Български пианист с номинация за "Грами"!

Васил Василев – Бил ще се бори за наградата с джаз парче
1 окт 2018 13:23,
1

5.00 ч. сутринта в Манхатън. Един български музикант нахвърля ноти на бял нотен лист в нюйоркското метро и пише музика. Композиция, която по-късно ще го отведе до световни имена от музикалния шоубизнес, а може би, и до награда "Грами“.

Българският пианист Васил Василев – Бил, успява да извърви пътя от България, през Швейцария и Италия и да стигне да САЩ – меката на шоубизнеса, където родният музикант ще се бори за престижната награда "Грами".

Джаз парчето на Бил е написано по поръчка на легендарния кубински музикант Артуро Сандовал. Името на композицията не е случайно - "5 сутринта в Манхатън". Там, където нотите са се подредили и са създали музикалния шедьовър. 10 часа по-късно произведението излиза на бял свят, след като е записано в студио.

Самият пианист призна пред  Bulgaria ON AIR, че тези часове са били най-голямото изпитание в живота му. За 56 минути записва парчето с Артуро Сандовал, като част от партитурите се дописват по време на самото изпълнение.

"Бързането беше не само заради влудяващото темпо на живот в Ню Йорк, а и защото същия ден Артуро Сандовал е имаше самолетен билет за поредния си ангажимент по света", каза още Васил Василев - Бил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех!