Преди 20 г. с 11 цента в джоба... Свет днес е световноизвестен

Цигулката била единственото бягство от реалността за българина
23 авг 2018 18:58,
54

Светлин Радославов-Свет заминава за САЩ преди 20 години с майка си, 9-годишния си брат и 11 цента в джоба и два куфара. Заедно със семейството му са били приети в Дом за майки и деца. Цигулката е била единственото му бягство от тежката реалност и неспиращата борба за по-добър живот.

Свет свири във всяка свободна минута в тясната стая, която обитава заедно с майка си и брат си. Една от жените в дома забелязала 11-годишния Свет и неговия талант. Уредила му нещо като прослушване в близкия град Рочестър, където се намира музикалното училище Ийстман. Свет сграбчил шанса с двете си ръце и спечелил пълна стипендия да учи музика.

Звездата на цигуларя изгрява в предаването "Америка търси талант" и преминава в следващите етапи.

Образованието за него се оказва по-важно и се отказва от голямата сцена, за да завърши. След това започва да работи в колцентър.

Явява се отново на кастинг за "Америка търси талант" и този път влиза във формата.

Животът не спира да го предизвиква и пред него се изправя поредното предизвикателство. През 2016 година музикантът е диагностициран с рядък вид тумор на мозъка, предизвикателство, което приема с мъжество.

"Това се случва на 1 от 2 млн. пълнолетни. Бях на 29 години, когато се разболях. Трябваше да се справя, надявам се, че преодолях болестта и вярвам, че тя ме направи по-силен човек", разказа още Свет пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За борбата, трудностите и пътя към успеха... вижте видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
1
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 5 години
До GopetoНищу бе ти нали си готин *** ? Какъф ти е проблема ?
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защитниците на платената реклама са прости и злобни *** без деца
31
3
 
11
 
! Отговори
Gopeto преди 5 години
Много жалки "хорица" са коментирали тази статия! Имам надежда, че България ще влезе в правият път, но като гледам колко злобни и прости хора живеят тук...все повече си мисля,че греша! Жал ме е ,че се налага децата ми да живеят заобиколени от такива бедни душици!Да се върна по темата. Това,че вие *** не сте чули за Свет е само,защото от злобни коментари,нямате време да се огледате и да видите позитивните неща! Момчето има талант и му е през.... че шепа палячовци не го оценяват!
30
15
 
3
 
! Отговори
дайте тарифа преди 5 години
Кой е този и колко ви е платил за рекламата във вашия сайт?
29
3
 
18
 
! Отговори
one преди 5 години
Чета негативните злобни коментари на комплексирани, негитивни хейтърски лица.Не мога да повярвам, че има такива хора. ама айде да не ви отделям повече от времето си
28
14
 
12
 
! Отговори
УакауутУъфКеуеме преди 5 години
Тази сълзлива лъжа е написана за лов на балами !
27
10
 
18
 
! Отговори
Ffff преди 5 години
Разплаках се...само с 11 цента.....а как са емигрирали в САЩ...Ние знаем тогава колко пари ти трябваха за да емигрираш там....дори и да си спечелил зелена карта пак ти трябват пари за да заминеш....така че определено не са били 11 цента...Второ едва ли е единствения с тумор....има милиони хора с това заболяване.....дори може би днес някои от тях са починали...да не говорим за хора от третия свят които дори не могат да получат лечение......така че айде по-полека с тия сълзливи истории..
26
4
 
12
 
! Отговори
Киро сота преди 5 години
98 беше хубаво в България,страхотни години липсват ми 90-те ;(
25
0
 
15
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Това за 11-те цента не звучи правдоподобно, нов в ютюб има хубава компилация 'Svet The Violinist'
24
1
 
9
 
! Отговори
спомени преди 5 години
Аз имах 40 стотинки. После като си разрових багажа намерих пет лева, ама нямаше къде да ги похарча. Тогава хляба беше 1,70 лв.
23
8
 
18
 
! Отговори
Hans Rus преди 5 години
Малките злобни човечета, които са с негативните коментари тук, нямат идея колко са жалки. Нещо повече те не живеят те вегетират... Напълно си заслужавате да бъдете нещастници!
22
16
 
3
 
! Отговори
клоуна ставри преди 5 години
и аз преди 20 години бях с 5 стотинки в джоба, но успях! Прибрах се от училище, като завърших наследих 12 милиона и сега ми е яко
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че не се е преселил на 18 години - щеше да има 18 цента в джоба
20
11
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Хората вече не вярват на измамата наречена "Американска мечта".Ако на това момче наистина му е провървяло, със сигурност има причини и обстоятелства, които са му осигурили успеха и за които деликатно се пропуска да се спомене в статията.Защо не разкажете хилядите истории на млади и не дотам млади българи поели на Запад и стигнали до затвора, публичните домове и дори до гроба ? ...Тези истории ще бъдат далеч по-полезни и биха предпазили други да повторят грешката им ...
19
8
 
20
 
! Отговори
Рус преди 5 години
Жалко , много жалко за кометиращите хорица тук . Потресен съм колко много злоба има в тези нещастни хорица . Явно жалкия им живот , нищета , безпаричие и тн .... ги е погубил напълно ...
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май само аз не зная кой е.
17
1
 
1
 
! Отговори
До Барселона преди 5 години
Точно и аз това все се питам!?
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто е имал талант и шанс за оцеляване , идете вие с 11 цента и да ви видим
15
6
 
9
 
! Отговори
бай Вълчо преди 5 години
Джино и на цигулка ли е просвирил?
14
5
 
34
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Как пък всички отиват с няколко цента в джоба и все успяват....приказки за наивници...