Любимец на Риана и AC/DC гастролира у нас

"Кралят на валса" Андре Рийо свири с най-големия частен оркестър в света
Обновена: 28 фев 2018 12:49 | 28 фев 2018 11:55,
4
Любимец на Риана и AC/DC гастролира у нас
Снимка: Личен архив

"Много се вълнувам, че идвам за първи път в България - казва Андре Рийо. - Хората често ми пишат, че две седмици след това са заредени с емоцията от нашите концерти.

Фантастично е да чувстваш цялата тази енергия и радост всяка вечер, когато си на сцената. Знам, че много от нашите български фенове пътуват, за да ни видят. Затова съм изключително щастлив, че сега аз идвам при вас".

Андре и неговият 60-членен оркестър "Йохан Щраус", който е най-големият частен оркестър в света, възраждат валсовата музика на световно ниво, представяйки я в пищна екстравагантност.

Феноменалният музикант, който е сред най-големите гастролиращи артисти в света, е получил над 500 платинени награди, три Класически Британски награди за "Албум на годината" и милиарди гледания в YouTube. Неговият последен албум "Amore" излезе през ноември 2017г.
 
Всяка година неговите великолепни концерти привличат повече от 600 000 фенове и най-продаваните в топ 10 на Billboard суперзвезди като Бруно Марс, AC/DC и Риана. Холандският цигулар, диригент и основател на оркестъра "Йохан Щраус" е продал впечатляващите 40 млн. CD и DVD копия и е отбелязал 30 първи места в различни класации.

Известен на милиони по света като "Кралят на валса", Андре е и "Крал на романтиката". Женен е от 40 години и жевее със съпругата си Марджъри в исторически замък, построен през 1452 г. в родния му Маастрихт в Холандия. Имат двама сина и пет внука.

Световното турне World Arena Tour 2018 на Андре ще премине през Европа, Мексико, Израел, САЩ и Канада, Аржентина и Австралия. Концертът в България е на 16 юни в зала "Арена Армеец" в столицата. Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим, НДК, както и онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко години някой ми подари CD на негов концерт. От много време не се бях забавлявала така! Невероятен е!
2
0
 
0
 
! Отговори
Дсе преди 6 години
Кой Щраус? Баща, син?
1
4
 
6
 
! Отговори
българка преди 6 години
Адре Рийо е невероятен. Миналата година ходих специално до Прага, за да го слушам и гледам на живо. В мрежата има записи на концертите му в Западна Европа и Мексико. Разликата между тези концерти и този в Прага беше огромна ! Нас, в Източна Европа, ни смятат за втора категория хора и концерта му в Прага беше много постен и обран. Не съжалявам, че отидох, но не беше това, което очаквах. Сигурно и в София ще отида, надявам се да се постарае малко повече....... ама надали.....