се нарича "SHE" – включена е и в саундтрака на блокбъстъра "Notting Hill".

Други негови хитове са "La Mamma", "La Bohème", "Paris Au Mois D'aout", Tous les visages De l'amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В България българско кисело мляко почти няма-оригиналната закваска се изнася,най-вече за Япония.Ама все ще се намери толкова.....Впрочем,по селата допреди 15-тина години още се пазеше от старите баби,ама те измряха...
6
1
 
2
 
! Отговори
Въздухар преди 6 години
"Природно отгледани плодове и зеленчуци" ???? Аре стига глупости!
5
1
 
4
 
! Отговори
бг елит преди 6 години
Културният ни живот ще бъде представен от Луна и кюстендилската мадона с голямата глава,а ако има късмет да хапне кисело мляко от гова дето го купуваме ние ще получи такова разстройство каквото светът не е виждал,след което никога поврче няма да стъпи тук.
4
1
 
4
 
! Отговори
GRN преди 6 години
До 2Бактериите са във видинския институт на LB, в единственото останало държавно млекопреработвателно предприятие.
3
3
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Смееееееех баце смех! Киноа с кисело мляко!
2
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До Анонимен: Напълно те подкрепям! Интересно, откъде го взима това "българско кисело мляко", като няма вече истинско такова! Доколкото си спомням, информацията от официален източник бе, че бактерия лактобациликус булгарикус се купува само от фирми зад граница и НИТО една българска такава!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги измисля тия безумни заглавия, бе?! Човек ще рече, че всеки ден самолет му кара кисело мляко от България - единствената страна, в която вече няма истинско кисело мляко. Хайде по-спокойно с преувеличенията и патриотарството!