Музикантите от "Контрол" коментират рок сцената у нас

"Контрол", "Хиподил", "Ревю" и "Нова генерация" правят сефте на една сцена
Обновена: 19 апр 2018 15:08 | 19 апр 2018 15:07,
0

За първи път на една сцена се събират култови български банди, за да направят грандиозен концерт. "Контрол", "Хиподил", "Ревю" и "Нова генерация" ще забият на 21 април в "Арена Армеец"

Изпълнителите ще поднесат музика с дъх на 90-те години на миналия век. От група "Контрол" издадоха в аванс в студиото на "Околосветско" по Bulgaria ON AIR за предстоящото шоу: "Ще свирим хитове-мелачки. Няма да изненадаме много хора. Ще има едно-две нови неща".

Музикантите коментираха състоянието на рок сцената в страната и проблемът с квотата за българска музика. Редица творци се обявиха за задължителен процент родна продукция и внесоха петиция в Народното събрание. Според тях в сегашния си вид Законът за радио и телевизия позволява пълното отсъствие на българска музика в ефира.

"Ако българската музика не стига до хората, те нямат никакъв избор. Искам да поздравя Сани Армутлиева: Браво, моето момиче, ей така се закопава изкуството и културата в една държава", коментира в предаването барабанистът на група "Контрол" Огнян Кьосовски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари