Welcome to Bulgaria: Посрещаме евролидерите с фолклор, D&B и джаз

Официалното откриване на председателството ни ще започне с концерт
5 яну 2018 13:40,
34

На 11 януари посрещаме евролидерите по случай българското европредседателство с кукери, фолклор и джаз. Официалното откриване на председателството ни на Съвета на ЕС ще започне с концерт. Част от спектакъла е и група "Булгара", които смесват народните ни мотиви с drum and base (D&B) и джаз.

"За нас е голяма чест и удоволствие. В рамките на тези 35 минути, колкото ще трае програмата по посрещането на евролидерите, излизат много изпълнители като ансамбъл "Българе" и редица певци, а ние ще завършим концерта. Добре познаваме фолклора. Опитваме се да го представим по атрактивен начин на младите хора", коментира тамбурата в групата Димитър Христов.

Вокалът на бандата Елена Перчемлиева отбеляза, че за "Булгара" е много важно фолклорът да стане част и от младото поколение.

"Имаше дълъг период, в който нещата бяха потулени и позабравени. Вероятно поради промените. Искаме да представим България пред евролидерите и света като достойна, автентична и зряла държава с дълъг исторически път", поясни гласът на групата пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте им по една шкамбе чорба с оцет и чесън и люти чушки да видят вкусотията на Бай Гагя и по едно мускалче. Нещо да се е променило от времето на Алеко?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майн Гот!!! Евала, да ми бяха платили, не бих могла да го измисля по-зле. Грозни нацупени мацки, чички тюфлеци, ***-наркомани и гаргара с фолклора. Народните песни са оцелели стотици години. Тия самовлюбени грозници как дръзват да си помислят, че могат да подобрят доказани ЕВЪРГРИЙНИ?!Все едно да редактираш Вазов! Ако се смятат за толкова добри - да бяха написали нещо наистина авторско!
28
0
 
1
 
! Отговори
данонимен преди 6 години
Володя Стоянов ще пее ли там?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами що не ги посрещнем с пенсионерите които получават по 100 евро пенсия да им врътнат една питка кисело мляко и хорце
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България-дела и дикументи - ето кратка версия на клип:Кан Кубрат оре нива с кон, Крум отрязва ръката на Евродепутат, Княз Борис покръства Евгени Минчев, Ботев Пие ракия с Доган, Живков посреща с питка Тръмп, Гришо се жени за Станка Златева, а народът бере рози и мята кючеци на фона на хит от Фики. На финала, Стоичков убива дракон, А главата на нацията полива мушкато на чердака.
25
0
 
5
 
! Отговори
Шуши преди 6 години
С Шушана няма ли да ги запознаем нашите приятели от ЕСто? Пратите им мис България и някоя плеймейтка и да си ходят :)
24
0
 
6
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
До РусенецЪБратле, ако си ми градски наистина, трябва да си наясно, че баш русенци си слушат едно малко, регионално радио. Шлагер му е името. Един ненормалник сутрин цепи ефира в Русе и до южен Букурещ. И няма фолк, дръм и на майната му, няма и африкански джаз.
23
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Шопотие одавна са си изели лебо. затва дират да отопат неко държавна софра.
22
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Леб и сол ! Да ги посрещнем по традиция с леб и сол...
21
0
 
6
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Клипчито е мноо хубу *** няа мечки! Ако посрещахме европредседателството на 1 февруари, щях да си помисля че "артистите" са се понаквасили с "булгарише ракие". Качета с киселу зели също не видях, а те са емблематични!
20
1
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
До 10 до 12Е, така е. Нищо не печелим, но какво да направят хората?- приели са ни, нормално е да дойдат тук.А и...дали ще се подмазваме или ще вземем и ще си оправим кочинката си зависи изцяло от нас.А, българинът е много силен в подмазването пред някой, от когото очаква пари.Та...в момента ако не е ЕС, България е загинала. Нямаме стабилна и независима от евросредства икономика, корупцията изяжда държавата и не дава шанс на реална конкурентна среда и т.н. и т.н. Та...да...ще се подмазваме.
19
0
 
17
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Неволно се усмихнах. Преди няколко години, една шантонерка в русенската община реши, че Русе ще стане столица на джаза. Бе пари се изливаха, бре чудо. Е, резултата беше, че музикантите бяха повече от зрителите, пък шантонерката заби един дърт германец и си би шута от територията :)
18
1
 
12
 
! Отговори
Булгар, булгар преди 6 години
В този клип липсва само Мис България. До петленцата добре ще седи
17
0
 
9
 
! Отговори
10 до 12 преди 6 години
Не сравнявам СССР с ЕСГоворя че на тях се подмазвахме по същият начин! Като мекотели! Да, България е най корумпираната и изостанала държава не в ЕС, в Европа! Вместо да се правим че сме част от тях( не сме) можем първо да си оправим бакиите! Сега пак идва голямото подмазване! Нищо не печелим като им пълзим като червей! Нищо
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво им пречи да изпълнят нормална народна музика че я бастардизират по този начин, отврат. Много ме дразни синтезираното звучене на комерсиалният ДнБ и патерните му.
15
4
 
14
 
! Отговори
Втрещен преди 6 години
Господи ... колкото и на пръсти да се броят, имаме изумителни оперни певци. Елитарни. Които пълнят зали с билети от над 3000 евро. А ще думкаме drum and base, ще вием като карпатски вълци фолклор и ти да видиш - джаз ?!?! Ама джаза ще го репетират ли? Щото то е малко оксиморон репетицията на джаз. Нали знаете, че джаза е малко като пръднята?! Харесва се само на този, който го прави.
14
0
 
11
 
! Отговори
това? преди 6 години
Гледах видеото... Ами много некадърно е. Някой с връзки се е намърдал. Изкуствено седят всички, жените гледат с отегчени физиономии и някаква тъга, която арт геният е имал намерение да показва дълбока мисъл. Момата, която свири на гадулка го прави с нулев ентусиазъм. Разни мустакати чичковци с вид на махмурлии... Нещо съвсем не е наред с това видео
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Drum& Bass, Jazz!? Всички много типични музикални стила за България! През "уикенда" ли ще дойдат? Сигурно с много "бодигардове" пуснете им "къндишъна" Душите си продадохте вече! България не е запад!! Колкото и да се опитвате да сменяте думите, имената си на Роберто и Джулия, държанието си( което е евтина и жалка имитация) България никога няма да стане запад! Не сме! Те никога няма да ни приемат за равни на тях, а и не трябва да искаме! Жалки сме в очите им като се правим на тях!
12
5
 
4
 
! Отговори
Do 10 преди 6 години
До АнонименАбе, хубави патриотични слова, но..хайде малко реална самооценка, преди да недоволстваме на кого се кланяме и на кого не.Да сравняваш *** СССР с настоящия ЕС е меко казано смешно и недодялано.Недоволстваш, че ЕС лидерите са против България? А, не е ли вярно, че сме най-корумпираната държава в ЕС? Не е ли вярно, че ЕС от 10г. ни казва да подобрим правосъдието в тази посока? А, до слугинажа- когато си направим силна държава, тогава няма да има и слугинаж.Някой да ни е виновен
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги посрещнем с Володя Стоянов, Панайот Панайотов, Христо Кидиков, по-гениално решение от това не вижда аз поне.