Преди 20 г. с 11 цента в джоба... Свет днес е световноизвестен

Цигулката била единственото бягство от реалността за българина
23 авг 2018 18:58, Джесика Вълчева
54

14160 гледания   |  Още видео

Светлин Радославов-Свет заминава за САЩ преди 20 години с майка си, 9-годишния си брат и 11 цента в джоба и два куфара. Заедно със семейството му са били приети в Дом за майки и деца. Цигулката е била единственото му бягство от тежката реалност и неспиращата борба за по-добър живот.

Свет свири във всяка свободна минута в тясната стая, която обитава заедно с майка си и брат си. Една от жените в дома забелязала 11-годишния Свет и неговия талант. Уредила му нещо като прослушване в близкия град Рочестър, където се намира музикалното училище Ийстман. Свет сграбчил шанса с двете си ръце и спечелил пълна стипендия да учи музика.

Звездата на цигуларя изгрява в предаването "Америка търси талант" и преминава в следващите етапи.

Образованието за него се оказва по-важно и се отказва от голямата сцена, за да завърши. След това започва да работи в колцентър.

Явява се отново на кастинг за "Америка търси талант" и този път влиза във формата.

Животът не спира да го предизвиква и пред него се изправя поредното предизвикателство. През 2016 година музикантът е диагностициран с рядък вид тумор на мозъка, предизвикателство, което приема с мъжество.

"Това се случва на 1 от 2 млн. пълнолетни. Бях на 29 години, когато се разболях. Трябваше да се справя, надявам се, че преодолях болестта и вярвам, че тя ме направи по-силен човек", разказа още Свет пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За борбата, трудностите и пътя към успеха... вижте видеото!


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари